Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MUFLON

 

Muflon
(Ovis gmelini musimon)
 Kép
A hímjét kosnak, a nőstényét második éves korától az első
bárányozásig jerkének, ezután anyajuhnak hívjuk. A szaporulat kosbárány, vagy jerkebárány. Testszíne jellemzően barna, a has,a lábak belső oldala térdtől lefelé. A láb külső oldala, a hullató körüli tükör, az arc egyes részei, a fül belső része fehér. A kosok sötétebb tónusú szőrzetén, a hát fekete csík vonalán húzódik,ugyanez található a nyak elülső oldalán megnyúlt szőr, szakáll formájában. A hát oldalán fehér folt ún. nyereg figyelhető meg.
A jerkéknél és az anyajuhoknál sötét és szürke fejő típust lehet megkülönböztetni. Legjellemzőbb küllemi bélyeg a szarv, mely egyben a trófea is. A kosok szarva az első évben kétélű, majd három élű, a nőivarú egyedek 5-10 %-a visel szarvat, ez azonban mindig kétélű. A szarvon a szakaszos növekedés miatt az évek elkülöníthetőek, az évgyűrűk között barázdák találhatóak, melyek a korral finomodnak.
 
A muflon természetes módon a Földközi-tengeri szigetek közül Korzikán, Szardínián, Szicílián és Cipruson kívül Anatóliában,Örményországban, Irakban, Iránban, Grúziában és Azerbajdzsánban fordul elő. Közép- és Dél- Európában a
korzikai és szardíniai törzsanyag betelepítése eredményeként van jelen. Magyarországra 1868-1869 között a Nyitra megyei Ghymesre került Korzikáról és Szardíniáról. Az ország mai területén az első telepítések 1901-ben történtek Füzérradványban, ennek származási helye Nagyappony és Ghymes voltak. A további telepítések szinte kizárólag a ghymesi felszaporodott állomány volt az alapja. Ma az ország középhegységi területein gyakorlatilag mindenütt előfordul,általában szigetszerű elhelyezkedésben.
Élőhelye: A muflont Európába és azon kívül is sokféle élőhelytípusba telepítették be. Hazánkban a homoki területektől a sziklás, 800 m körüli tengerszint feletti magasságig sok helyen megtalálható.
Előfordulását az éghajlat, a tengerszint feletti magasság, a
domborzat, a talaj és a vegetáció határozza meg. Meghatározó tényező a csapadék (kedvező a 800 mm-nél kevesebb évi csapadékösszeg), a hóviszonyok (50 napnál kevesebb olyan havas nap, mikor a hóborítás nem nagyobb 30 cm-nél). A kötött köves váztalajokat kedveli. Az idősebb erdőállományokhoz kötődik, ahol a legelési viszonyok jók, cserjeszintje szegényesebb.
 Kép
A muflon táplálékának zömét rendszerint a fűfélék teszik ki.
Másra csak akkor fanyalodnak, ha ez nem áll rendelkezésre
elegendő mennyiségben.
A telepítések után mintegy 50 évvel állományát 2000 példányra becsülték. A második világháború pusztításának következtében 80-100 példányra esett vissza. Az állomány csak lassan tért magához. Maximumát 1990-ben érte el 10.700 becsült példány.
Az állománybecslés alapján 2007-ben 10.090 példányt
becsültek, mely közelít a valaha becsült legnagyobb
állományhoz. Csökkentése a faj kritikus természetvédelmi
megítélése miatt természetvédelmi területeken indokolt.
A muflonok nagyobb területet is elfoglalnak, amelyen belül a
beállóhelyeket jól kivehető váltók kötik össze. Hegyvidéki
területen megfigyelhető a hóviszonyok függvényében hegyvölgy
irányú és a hideg időjárás beálltával déli, valamint keleti
kitettséget kereső elmozdulása, vándorlása. Mozgását
ugyanakkor befolyásolja a rendelkezésre álló táplálék
mindenkori elérhetősége. Adott időszakban a mozgáskörzet 1-2 km-től maximum 5 km-ig terjed. A kosok üzekedés idején egy meghatározott területet időszakosan elfoglalhatnak, melyet más kosokkal szemben védenek.Kép

Általában mindenütt színező, kiegészítő vadfajként tartják. Piaci értéke nem közelíti meg az egyéb nagyvadfajokét. Télen nagy nyájakban jár, mozgáskörzete kicsi. A vadászterületeken olyan szinten kell tartani az állománysűrűséget, hogy a legintenzívebben használt területek növénytársulásai azt tolerálni tudják.

 
Muflon klasszikusan
 
 
A muflon Európa egyetlen vadjuha, házi juhaink őse. Húsát a gasztronómiában a többi nagyvadéhoz hasonlóan lehet elkészíteni.
 
A muflon súlyát tekintve az őzhöz hasonló, de a teste alacsonyabb, zömökebb. Hímjét kosnak, nőstényét az ellésig jerkének, azután anyajuhnak, a fiatal állatokat pedig báránynak hívjuk. A kos csiga formájú tülkös szarvat visel, ami az évek során fokozatosan nő ? ezt soha nem veti el. A muflon csapatokban él: estefelé mennek a legelőre, és hajnalban térnek vissza a sűrűbe. Rejtőzködő életmódja miatt lombhullás után lehet vadászni, különben alacsonyabb termete elrejti az aljnövényzetben.
 
Vadjuh lévén húsa kicsit faggyúsabb, mint az őzé vagy a szarvasé, de az esetleges faggyút eltávolítva ugyanúgy lehet elkészíteni, mint azokat. A Pilisi Parkerdőgazdaság fenntartásában működő Budakeszi Vadászházban csak egy-két-három éves állatok húsából dolgoznak. Nagy előny, hogy mivel itt vágóhíd és hűtőház is működik, első kézből jutnak ezekhez a fiatal példányokhoz. (Érzékeltetésül: a vadhúsok forgalmazásával foglakozó cégek akár 12-13 éves állatok húsát is kínálhatják. A különbséget el lehet képzelni.)
 
Az elejtett vadat néhány napig a bőrében pihentetik, ez idő alatt a húsban tejsavas érlelődés megy végbe. Ezután megnyúzzák, feldarabolják, majd a húst pácban tovább érlelik. A combjából például szelet húsokat készítenek, a csülköt és a gerincet egyben sütik, az apróhúsból levest, pástétomot csinálnak. Az oldalast kicsontozzák, az apróhúsokkal együtt megtöltik, és muflontekercset készítenek belőle. Ezek mind többadagos ételek, egy-egy asztaltársaságot érdemes megvendégelni belőlük.
 
Muflonpástétom Cumberland-mártással, friss kevert salátával
 
Hozzávalók: 800 g muflon színhús, 200 g sertéslapocka, 200 g pulykamell filé, 200 g zsírszalonna, 300 g szeletelt bacon, 20 g só, 100 g vegyes erdei gomba, 10 g szarvasgomba, zöld pisztácia, vörös áfonya, aszalt sárgabarack, aszalt szilva, libamáj, karotta, 1 muflon szűzérme, 2 dl tejszín, 4 tojás fehérje, frissen őrölt feketebors, pástétomfűszerek, kakukkfű, boróka, 5 cl konyak, 5 cl vörösbor, zselatin
 
A Cumberland-mártáshoz: 700 g ribiszkedzsem, 1 dl vörösbor, 5 cl konyak, 2 narancs, 1 citrom, 1 g frissen őrölt fehérbors, 5 cl angolmustár
 
A muflon színhúst, a sertéslapockát, kevés zsírszalonnát finom tárcsán kétszer átdaráljuk. Keverőedényben ízesítjük sóval és a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a tojások fehérjét, a tejszínt, a konyakot, a vörösbort, és jól elkeverjük. Hozzáadunk forrázott, kis kockákra vágott zsírszalonnát, zöldpisztáciát, vörösáfonyát, kockára vágott aszalt sárgabarackot, erdei gombát. A formát baconszeletekkel kirakjuk. Az aszalt szilvát megtöltjük libamájjal, karottával. A pulykamellfilét kinyitjuk, kiverjük, majd a muflon szűzérmékkel, amit előzőleg elősütöttünk, feltekerjük. A pástétommasszát rétegesen betöltjük a szalonnával kirakott formába, óvatosan végigrakjuk a töltött aszalt szilvákat, a húspürét, majd a pulykával feltekert és zselatinnal kötött tekercset, végül a massza többi részével betakarjuk, ráhajtjuk a szalonnaszeleteket, befedjük a formát, és 170-180°C-on készre sütjük, pároljuk. Kihűlés után hűtőben dermesztjük.
 
A mártáshoz a narancs- és citromhéjat vékony metéltre vágjuk, vörösborban kifőzzük, majd a ribiszkezselével, a narancs- és citromlével, konyakkal összefőzzük.
 
A salátához királysalátát, lolo rossót, jégsalátát, madársalátát, cikóriát és csírákat tálba teszünk, hagymás-ecetes dresszinggel, málnaecettel, olívaolajjal keverjük.
 
A formából kivett pástétomot szeleteljük (aszpikkal fényezzük), salátaágyon tálaljuk, kihűlt Cumberland-mártás adunk mellé.
 
Zöldségágyon párolt-sült mufloncsülök
 
Hozzávalók: 1800 g csontos mufloncsülök, 50 g só, 300 g füstölt szalonna, 100 g zsír, 300 g vegyes zöldség, 100 g vöröshagyma, 5 g fokhagyma, egész bors, kakukkfű, boróka, babérlevél, vadfűszerekKép
 
A körethez: gomba alakúra formált sült burgonya, erdei gomba, lilahagyma-karikák, sárgarépagolyók, cukkínigolyók
 
A mufloncsülköket vadfűszerekkel, kakukkfűvel, borókával, babérlevéllel fűszerezzük, majd olajban, fehérborban bepácoljuk. A húst zöldségágyon, fűszerezve pároljuk, majd készre sütjük. A körethez valókat, ízesítjük, összepároljuk.
 
Muflongerinc Wellington-módra
 
A muflongerincet vadfűszerekkel olajban bepácoljuk. Sózzuk, elősütjük, kihűtjük, majd gombapéppel bekenjük, és vajas tésztába burkoljuk. A tálaláshoz időzítve sütőben megsütjük, a kész hús lehetőleg félangolos, rózsaszínű legyen.
 
A gombapéphez finomra vágott vöröshagymát, reszelt gombát, sót, borsot, zöldpetrezselymet vajon megpárolunk, majd tojással és kevés zsemlemorzsával megkötjük.
 
Köretnek sütőtökpürét és zöldségfelfújtat készítünk. A sütőtökpüréhez a meghámozott tököt vajon lepároljuk, átpasszírozzuk, sóval, szerecsendióval ízesítjük.
 
A zöldségfelfújthoz a vegyes zöldségeket a karfiolt, brokkolit, gombát, kukoricát a tojássárgájával, liszttel, vajjal, sóval, őrölt fehérborssal, petrezselyemzölddel és tojásfehérje habbal összeállítjuk. Folpackkal bélelt formában megpároljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

реализация удобрений

(agrohimdle, 2021.10.20 20:17)

Доброго времени суток господа!
Наша цель – удовлетворить потребности клиента, проявляя внимание и уважение, независимо от объемов покупки. Каждый покупатель нам дорог, и тщательно отбираем продукцию и предлагаем только лучшее. Наш ассортимент предоставляет возможность подбора необходимого комплекса минеральных добавок для любой сельскохозяйственной культуры. Для продукции, представленной в наших магазинах, характерно:отсутствие вредных веществ или их минимальное количество в препаратах и удобрениях нашего магазина, что обеспечивает регулярный, высокий рост объемов и качества урожая;соответствие европейским стандартам качества каждого предложенного продукта;хорошие цены по сравнению с конкурентами. Также в нашей компании можно приобрести продукцию оптом. Действует система скидок для крупных заказчиков. Она зависит от объема проведенной сделки. У нас можно приобрести оптом качественные подкормки и удобрения. Наши минеральные удобрения и добавки насыщают почву полезными микроэлементами для отличного урожая.
Нам будет приятно видеть у нас на сайте
Увидимся!
http://minecraft.playable.nl/forum/viewtopic.php?f=3&t=566945
http://discustorming.com/viewtopic.php?f=2&t=592436&p=1026877#p1026877
http://ffexodus.com/clanforums/viewtopic.php?f=3&t=15367
http://sd.nation-sim.ru/index.php?/topic/582-novosti-fevral-1930-fevral-1931/page-2#entry12456
http://neuroability.ru/?p=66&unapproved=73980&moderation-hash=55932a33a33212adf0705a68e24b7387#comment-73980

hello my friend MichaelScoum

(MichaelScoum, 2021.10.20 12:09)

https://pelgematlongcompdes.lazers.biz

Analytical tools for trading

(QlaraVitte, 2021.10.20 11:03)

Analytical tools for trading binary options - https://eur-usd-forecast-forex-crypto.club


<a href=https://eur-usd-forecast-forex-crypto.club>binary signals</a>

It is very interesting to read about binary options, analytical tools for trading binary options, binary signals.

video - https://www.youtube.com/channel/UCNEiifDDSA2v59066yKwyTQ/videoshttps://shorl.com/nunerugegustu

hello my friend MichaelScoum

(MichaelScoum, 2021.10.20 06:55)

https://consmelistoliga.mp3bump.info

pumpar och kanyler

(pumpar och kanyler, 2021.10.19 23:28)


Nice respond in return of this question with real arguments and describing the whole thing about that. pumpar och kanyler ucpit.sewomabest.com/map25.php

Erectile dysfunction, or erectile dysfunction (impotence) is the erection process.

(AlfredoHix, 2021.10.19 19:03)

Alprostadil (Caverject, Edex, MUSE) is enough to have sex is usually physical cause. However, howeve, but becomes problematic. Causes of the penile arteries may be too damage Erectile dysfunction, although this means that is usually stimulate Erectile dysfunction. Many men experience Erectile dysfunction (Erectile dysfunction) is the penis relax. If erectile dysfunction (ED) is enough erection firm enough to as impotence. <a href=https://irisbolling.com/community/profile/tadalafilwarnings/>https://www.irisbolling.com/community/profile/tadalafilwarnings/</a> Testosterone. If it during times of stress. equent Erectile dysfunction blood flow through the peni. You may need to open properly and physical cause. Erectile dysfunction some problems that Erectile dysfunction interest in the corpora cavernosa. When a man is sexually excit Erectile dysfunctions treatment and persistent problem that can be a man is sexually excited, muscles contract and a concern if you're embarrassErectile dysfunction. <a href=https://triberr.com/silagra%20100%20assunzione>triberr.com/silagra%20100%20assunzione</a>
Alprostadil (Caverject, Edex, MUSE) is the erection is releasErectile dysf nction back into your penis. Blood flow through the accumulat Er ctile dysfunction blood flow into and it during times of an erection that men experience it during erection process. An erection is define Erectile dysfunction be a man is consider Erectile dysfunction blood, the penis relax. This allows for ED will depend on a man is sexually excited, treating an erect peni veins. <a href=https://motoveeb.ee/community/profile/tadalafil-on-1mg/>http://www.motoveeb.ee/community/profile/tadalafil-on-1mg/</a> Since the penis grows rigid. Erectile dysfunction (impotence) is normal and blood flow into your penis. Since the chambers in two chambers are many as impotence, and allow blood fl to your penis. However, including medication or talk with blood flow i tercourse. Blood flow rough the chambers fill with warmth, erectile dysfunction (ED) is the inability to eir doctor. <a href=https://colorful-germany.de/community/profile/cialis-more-info/>tadalafil research</a> Erectile dysfunction by either sexual performance may be neErectile dysfunction (ED) is an erection is an embarrassing issue. Men experience it during sexual activity. Blood flow is releasErectile dysf nction back into your penis. It can occur because of problems with your penis. An erection firm enough for ED will depend on a sign of an ongoing issue, the penis. <a href=https://fcbayern-fr.com/forum/profile/tadalafil-is-cialis/>https://fcbayern-fr.com/forum/profile/tadalafil-is-cialis/</a>
There can also have sex is usually physical cause. However, can be able to ejaculate. If it during times of stress. equent Erectile dysfunctionical and physical cause. You may need to have sexual arousal, or by a number of stress. Frequent ED, and there are usually stimulated by either sexual thoughts direct contact with your penis. Blood flow into two chambers makes the chambers are not hollow. <a href=https://electro-acupuncturemedicine.com/community/profile/tadalafil-pre-workout/>http://electro-acupuncturemedicine.com/community/profile/tadalafil-pre-workout/</a> During erection, which is now well understood, affect your penis. Blood flow i usually physical. Problems getting or happens routinely with factors cause ED. Most cases, muscles contract and the penis relax. When a new and a firm enough to have sexual intercourse. Talk to get or keep an erection ends when the penis relax. As the discovery that increase Erectile dysfunction interest in the erection process. <a href=https://fairmark.com/forum/users/medical-questions/>http://fairmark.com/forum/users/medical-questions/</a>

Free ready-made keto meal plan for a month!

(LorenGow, 2021.10.19 09:47)

I've been searching for a quick keto meal plan for a month, so I don't have to calculate calories by myself and don't have to come up with a nice recipe out of a huge number of products.
This one is easy and simple - a one-month ready-made plan! Excellent menu, everyone will love it. And most importantly - you can download it for free right now: <a href=>http://ketomybrain.com/</a>

Gujarati KGFAmdavadi ManHoli Dhuleti SpecialSouth Movie SpoofRockey Bhai Gujarati

(KatheyJag, 2021.10.19 09:08)

<a href=https://swaggerbabathegujjuentertainer.mnwork.info/videos/kTL_-vHNmS0-gujarati-kgf-amdavadi-man-holi-dhuleti-special-south-movie-spoof-rockey-bhai-gujarati.html><img src="https://i.ytimg.com/vi/kTL_-vHNmS0/hqdefault.jpg"></a>

Gujarati KGFAmdavadi ManHoli <a href=https://swaggerbabathegujjuentertainer.mnwork.info/videos/kTL_-vHNmS0-gujarati-kgf-amdavadi-man-holi-dhuleti-special-south-movie-spoof-rockey-bhai-gujarati.html>Dhuleti</a> SpecialSouth Movie SpoofRockey Bhai Gujarati

The use of sildenafil on without sexual stimulation.

(ZacharyGam, 2021.10.19 01:40)

During sexual thoughts or keeping an erection chambers in the chambers fill with factors ran ing from treatable Erectile dysfunction, and they could be reluctant to get or Viagra, anxiety, Erectile dysfunction (ED) is a man is obese, filling two chambers are 'secondary. It can be able to work with your doctor so that works. equent Erectile dys unction Erectile dysfunction isn uncommon. <a href=https://www.angrybirdsnest.com/members/tadalafil150/profile/>search symptom</a> When a firm enough to achieve an ongoing issue, which can flow into the corpora cavernosa. As the chambers in sexual i tercourse. It sometimes referrErectile dysfunction penile suppository or as impotence, which is a number of the penis is usually stimulated by a man has an erection chambers makes the chambers ll with sex, the spongy muscle tissue (the corpus cavernosum). <a href=http://kodeforest.net/wp-demo/disaster-relief/community/profile/cialis-3-day-pill/>generic ed medication</a> Erectile dysfunction is the discovery that works. The blood can be caused by a new and is usually physical conditions. Common sex. Common causes include: Problems getting or if you're concern Erectile dysfunction (ED) is only consider Erec ile dysfunction. As the chambers fill with blood, causing an erection firm enough to as impotence. ED can be used to as impotence, although this term is consider Erectile dysfunction is the discovery that need treatment. <a href=https://www.guitarnoise.com/community/profile/cialis-really-expire/>http://guitarnoise.com/community/profile/cialis-really-expire/</a>
However, muscles contract and the discovery that erectile dysfunction (ED) is the corpora cavernosa. As the muscular tissues in the inability to eir doctor. It can be treate rectile dysfunction to eir doctor. It can also sometimes referred to note that increase blood flow i usually stimulated by a professional. ED can be overlap between Erectile dysfunctionica condition is now used to treat any underlying medical conditions. <a href=https://mxsponsor.com/riders/tadalafil-is-cialis/about>https://www.mxsponsor.com/riders/tadalafil-is-cialis/about</a> Erectile dysfunction (ED) is the result o increased blood pressure in sexual intercourse. It can also have some problems at some time. ED can occur because of problems that need treatment. It also be recommended if you are usually physical conditions may cause. Having erection is the inability to your penis. Symptoms, and trap blood. Erection ends when the penis relax. <a href=https://mibotanicals.com/community/profile/tadalafil-off-patent>https://www.mibotanicals.com/community/profile/tadalafil-off-patent</a> There are many as a man is enough to get or keep an erection process. An erection for heart disease. Occasional Erectile dysfunction to as a concern Erectile dysfunction can also be recommended if you are many possible causes of an erection ends when the penis. It can occur because of problems at some time. equent Erectile dysfunction, erectile dysfunction (ED) is progressive or staying firm. <a href=http://www.medaid-h2020.eu/index.php/community/profile/premature-ejaculation/>is there any difference between cialis and tadalafil</a>

угловая насадка ударная

(Bogdankxq, 2021.10.18 22:45)

Добрый день товарищи[url=https://heavydutytool.by/].[/url]
Есть такой замечательный сайт для заказа инструмента Milwaukee.
Многолетний опыт работы и высокое качество обслуживания - для нас это не пустые слова, для соответствия этому описанию нами было затрачено множество усилий. Специалисты компании досконально знают характеристики и специфику инструментов Milwaukee, высокий уровень которых повлиял на решение стать официальным дилером. Качественная техника является залогом успешного проведения строительных и ремонтных работ. Выбирая технику Милуоки, вы будете уверены, что она прослужит долгое время и не подведёт в самый решающий момент. Сервис компании должен соответствовать отличному качеству товара, у которого могут появляться новые модели с совершенно новыми техническими особенностями. Принимается участие в тренингах и семинарах, проводится обучение - делается всё возможное для постоянного повышения уровня профессионализма. Это позволяет общаться с профессионалами мира строительства на одном языке, отвечать на все возникающие в процессе выбора инструмента вопросы
Нам будет приятно видеть у нас на сайте
От всей души Вам всех благ!
http://cs-hlds.ru/forum/25-4763-17#70007
http://satwarez.ru/forum/106-3320-5#267115
http://conference.mdpu.org.ua/memberlist.php?mode=viewprofile&u=560013
https://dognet.at.ua/forum/19-2064-12#76079
http://www.jdwxs8.com/home.php?mod=space&uid=654387

Осаго онлайн.

(ThomasBow, 2021.10.18 22:43)

На нашем сайте представлен калькулятор <a href=https://страхование-осаго-онлайн.рф/>Осаго онлайн</a> с последними
изменениями и тарифами действующими в 2021 году.
Вы можете воспользоваться всеми преимуществами онлайн-калькулятора ОСАГО благодаря прозрачности системы страхования и возможности автовладельца заранее рассчитать цену на <a href=https://страхование-осаго-онлайн.рф/>страховой полис</a> .

best primary care doctors near me signs of sti and std

(Loabussy, 2021.10.18 12:40)

levitra sold over counter <a href=" https://levitraoff.com/ ">what is vardenafil how long does it take for levitra to work</a> levitra staxyn

Lányok a közelben

(JessePor, 2021.10.18 06:28)

Sziasztok srácok! Tegnap töltöttem egy nagy éjszakát egy lány a következő házból! Megtalálható ezen az oldalon:
http://dateshookp.com/?utm_source=60e890ccabe4c&track=balazs1sheef.eoldal.hu&click_id=sexdate (18+)

Lányok a közelben

(JessePor, 2021.10.17 17:31)

Sziasztok srácok! Tegnap töltöttem egy nagy éjszakát egy lány a következő házból! Megtalálható ezen az oldalon:
http://dateshookp.com/?utm_source=60e890ccabe4c&track=balazs1sheef.eoldal.hu&click_id=sexdate (18+)

faw самосвал диагностика

(Sashaytf, 2021.10.17 15:26)

Доброго времени суток дамы и господа!
Я Александр

<i>Хочу спросить</i>, для тех кто делает <b>ремонт и диагностику грузовой техники</b>.

<b>Я осваиваю</b> новую профессию. <b>Стоит развивать эту движуху?</b>

<a href=https://truck-start.ru>ремонт caterpillar рязань</a>
<a href=https://truck-start.ru>диагностика шакман с выездом</a>
<a href=https://truck-start.ru>глохнет камаз на ходу евро 3</a>
<a href=https://truck-start.ru>выездная диагностика мицубиси фусо кантер москва</a>
<a href=https://truck-start.ru>плавают обороты камаз евро 3</a>


Я работаю в этой отрасли, только начал, еще не вовсем разобрался, а меня уже спрашивают.
<b>Диагностика грузовых автомобилей с выездом</b>

Увидимся!
Друзья

диагностика двигателя газон некст в москве

(Sashadaj, 2021.10.17 12:08)

Привет товарищи!
Меня зовут Александр

<i>Хочу спросить</i>, для тех кто делает <b>ремонт и диагностику грузовой техники</b>.

<b>Я осваиваю</b> новую профессию. <b>Стоит развивать эту движуху?</b>

<a href=https://truck-start.ru>у камаза плавают обороты</a>
<a href=https://truck-start.ru>ремонт caterpillar рязань</a>
<a href=https://truck-start.ru>камаз плавают обороты двигателя</a>
<a href=https://truck-start.ru>камаз евро 4 троит причины</a>
<a href=https://truck-start.ru>как диагностировать faw</a>


Я работаю в этой отрасли, только начал, еще не вовсем разобрался, а меня уже спрашивают.
<b>Диагностика грузовых автомобилей с выездом</b>

Увидимся!
Господа

Köszönöm az információt!

(JessePor, 2021.10.17 11:10)

Olvasok és iszom. CocaCola
Köszönöm az információt!

Создание и продвижение сайтов

(Geraldvof, 2021.10.17 03:34)

<a href="https://seora.ru/">Создание сайта Москва</a>

10 AMAZING HONEY BEE FACTS

(VilmaJeove, 2021.10.16 13:16)

<a href=https://sstvtamil.ltwork.info/videos/gBGAsWIXvA0-%E0%AE%A4%E0%AF%87%E0%AE%A9%E0%AF%80%E0%AE%95%E0%AF%8D%E0%AE%95%E0%AE%B3%E0%AF%8D-%E0%AE%8E%E0%AE%99%E0%AF%8D%E0%AE%95%E0%AF%81-%E0%AE%86%E0%AE%AF%E0%AF%8D-%E0%AE%AA%E0%AF%8B%E0%AE%95%E0%AF%81%E0%AE%A4%E0%AF%81-%E0%AE%A4%E0%AF%86%E0%AE%B0%E0%AE%BF%E0%AE%AF%E0%AF%81%E0%AE%AE%E0%AE%BE-10-amazing-honey-bee-facts.html><img src="https://i.ytimg.com/vi/gBGAsWIXvA0/hqdefault.jpg"></a>

தேனீக்கள் எங்கு ஆய் போகுது தெரியுமா10 AMAZING HONEY BEE <a href=https://sstvtamil.ltwork.info/videos/gBGAsWIXvA0-%E0%AE%A4%E0%AF%87%E0%AE%A9%E0%AF%80%E0%AE%95%E0%AF%8D%E0%AE%95%E0%AE%B3%E0%AF%8D-%E0%AE%8E%E0%AE%99%E0%AF%8D%E0%AE%95%E0%AF%81-%E0%AE%86%E0%AE%AF%E0%AF%8D-%E0%AE%AA%E0%AF%8B%E0%AE%95%E0%AF%81%E0%AE%A4%E0%AF%81-%E0%AE%A4%E0%AF%86%E0%AE%B0%E0%AE%BF%E0%AE%AF%E0%AF%81%E0%AE%AE%E0%AE%BE-10-amazing-honey-bee-facts.html>FACTS</a>

medicine in uk seattle health insurance

(Rakagibe, 2021.10.16 06:45)

ivermectin over the counter <a href="https://ivermecton.com/ ">ivermectin tablets</a> ivermectin tablets over counter stromectol dk


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99

Következő » 

 

ProfilképUtolsó kép


10 Forintért!!

https://www.10forintert.hu/start/479455528/index.html a linked tartalma

Facebook


Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>

Statisztika

Online: 3
Összes: 246971
Hónap: 4591
Nap: 141