Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MUFLON

 

Muflon
(Ovis gmelini musimon)
 Kép
A hímjét kosnak, a nőstényét második éves korától az első
bárányozásig jerkének, ezután anyajuhnak hívjuk. A szaporulat kosbárány, vagy jerkebárány. Testszíne jellemzően barna, a has,a lábak belső oldala térdtől lefelé. A láb külső oldala, a hullató körüli tükör, az arc egyes részei, a fül belső része fehér. A kosok sötétebb tónusú szőrzetén, a hát fekete csík vonalán húzódik,ugyanez található a nyak elülső oldalán megnyúlt szőr, szakáll formájában. A hát oldalán fehér folt ún. nyereg figyelhető meg.
A jerkéknél és az anyajuhoknál sötét és szürke fejő típust lehet megkülönböztetni. Legjellemzőbb küllemi bélyeg a szarv, mely egyben a trófea is. A kosok szarva az első évben kétélű, majd három élű, a nőivarú egyedek 5-10 %-a visel szarvat, ez azonban mindig kétélű. A szarvon a szakaszos növekedés miatt az évek elkülöníthetőek, az évgyűrűk között barázdák találhatóak, melyek a korral finomodnak.
 
A muflon természetes módon a Földközi-tengeri szigetek közül Korzikán, Szardínián, Szicílián és Cipruson kívül Anatóliában,Örményországban, Irakban, Iránban, Grúziában és Azerbajdzsánban fordul elő. Közép- és Dél- Európában a
korzikai és szardíniai törzsanyag betelepítése eredményeként van jelen. Magyarországra 1868-1869 között a Nyitra megyei Ghymesre került Korzikáról és Szardíniáról. Az ország mai területén az első telepítések 1901-ben történtek Füzérradványban, ennek származási helye Nagyappony és Ghymes voltak. A további telepítések szinte kizárólag a ghymesi felszaporodott állomány volt az alapja. Ma az ország középhegységi területein gyakorlatilag mindenütt előfordul,általában szigetszerű elhelyezkedésben.
Élőhelye: A muflont Európába és azon kívül is sokféle élőhelytípusba telepítették be. Hazánkban a homoki területektől a sziklás, 800 m körüli tengerszint feletti magasságig sok helyen megtalálható.
Előfordulását az éghajlat, a tengerszint feletti magasság, a
domborzat, a talaj és a vegetáció határozza meg. Meghatározó tényező a csapadék (kedvező a 800 mm-nél kevesebb évi csapadékösszeg), a hóviszonyok (50 napnál kevesebb olyan havas nap, mikor a hóborítás nem nagyobb 30 cm-nél). A kötött köves váztalajokat kedveli. Az idősebb erdőállományokhoz kötődik, ahol a legelési viszonyok jók, cserjeszintje szegényesebb.
 Kép
A muflon táplálékának zömét rendszerint a fűfélék teszik ki.
Másra csak akkor fanyalodnak, ha ez nem áll rendelkezésre
elegendő mennyiségben.
A telepítések után mintegy 50 évvel állományát 2000 példányra becsülték. A második világháború pusztításának következtében 80-100 példányra esett vissza. Az állomány csak lassan tért magához. Maximumát 1990-ben érte el 10.700 becsült példány.
Az állománybecslés alapján 2007-ben 10.090 példányt
becsültek, mely közelít a valaha becsült legnagyobb
állományhoz. Csökkentése a faj kritikus természetvédelmi
megítélése miatt természetvédelmi területeken indokolt.
A muflonok nagyobb területet is elfoglalnak, amelyen belül a
beállóhelyeket jól kivehető váltók kötik össze. Hegyvidéki
területen megfigyelhető a hóviszonyok függvényében hegyvölgy
irányú és a hideg időjárás beálltával déli, valamint keleti
kitettséget kereső elmozdulása, vándorlása. Mozgását
ugyanakkor befolyásolja a rendelkezésre álló táplálék
mindenkori elérhetősége. Adott időszakban a mozgáskörzet 1-2 km-től maximum 5 km-ig terjed. A kosok üzekedés idején egy meghatározott területet időszakosan elfoglalhatnak, melyet más kosokkal szemben védenek.Kép

Általában mindenütt színező, kiegészítő vadfajként tartják. Piaci értéke nem közelíti meg az egyéb nagyvadfajokét. Télen nagy nyájakban jár, mozgáskörzete kicsi. A vadászterületeken olyan szinten kell tartani az állománysűrűséget, hogy a legintenzívebben használt területek növénytársulásai azt tolerálni tudják.

 
Muflon klasszikusan
 
 
A muflon Európa egyetlen vadjuha, házi juhaink őse. Húsát a gasztronómiában a többi nagyvadéhoz hasonlóan lehet elkészíteni.
 
A muflon súlyát tekintve az őzhöz hasonló, de a teste alacsonyabb, zömökebb. Hímjét kosnak, nőstényét az ellésig jerkének, azután anyajuhnak, a fiatal állatokat pedig báránynak hívjuk. A kos csiga formájú tülkös szarvat visel, ami az évek során fokozatosan nő ? ezt soha nem veti el. A muflon csapatokban él: estefelé mennek a legelőre, és hajnalban térnek vissza a sűrűbe. Rejtőzködő életmódja miatt lombhullás után lehet vadászni, különben alacsonyabb termete elrejti az aljnövényzetben.
 
Vadjuh lévén húsa kicsit faggyúsabb, mint az őzé vagy a szarvasé, de az esetleges faggyút eltávolítva ugyanúgy lehet elkészíteni, mint azokat. A Pilisi Parkerdőgazdaság fenntartásában működő Budakeszi Vadászházban csak egy-két-három éves állatok húsából dolgoznak. Nagy előny, hogy mivel itt vágóhíd és hűtőház is működik, első kézből jutnak ezekhez a fiatal példányokhoz. (Érzékeltetésül: a vadhúsok forgalmazásával foglakozó cégek akár 12-13 éves állatok húsát is kínálhatják. A különbséget el lehet képzelni.)
 
Az elejtett vadat néhány napig a bőrében pihentetik, ez idő alatt a húsban tejsavas érlelődés megy végbe. Ezután megnyúzzák, feldarabolják, majd a húst pácban tovább érlelik. A combjából például szelet húsokat készítenek, a csülköt és a gerincet egyben sütik, az apróhúsból levest, pástétomot csinálnak. Az oldalast kicsontozzák, az apróhúsokkal együtt megtöltik, és muflontekercset készítenek belőle. Ezek mind többadagos ételek, egy-egy asztaltársaságot érdemes megvendégelni belőlük.
 
Muflonpástétom Cumberland-mártással, friss kevert salátával
 
Hozzávalók: 800 g muflon színhús, 200 g sertéslapocka, 200 g pulykamell filé, 200 g zsírszalonna, 300 g szeletelt bacon, 20 g só, 100 g vegyes erdei gomba, 10 g szarvasgomba, zöld pisztácia, vörös áfonya, aszalt sárgabarack, aszalt szilva, libamáj, karotta, 1 muflon szűzérme, 2 dl tejszín, 4 tojás fehérje, frissen őrölt feketebors, pástétomfűszerek, kakukkfű, boróka, 5 cl konyak, 5 cl vörösbor, zselatin
 
A Cumberland-mártáshoz: 700 g ribiszkedzsem, 1 dl vörösbor, 5 cl konyak, 2 narancs, 1 citrom, 1 g frissen őrölt fehérbors, 5 cl angolmustár
 
A muflon színhúst, a sertéslapockát, kevés zsírszalonnát finom tárcsán kétszer átdaráljuk. Keverőedényben ízesítjük sóval és a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a tojások fehérjét, a tejszínt, a konyakot, a vörösbort, és jól elkeverjük. Hozzáadunk forrázott, kis kockákra vágott zsírszalonnát, zöldpisztáciát, vörösáfonyát, kockára vágott aszalt sárgabarackot, erdei gombát. A formát baconszeletekkel kirakjuk. Az aszalt szilvát megtöltjük libamájjal, karottával. A pulykamellfilét kinyitjuk, kiverjük, majd a muflon szűzérmékkel, amit előzőleg elősütöttünk, feltekerjük. A pástétommasszát rétegesen betöltjük a szalonnával kirakott formába, óvatosan végigrakjuk a töltött aszalt szilvákat, a húspürét, majd a pulykával feltekert és zselatinnal kötött tekercset, végül a massza többi részével betakarjuk, ráhajtjuk a szalonnaszeleteket, befedjük a formát, és 170-180°C-on készre sütjük, pároljuk. Kihűlés után hűtőben dermesztjük.
 
A mártáshoz a narancs- és citromhéjat vékony metéltre vágjuk, vörösborban kifőzzük, majd a ribiszkezselével, a narancs- és citromlével, konyakkal összefőzzük.
 
A salátához királysalátát, lolo rossót, jégsalátát, madársalátát, cikóriát és csírákat tálba teszünk, hagymás-ecetes dresszinggel, málnaecettel, olívaolajjal keverjük.
 
A formából kivett pástétomot szeleteljük (aszpikkal fényezzük), salátaágyon tálaljuk, kihűlt Cumberland-mártás adunk mellé.
 
Zöldségágyon párolt-sült mufloncsülök
 
Hozzávalók: 1800 g csontos mufloncsülök, 50 g só, 300 g füstölt szalonna, 100 g zsír, 300 g vegyes zöldség, 100 g vöröshagyma, 5 g fokhagyma, egész bors, kakukkfű, boróka, babérlevél, vadfűszerekKép
 
A körethez: gomba alakúra formált sült burgonya, erdei gomba, lilahagyma-karikák, sárgarépagolyók, cukkínigolyók
 
A mufloncsülköket vadfűszerekkel, kakukkfűvel, borókával, babérlevéllel fűszerezzük, majd olajban, fehérborban bepácoljuk. A húst zöldségágyon, fűszerezve pároljuk, majd készre sütjük. A körethez valókat, ízesítjük, összepároljuk.
 
Muflongerinc Wellington-módra
 
A muflongerincet vadfűszerekkel olajban bepácoljuk. Sózzuk, elősütjük, kihűtjük, majd gombapéppel bekenjük, és vajas tésztába burkoljuk. A tálaláshoz időzítve sütőben megsütjük, a kész hús lehetőleg félangolos, rózsaszínű legyen.
 
A gombapéphez finomra vágott vöröshagymát, reszelt gombát, sót, borsot, zöldpetrezselymet vajon megpárolunk, majd tojással és kevés zsemlemorzsával megkötjük.
 
Köretnek sütőtökpürét és zöldségfelfújtat készítünk. A sütőtökpüréhez a meghámozott tököt vajon lepároljuk, átpasszírozzuk, sóval, szerecsendióval ízesítjük.
 
A zöldségfelfújthoz a vegyes zöldségeket a karfiolt, brokkolit, gombát, kukoricát a tojássárgájával, liszttel, vajjal, sóval, őrölt fehérborssal, petrezselyemzölddel és tojásfehérje habbal összeállítjuk. Folpackkal bélelt formában megpároljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Get with knock off offensive price pharmacopoeia

(ZeloVax, 2021.07.12 18:24)

esosas ivermectin dose for humans
oculta ivermectin side effects in humans
<a href="http://ivermectin3mg.com/#">ivermectin toxicity humans
</a> - "msd 32" solubility stromectol
http://ivermectin3mg.com/# - buy ivermectin 6mg
gjestem what is ivermectin for dogs

shots for ed

(NathanKip, 2021.07.12 17:05)

<a href=https://oathbreakermtg.org/forums/users/ohmzvsix/>ed meds online pharmacy</a> and <a href=http://markdolson.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.com>buy anti biotics without prescription</a> and <a href=https://w88blue.net/forum/profile.php?id=776963>help with ed</a> and <a href=http://seattleairport.us/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.com>cat antibiotics without pet prescription</a> and <a href=http://www.jv9.cc/home.php?mod=space&uid=3468916>canadian drugstore online</a> and <a href=http://www.jujumaow.com/space-uid-1786848.html>natural ed remedies</a> and <a href=http://spedig.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.com/>diabetes and ed</a> and <a href=http://whentogo.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.com>legal to buy prescription drugs without prescription</a> and <a href=http://myseevitae.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.com/>cialis without doctor prescription</a> and <a href=http://xunshang.cc/home.php?mod=space&uid=3328058>how to cure ed naturally</a> and <a href=http://www.pcbspeed.com/dis/home.php?mod=space&uid=105088>erectile dysfunction</a> and <a href=http://www.fllw.club/home.php?mod=space&uid=15276>canadian online pharmacy</a> and <a href=http://www.gadalka.ru/stat.php?url=https://genericnoprescription.com>drug prices</a> and <a href=http://members.forumgratis.com/index.php?mforum=mrtroll&showuser=454>injections for ed</a> and <a href=http://dafon.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.com/>treating ed</a> and <a href=http://www.zghaoqi.com/home.php?mod=space&uid=602046>natural ed pills</a> and <a href=https://w.chuxun.cc/home.php?mod=space&uid=14386>treating ed</a> and <a href=http://ilovesimi.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.com/>ed supplements</a> and <a href=http://bhhscal.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.com>viagra without a doctor prescription</a>
<a href=>ed vacuum pumps</a> dishzmdi
<a href=>generic ed pills</a> cxjkqayn
<a href=>errectile dysfunction</a> jobruqza

Fitness Clubs

(AllenMuh, 2021.07.12 15:45)

An erect peni. https://fitnessclubs.ua/ During times of an erection trouble getting or Viagra, howeve, such as impotence, although this is normal and contribut to have become aware that Erectile dysfunction by a professional.

ENCONTRAMOS LA BASE SECRETA DE MIKECRACK EN MINECRAFT

(JudithBalty, 2021.07.12 15:42)

<a href=https://duckymarch.alclip.info/Q25zY5gFCx4-encontramos-la-base-secreta-de-mikecrack-en-minecraft.html><img src="https://i.ytimg.com/vi/Q25zY5gFCx4/hqdefault.jpg"></a>

ENCONTRAMOS <a href=https://duckymarch.alclip.info/Q25zY5gFCx4-encontramos-la-base-secreta-de-mikecrack-en-minecraft.html>LA</a> BASE SECRETA DE MIKECRACK EN MINECRAFT

Тены и чехлы для любых видов

(CoreyInife, 2021.07.12 00:03)

Все Без Исключения продукта производятся с высококачественных нынешних использованных материалов: тарпаулина, поливинилхлоридный (поливинилхлорида), "оксфорда", брезента также полиадельфит.буква. Наша фирма обеспечивает соотношение западным эталонам также легкодоступные стоимости с целью отечественных потребителей!
<a href=https://tent-chehol.com/>подушки для садовой мебели</a>

Калибр-втулка Морзе 4 АТ4 тип 2 ГОСТ 2849-94

(Randellaveno, 2021.07.11 23:38)

<a href=https://rosmera.ru/product/kalibr-vtulka-morze-4-at4-tip-2-gost-2849-94>Калибр-втулка Морзе 4 АТ4 тип 2 ГОСТ 2849-94</a>
<img src="https://rosmera.ru/files/originals/products/4155_11.jpg">

удвн 1 пм

(SamuelAduch, 2021.07.11 23:36)

<a href=https://neftel.ru/vlagomer-nefti-udvn-1pm>удвн 1 пм</a>

Назначение влагомера УДВН-1ПМ:

-постоянное измерение содержания воды в потоке нефти или нефтепродуктов

-определение объемных долей воды и чистой нефти

Принцип действия основан на поглощении микроволнового излучения жидкостьюСостав влагомера УДВН-1ПМ:

1) преобразователь СВЧ

2) электронный блокМодификации влагомеров УДВН-1ПМ:

УДВН-1ПМ (Диапазон от 0,01до 2% объемных долей воды)

УДВН-1ПМ1 (Диапазон от 0,01до 6% объемных долей воды)

УДВН-1ПМ2 (Диапазон от 0,01до 10% объемных долей воды)

УДВН-1ПМ3 (Диапазон от 0,1до 20% объемных долей воды)

УДВН-1ПМ4 (Диапазон от 0,1до 30% объемных долей воды)
<a href=http://blogs.bootsnall.com/tahoejohnson/mar-28-31-pai.html/comment-page-341#comment-804470>влагомер нефти поточный удвн</a> 5a8cc66
Влагомер нефти поточный УДВН-1пм (в дальнейшем – влагомер) предназначен для измерения со- держания воды в нефти и нефтепродуктах в объемных долях в автоматическом режиме. Влагомер ис- пользуется в составе блока контроля качества нефти и нефтепродуктов, а также для контроля влагосо- держания в нефти в процессе ее подготовки. Влагомер нефти УДВН-1пм относится к электрооборудованию группы II по ГОСТ Р 51330.0-99, име- ет вид защиты “искробезопасная электрическая цепь” по ГОСТ Р 51330.10-99 и может применяться во взрывоопасных зонах помещений и наружных установок в соответствии с маркировкой взрывозащиты и требованиями ГОСТ Р 51330.13-99. Измеряемая среда - нефть и нефтепродукты, сдаваемые нефтегазодобывающими предприятиями, транспортируемые потребителям и поставляемые нефтеперерабатывающим предприятиям организация- ми нефтепроводного транспорта. Параметры измеряемой среды: содержание сернистых соединений, мас. доля, %, не более 5 содержание мехпримесей, мас. доля, % ,не более 0,1 содержание парафина, мас. доля, %, не более 26 содержание асфальтенов, об. доля, % , не более 10 содержание свободного газа, об. доля, % , не более 3 Вид климатического исполнения влагомера соответствует исполнению УХЛ4 ГОСТ 15150. Влагомер состоит из первичного измерительного СВЧ преобразователя (в дальнейшем - первичный преобразователь) и блока электронного. Первичный преобразователь соответствует требованиям ГОСТ Р 51330.0-99, ГОСТ Р 51330.10-99, имеет маркировку взрывозащиты: Первичный преобразователь IExibIIAT6X Ui : 24 В Ii : 240 мА Li : 1,0 мГн C i: 0,05 мкФ Pi : 5 Вт и может устанавливаться во взрывоопасных зонах помещений (в обогреваемом блок-боксе) и наружных установок согласно гл.7.3 ПУЭ и другим директивным документам, регламентирующим применение элек- трооборудования во взрывоопасных зонах. Блок электронный влагомера с выходными искробезопасными электрическими цепями уровня "ib" соответствует требованиям ГОСТ Р 51330.10-99

Buy penny-pinching no preparation

(AzlesFep, 2021.07.11 22:55)

women take cialis drug
cialis mayo marriage counseling wang wangs
<a href="http://cialis-unlimited.com/#">cialis over counter walmart
</a> - cialis online paypal
http://cialis-unlimited.com - generic cialis at walmart
cialis side effects forum important topics

?marioTUBE

(ThelmaEmoke, 2021.07.11 20:33)

<a href=https://mariotube.grmatch.info/mL1-ZoyeiIxsnmQ/paicht-ke-kaugas-me-paidophilo-mariotube><img src="https://i.ytimg.com/vi/5WK5VkVT8g4/hqdefault.jpg"></a>

<a href=https://mariotube.grmatch.info/mL1-ZoyeiIxsnmQ/paicht-ke-kaugas-me-paidophilo-mariotube>О О‘О™О§О¤О—ОљО• ОљО‘ОҐО“О‘ОЈ ОњО• О О‘О™О”ОџО¦О™О›Оџ?marioTUBE</a>

spermous satiny led

(Wayneled, 2021.07.11 15:07)

saath nibhana saathiya 26 february 2017 full episode calendario calcio serie a 2016 anticipi e posticipi black ops 2 ps3 dlc release date and time die hard 4 watch online in tamil download 2ne1 i am the best dance practice <a href=https://a4.howeystewartlich.site/22.html>hardworking gay </a> watch twilight 2008 online in hindi dubbed yamada and the seven witches drama crazy beauty and the beast series south africa spartacus vengeance season 1 episode 2 a place in this world one piece season 13 english dub release date https://df.ariesaukith.site/84.html 50 sombras de grey nuevo trailer youtube die bibel am anfang schuf gott trailer raja hindustani hindi film mp3 song free download the walking dead episode 1 season 1 free download the chappelle show season 1 episode 2

https://vk.com/kupludom24

(BobbyNig, 2021.07.11 14:13)

<a href=https://vk.com/kupludom24>Продам дом Красноярск

Ukrán lány keres pénzt és szex

(ValeriaCof, 2021.07.11 12:43)

Ukrán lány keres pénzt és szex

Hi! My name is Lera, living in Ukraine. To be honest, I live in a village and we have no job. I get about $80 a month. It is very little ((
That's why I can do it for a little money:
- Send you hot photos and videos
- send you a video of sex with an ex-boyfriend (if you don't put it out there!)
- I can do what you say in Skype, whatsapp or other messenger

Also ready to come to you in any country for your money.
I will not leave my contacts here. Find me just on the site http://dateshookp.com/?utm_source=60e890ccabe4c&click_id=LERA96 my nick is Lera96

<a href=http://dateshookp.com/?utm_source=60e890ccabe4c&click_id=LERA96><img src="https://sun1-19.userapi.com/gXahlHr219mizlWzq_4Cbb8SKa7TaU3j9chGQA/mUQvMQ4pNRc.jpg"></a>

Ротационные мобильные прокси

(KeImalf, 2021.07.11 08:15)

Индивидуальные, скоростные <a href=https://proxyspace.seo-hunter.com/mobile-proxies/kazan/> мобильные прокси для Instagram </a> ротационные, динамические

buying pills online

(NathanKip, 2021.07.11 08:05)

<a href=https://www.tigangyundong.org/pc/home.php?mod=space&uid=452614>best ed pills at gnc</a> and <a href=http://altoonamirror.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.com>buy ed pills online</a> and <a href=http://test2tas.tiervermittlung.net/redirect.php?link=https://genericnoprescription.com>erectile dysfunction drugs</a> and <a href=http://solner.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.com>ed aids</a> and <a href=http://www.jswz8.com/space-uid-794543.html>cause of ed</a> and <a href=https://loveplay123.com/dz/home.php?mod=space&uid=57296>canada ed drugs</a> and <a href=http://passporttodiscovery.tv/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.com>ed pills for sale</a> and <a href=http://humaniplex.com/jscs.html?hj=y&ru=https://genericnoprescription.com>anti fungal pills without prescription</a> and <a href=http://makemereal.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.com>buy ed pills online</a> and <a href=http://bocil.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.com>over the counter ed treatment</a> and <a href=http://4reward.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.com/>over the counter ed</a> and <a href=http://forums.cysticfibrosis.com/member.php/100861-obyiptws>ed in young men</a> and <a href=http://oleproduce.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.com>is ed reversible</a> and <a href=http://m.bunbun000.com/bbs/home.php?mod=space&uid=5327213>top erection pills</a> and <a href=http://ydwd.com/bbs/home.php?mod=space&uid=277920>medications list</a> and <a href=http://kslfm.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.com>treatment with drugs</a> and <a href=http://youtoocanhelp.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.com/>prices of viagra at walmart</a> and <a href=http://zixsecureemail.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.com/>natural ed cures</a> and <a href=http://dz10041.muanyun.cn/home.php?mod=space&uid=11728>how to overcome ed</a>
<a href=>over the counter erectile dysfunction pills</a> wnvybnvu
<a href=>viagra vs cialis bodybuilding</a> ukibwyec
<a href=>mens erections</a> kshfcwni

cheap erectile dysfunction pills

(AlbertWibia, 2021.07.11 05:57)

<a href=http://gazette.ca/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.online>drugs and medications</a> for <a href=http://weightincontrol.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.online>best ed pills that work</a> for <a href=http://neuroscienceeducationinstitute.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.online>erectial dysfunction</a> for <a href=http://cioexpress.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.online/>viagra without a doctor prescription</a> for <a href=https://cnoocim.com/space-uid-895817.html>vacuum therapy for ed</a> for <a href=http://parsonsbailey.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.online>cheap pet meds without vet prescription</a> for <a href=http://xlriskmanagement.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.online>ed treatment pills</a> for <a href=http://frontierfutures.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.online>ed devices</a> for <a href=http://el-kjop.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.online>best ed solution</a> for <a href=http://teiscodelray.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.online/>pills for ed</a> for <a href=http://www.jzyt.net/space-uid-256843.html>medications list</a> for <a href=http://diabetesresolution.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.online>solutions for ed</a> for <a href=http://mobilitysolutionslv.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.online>sildenafil without a doctor's prescription</a> for <a href=http://tg1748665.free.wtbhk5.top/space-uid-946788.html>ed pills that work</a> for <a href=http://alicecollette.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.online/>cheap medication online</a> for <a href=http://sjwatches.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.online>ed vacuum pumps</a> for <a href=http://childhoodaffirmations.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.online/>best ed solution</a> for <a href=http://thebridgeeducation.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=genericnoprescription.online>erectile dysfunction remedies</a>
<a href=>comparison of ed drugs</a> odwttabn
<a href=>viagra without doctor prescription</a> hccoxvam
<a href=>overcoming ed</a> rkrhtsyc

Продам дом Красноярск

(Richardgok, 2021.07.11 01:48)

<a href=https://t.me/kupludom24>Продам дом Красноярск</a>

viagarajjq.com

(Jamesartew, 2021.07.10 22:54)

is viagra prescribed for bph <a href=http://viagarajjq.com/></a> viagra replacements

Hello forum

(GILESPIE944, 2021.07.10 22:35)

What do you think about this material? https://zav-energo.ru/
I think it is good!!!

Продам дом Красноярск

(Richardgok, 2021.07.10 18:02)

<a href=https://t.me/kupludom24>Продам дом Красноярск</a>

Оптовый интернет-магазин дверной фурнитуры

(JerryGroup, 2021.07.10 16:12)

Склад-магазин "Trion-Locks.com.ua"— дверная фурнитура. В наличие дверные замки, ручки, глазки, цилиндры, петли и задвижки от ведущих мировых производителей. Подробнее: <a href=http://maps.google.ml/url?q=https://trion-locks.com.ua>«Trion-Locks.com.ua»</a> .


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99

Következő » 

 

ProfilképUtolsó kép


10 Forintért!!

https://www.10forintert.hu/start/479455528/index.html a linked tartalma

Facebook


Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>

Statisztika

Online: 3
Összes: 246974
Hónap: 4589
Nap: 142