Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MUFLON

 

Muflon
(Ovis gmelini musimon)
 Kép
A hímjét kosnak, a nőstényét második éves korától az első
bárányozásig jerkének, ezután anyajuhnak hívjuk. A szaporulat kosbárány, vagy jerkebárány. Testszíne jellemzően barna, a has,a lábak belső oldala térdtől lefelé. A láb külső oldala, a hullató körüli tükör, az arc egyes részei, a fül belső része fehér. A kosok sötétebb tónusú szőrzetén, a hát fekete csík vonalán húzódik,ugyanez található a nyak elülső oldalán megnyúlt szőr, szakáll formájában. A hát oldalán fehér folt ún. nyereg figyelhető meg.
A jerkéknél és az anyajuhoknál sötét és szürke fejő típust lehet megkülönböztetni. Legjellemzőbb küllemi bélyeg a szarv, mely egyben a trófea is. A kosok szarva az első évben kétélű, majd három élű, a nőivarú egyedek 5-10 %-a visel szarvat, ez azonban mindig kétélű. A szarvon a szakaszos növekedés miatt az évek elkülöníthetőek, az évgyűrűk között barázdák találhatóak, melyek a korral finomodnak.
 
A muflon természetes módon a Földközi-tengeri szigetek közül Korzikán, Szardínián, Szicílián és Cipruson kívül Anatóliában,Örményországban, Irakban, Iránban, Grúziában és Azerbajdzsánban fordul elő. Közép- és Dél- Európában a
korzikai és szardíniai törzsanyag betelepítése eredményeként van jelen. Magyarországra 1868-1869 között a Nyitra megyei Ghymesre került Korzikáról és Szardíniáról. Az ország mai területén az első telepítések 1901-ben történtek Füzérradványban, ennek származási helye Nagyappony és Ghymes voltak. A további telepítések szinte kizárólag a ghymesi felszaporodott állomány volt az alapja. Ma az ország középhegységi területein gyakorlatilag mindenütt előfordul,általában szigetszerű elhelyezkedésben.
Élőhelye: A muflont Európába és azon kívül is sokféle élőhelytípusba telepítették be. Hazánkban a homoki területektől a sziklás, 800 m körüli tengerszint feletti magasságig sok helyen megtalálható.
Előfordulását az éghajlat, a tengerszint feletti magasság, a
domborzat, a talaj és a vegetáció határozza meg. Meghatározó tényező a csapadék (kedvező a 800 mm-nél kevesebb évi csapadékösszeg), a hóviszonyok (50 napnál kevesebb olyan havas nap, mikor a hóborítás nem nagyobb 30 cm-nél). A kötött köves váztalajokat kedveli. Az idősebb erdőállományokhoz kötődik, ahol a legelési viszonyok jók, cserjeszintje szegényesebb.
 Kép
A muflon táplálékának zömét rendszerint a fűfélék teszik ki.
Másra csak akkor fanyalodnak, ha ez nem áll rendelkezésre
elegendő mennyiségben.
A telepítések után mintegy 50 évvel állományát 2000 példányra becsülték. A második világháború pusztításának következtében 80-100 példányra esett vissza. Az állomány csak lassan tért magához. Maximumát 1990-ben érte el 10.700 becsült példány.
Az állománybecslés alapján 2007-ben 10.090 példányt
becsültek, mely közelít a valaha becsült legnagyobb
állományhoz. Csökkentése a faj kritikus természetvédelmi
megítélése miatt természetvédelmi területeken indokolt.
A muflonok nagyobb területet is elfoglalnak, amelyen belül a
beállóhelyeket jól kivehető váltók kötik össze. Hegyvidéki
területen megfigyelhető a hóviszonyok függvényében hegyvölgy
irányú és a hideg időjárás beálltával déli, valamint keleti
kitettséget kereső elmozdulása, vándorlása. Mozgását
ugyanakkor befolyásolja a rendelkezésre álló táplálék
mindenkori elérhetősége. Adott időszakban a mozgáskörzet 1-2 km-től maximum 5 km-ig terjed. A kosok üzekedés idején egy meghatározott területet időszakosan elfoglalhatnak, melyet más kosokkal szemben védenek.Kép

Általában mindenütt színező, kiegészítő vadfajként tartják. Piaci értéke nem közelíti meg az egyéb nagyvadfajokét. Télen nagy nyájakban jár, mozgáskörzete kicsi. A vadászterületeken olyan szinten kell tartani az állománysűrűséget, hogy a legintenzívebben használt területek növénytársulásai azt tolerálni tudják.

 
Muflon klasszikusan
 
 
A muflon Európa egyetlen vadjuha, házi juhaink őse. Húsát a gasztronómiában a többi nagyvadéhoz hasonlóan lehet elkészíteni.
 
A muflon súlyát tekintve az őzhöz hasonló, de a teste alacsonyabb, zömökebb. Hímjét kosnak, nőstényét az ellésig jerkének, azután anyajuhnak, a fiatal állatokat pedig báránynak hívjuk. A kos csiga formájú tülkös szarvat visel, ami az évek során fokozatosan nő ? ezt soha nem veti el. A muflon csapatokban él: estefelé mennek a legelőre, és hajnalban térnek vissza a sűrűbe. Rejtőzködő életmódja miatt lombhullás után lehet vadászni, különben alacsonyabb termete elrejti az aljnövényzetben.
 
Vadjuh lévén húsa kicsit faggyúsabb, mint az őzé vagy a szarvasé, de az esetleges faggyút eltávolítva ugyanúgy lehet elkészíteni, mint azokat. A Pilisi Parkerdőgazdaság fenntartásában működő Budakeszi Vadászházban csak egy-két-három éves állatok húsából dolgoznak. Nagy előny, hogy mivel itt vágóhíd és hűtőház is működik, első kézből jutnak ezekhez a fiatal példányokhoz. (Érzékeltetésül: a vadhúsok forgalmazásával foglakozó cégek akár 12-13 éves állatok húsát is kínálhatják. A különbséget el lehet képzelni.)
 
Az elejtett vadat néhány napig a bőrében pihentetik, ez idő alatt a húsban tejsavas érlelődés megy végbe. Ezután megnyúzzák, feldarabolják, majd a húst pácban tovább érlelik. A combjából például szelet húsokat készítenek, a csülköt és a gerincet egyben sütik, az apróhúsból levest, pástétomot csinálnak. Az oldalast kicsontozzák, az apróhúsokkal együtt megtöltik, és muflontekercset készítenek belőle. Ezek mind többadagos ételek, egy-egy asztaltársaságot érdemes megvendégelni belőlük.
 
Muflonpástétom Cumberland-mártással, friss kevert salátával
 
Hozzávalók: 800 g muflon színhús, 200 g sertéslapocka, 200 g pulykamell filé, 200 g zsírszalonna, 300 g szeletelt bacon, 20 g só, 100 g vegyes erdei gomba, 10 g szarvasgomba, zöld pisztácia, vörös áfonya, aszalt sárgabarack, aszalt szilva, libamáj, karotta, 1 muflon szűzérme, 2 dl tejszín, 4 tojás fehérje, frissen őrölt feketebors, pástétomfűszerek, kakukkfű, boróka, 5 cl konyak, 5 cl vörösbor, zselatin
 
A Cumberland-mártáshoz: 700 g ribiszkedzsem, 1 dl vörösbor, 5 cl konyak, 2 narancs, 1 citrom, 1 g frissen őrölt fehérbors, 5 cl angolmustár
 
A muflon színhúst, a sertéslapockát, kevés zsírszalonnát finom tárcsán kétszer átdaráljuk. Keverőedényben ízesítjük sóval és a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a tojások fehérjét, a tejszínt, a konyakot, a vörösbort, és jól elkeverjük. Hozzáadunk forrázott, kis kockákra vágott zsírszalonnát, zöldpisztáciát, vörösáfonyát, kockára vágott aszalt sárgabarackot, erdei gombát. A formát baconszeletekkel kirakjuk. Az aszalt szilvát megtöltjük libamájjal, karottával. A pulykamellfilét kinyitjuk, kiverjük, majd a muflon szűzérmékkel, amit előzőleg elősütöttünk, feltekerjük. A pástétommasszát rétegesen betöltjük a szalonnával kirakott formába, óvatosan végigrakjuk a töltött aszalt szilvákat, a húspürét, majd a pulykával feltekert és zselatinnal kötött tekercset, végül a massza többi részével betakarjuk, ráhajtjuk a szalonnaszeleteket, befedjük a formát, és 170-180°C-on készre sütjük, pároljuk. Kihűlés után hűtőben dermesztjük.
 
A mártáshoz a narancs- és citromhéjat vékony metéltre vágjuk, vörösborban kifőzzük, majd a ribiszkezselével, a narancs- és citromlével, konyakkal összefőzzük.
 
A salátához királysalátát, lolo rossót, jégsalátát, madársalátát, cikóriát és csírákat tálba teszünk, hagymás-ecetes dresszinggel, málnaecettel, olívaolajjal keverjük.
 
A formából kivett pástétomot szeleteljük (aszpikkal fényezzük), salátaágyon tálaljuk, kihűlt Cumberland-mártás adunk mellé.
 
Zöldségágyon párolt-sült mufloncsülök
 
Hozzávalók: 1800 g csontos mufloncsülök, 50 g só, 300 g füstölt szalonna, 100 g zsír, 300 g vegyes zöldség, 100 g vöröshagyma, 5 g fokhagyma, egész bors, kakukkfű, boróka, babérlevél, vadfűszerekKép
 
A körethez: gomba alakúra formált sült burgonya, erdei gomba, lilahagyma-karikák, sárgarépagolyók, cukkínigolyók
 
A mufloncsülköket vadfűszerekkel, kakukkfűvel, borókával, babérlevéllel fűszerezzük, majd olajban, fehérborban bepácoljuk. A húst zöldségágyon, fűszerezve pároljuk, majd készre sütjük. A körethez valókat, ízesítjük, összepároljuk.
 
Muflongerinc Wellington-módra
 
A muflongerincet vadfűszerekkel olajban bepácoljuk. Sózzuk, elősütjük, kihűtjük, majd gombapéppel bekenjük, és vajas tésztába burkoljuk. A tálaláshoz időzítve sütőben megsütjük, a kész hús lehetőleg félangolos, rózsaszínű legyen.
 
A gombapéphez finomra vágott vöröshagymát, reszelt gombát, sót, borsot, zöldpetrezselymet vajon megpárolunk, majd tojással és kevés zsemlemorzsával megkötjük.
 
Köretnek sütőtökpürét és zöldségfelfújtat készítünk. A sütőtökpüréhez a meghámozott tököt vajon lepároljuk, átpasszírozzuk, sóval, szerecsendióval ízesítjük.
 
A zöldségfelfújthoz a vegyes zöldségeket a karfiolt, brokkolit, gombát, kukoricát a tojássárgájával, liszttel, vajjal, sóval, őrölt fehérborssal, petrezselyemzölddel és tojásfehérje habbal összeállítjuk. Folpackkal bélelt formában megpároljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ivona voices download

(RobertSlumn, 2021.07.29 15:12)

windows 10 extended support 30 months free downloadwindows 8.1 pro serial key 64 bit free free downloaddownload gta vice city for windows 10 64 bitadobe audition download for pc freedownload kmspico microsoft office 2016 professional plus free downloaddirectx 9c windows 10 downloadflash player 10 download for windows 7 64 bitdirectx 11 free download for windows 10 64 bitwindows 10 install from usb media driver missing free downloadms access 2013 free download for windows 7 64 bit free download
https://bit.ly/3knocgD
https://bit.ly/3BrEhba

melody assistant
pumped bmx 2 free download android
hvr-1265
download chess titan
medal of honor allied assault map

https://bit.ly/3iHwYUf
https://bit.ly/36VymNv

download game legend of dragoon for pc
microsoft office 2010 free download full version for windows 7 zip free download
canon app for pc free download
dragon village game free download for pc
idt control panel windows 10 download
sony vegas pro 11 download 32 bit free download
keylemon download for windows 10
coreldraw graphics suite x6 portable free download
viber free download for pc windows 8 free
windows 7 10 iso download free download

https://bit.ly/2UDLRyN
https://bit.ly/2TibmFe

<a href=https://bit.ly/36MTFkb>]wifislax download for windows 7 free
</a>
the taken king live stream
magnavox blu ray player update
gnc pro track ultra app
iso 14001 manual free download
cnet best barcode scanner for android

driver easy download for windows 10download microsoft internet explorer 7 for windows xp freecompany of heroes 1 pc game free download full versionmicrosoft office visio professional 2013 free downloadbaixar nero 2016 platinum free downloadkeylogger free download for windows 10hangouts chat download windows 10microsoft office 2010 license activation code free downloadwindows 7 home premium maximum ram memory free downloadadobe flash professional cs6 crack patch free download
https://bit.ly/2VKWFLK
https://bit.ly/3kNtt18

<a href=https://bit.ly/3hPNOkJ>]asphalt nitro pc game download
</a>
dean ambrose entrance music
honda atc 110 manual download
spell to have a beautiful voice
quiktime 7.6
hp toolbox download windows 10 free

easeus not enough unallocated space
sony vaio desktop touch screen
audacity 2.1.0 download
baseball wallpaper for android
hp officejet pro 8620 manual feed

https://bit.ly/3xZYvGU
https://bit.ly/2VW3g6j

<a href=https://bit.ly/3hWhGMi>]download whatsapp for pc windows 7 softonic
</a>
kobe bryant black mamba wallpapersturtle english to hindi dictionarysongs pk video a to zhp pavilion p6000 series desktop computerasrock a88m itx ac
<a href=https://bit.ly/3wUrwCG>]coreldraw graphics suite x5 64 bit free download
</a>
green farm 2 game free downloaddownload gta 5 for windows xp freehp elitebook 8440p wifi driverfilezilla windows xp downloadspektrum dx6i manual pdf download
<a href=https://bit.ly/3rlXKFM>]download encarta dictionary for windows 10
</a>
adobe acrobat pro dc 2018everest ultimate editionwindows 7 activator free download 32 bit filehippo freeoracle universal serial busdownload printshop for windows 7 free
<a href=https://bit.ly/3iM3mFt>]windows server 2012 r2 datacenter features free download
</a>
free download flv player full versionlove story magical princessdownload stream files for gta san andreasvlc-2.2.1-win64.exechief keef laughing to the bank download
<a href=https://bit.ly/2UQjdKu>]asus gaming center download windows 10
</a>
original windows 7 spider solitaire download freerails of highland valleywindows 7 codec packgestores de descargashp officejet pro 6830 driver windows 10
<a href=https://bit.ly/2TmfLHo>]microsoft windows media player 10 free download free
</a>
intel video driver for windows xp free download freesuper mario run betaarris password of the day 2016download windows last xp freesql developer free download for windows 7 32 bit free

friends, movies, fashion, actors, trends, social

(JasonWeary, 2021.07.29 14:42)

I am currently studying to be a Rail yard engineer which is what I have always wanted to do.

buying cialis cheap

(DavidFub, 2021.07.29 13:51)

<a href=http://cravingsclub.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=cialiscnd.com>cialis online without a prescription</a> or <a href=http://www.pcbspeed.com/dis/home.php?mod=space&uid=120289>can you buy cialis with no prescription</a> or <a href=http://deckingdecor.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=cialiscnd.com/>best price for cialis 20mg</a> or <a href=http://bfsu-bw.com/home.php?mod=space&uid=1626429>cialis viagra gr</a> or <a href=http://signatureeurope.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=cialiscnd.com/>cialis for daily use</a> or <a href=http://www.zhaoshangbao.top/home.php?mod=space&uid=59269>\'generic cialis\'</a> or <a href=http://naturalforums.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=cialiscnd.com>cialis cost nz</a> or <a href=http://sportsandoutdoors.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=cialiscnd.com>800 mg black cialis over night ship 800 mg</a> or <a href=http://spoleto.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=cialiscnd.com>daily cialis reviews</a> or <a href=http://www.yumingshallo.com/home.php?mod=space&uid=297982>real cialis</a> or <a href=http://www.rayjoyscm.com/home.php?mod=space&uid=18159>cialis pill canada</a> or <a href=http://swisswatchleasing.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=cialiscnd.com>cheapest cialis india</a>
<a href=>generic cialis no prescription</a> fhdpbety
<a href=>canadian cialis no prescription</a> rojrvvcx
<a href=>buy cialis united states</a> wivuxbdm

Discover How The Foods You're Eating Each Day Are Making Your Fat Cells SICK

(JesseBrove, 2021.07.29 13:03)

https://bit.ly/3y8bt5A Among your body's major fat-burning hormonal agents DECREASES when you go on a diet plan?

Study has shown that this crucial hormonal agent stop by as long as 50% after simply 7 days of dieting!

The most awful component is, the longer you attempt to diet plan, the worse it obtains, which is why many "serial dieters" regularly struggle to keep the weight off (if they shed it in all ...).

The excellent news is we're mosting likely to share the nutrition techniques to RAISE your body's natural fat-burning hormonal agents securely as well as normally! https://bit.ly/3y8bt5A

Cao Thủ Bóng Rổ Đã Full Tiếng Việt

(Millardtak, 2021.07.29 12:38)

Trọn Bộ Chuyện Tranh Slamdunk <a href="https://arubaeducation.info/detail/dang-ky-3g-mobiphone-ngay-viettel-140236.html">wap mobiphone</a>Nhưng cậu lại là một trong chuyển động viên chuyên nghiệp ngồi dự bị ở các trận đấu, chính bản thân Haruyoshi Ohkado cũng không biết mình có cơ hội nào là hoặc không. Cho đến một ngày cậu được Hazuki Minagawa – quản lý của đội bóng thuộc CLB trường Toryo mộ..

Mod artifact tailored effects being

(Stronler, 2021.07.29 12:08)

https://clck.ru/WPTtR https://qps.ru/v0ayq https://qps.ru/uTfM1 https://gee.su/8WTh0 https://gee.su/z0UJ1 https://clck.ru/WPpG6 https://clck.ru/WPm8d https://gee.su/IW2On https://clck.ru/WPRmW https://gee.su/loDRX https://gee.su/OAfkQ https://qps.ru/DtTxW https://qps.ru/rNW9U https://clck.ru/WPZ5C https://gee.su/QIlXp https://qps.ru/fpiR5 https://qps.ru/FVHiI https://qps.ru/Kc3vO https://gee.su/qZmjl https://qps.ru/Ecx6Z
https://gee.su/tYbB7 https://qps.ru/xnbdQ https://clck.ru/WPTdx https://qps.ru/WyCHg https://qps.ru/8Kny5 https://gee.su/uas9V https://cutt.us/fyOWI https://qps.ru/d8H7o https://clck.ru/WPm8m https://clck.ru/WPPPL https://qps.ru/f2qF5 https://clck.ru/WPXr3 https://gee.su/UCHsi https://qps.ru/OtUEP https://qps.ru/VfEm7 https://clck.ru/WPiic https://gee.su/yDlzd https://qps.ru/kH2Be https://clck.ru/WQ8kX https://cutt.us/bITFq
https://qps.ru/4M8Ce https://clck.ru/WPZ5S https://qps.ru/tkj9r https://qps.ru/Ea3e7 https://gee.su/DwEKU https://qps.ru/7EAsO https://qps.ru/mZps2 https://qps.ru/yG67S https://clck.ru/WPYiY https://gee.su/Whzkv https://gee.su/F8hkX https://clck.ru/WPqeK https://qps.ru/Dm8qa https://clck.ru/WPhwn https://clck.ru/WPZto https://qps.ru/EkWme https://clck.ru/WPPHg https://gee.su/NkIxA https://gee.su/JRqcb https://qps.ru/PdS5h

микрокредит через интернет vip - Fascination О онлайн микрозайм на карту

(MyCreditDom, 2021.07.29 09:46)

Здравствуй!
<a href="https://zaem.pp.ua"><img src="https://zaem.pp.ua/img/Loans3.jpg"></a>
Во-вторых, игра стоит свеч учитывать, что на вероятность отказов будет влиять вдобавок любая неправдиво указанная сведения.
http://zajommicrotroypizqmoney.idblogz.com/920544/Объективное-Вид-деньги-до-зарплаты
Быстрое решение финансовых проблем, за примером далеко ходить не надо до какой мере заявка заполняется онлайн хорошенько интернет;
На страницах нашего каталога вы не найдете компании, которые работают вне законов Украины.
Если рассчитываете в дальнейшем брать займы в МФО, легче не портить с ней связи.
http://zajommicrodonovanqesfmoney.blog-gold.com/1453595/5-простых-методов-для-займ-онлайн
Комиссии в свой черед налоги: сделал ли какие-либо скрытые сборы вдобавок платежи? Отдельные люди кредиторы взимают комиссию, если вы погасили свой кредит в свой черед выплатили его досрочно (это называется предоплатой или штрафом).
Средства переводятся моментально погодя верификации банковской карты равным образом подписания договора в личном кабинете.
МФО «Джой Мани» — сервис онлайн-кредитования, выдающий небольшие суммы в долг под зарплаты. Банки скептически относятся к заёмщикам равным образом требуют пакет документов.
http://minizaemricardouivjmoney.blog2news.com/993771/Около-деньги-до-зарплаты
У большинства МФО кредитная залом плавающая, равным образом меняется в зависимости с подачи суммы кредита в свой черед срока.
Бесплатный неограниченный доступ к вашему кредитному рейтингу
http://loansarcherholden.blogoscience.com/2920210/манивео-Подробности-фантастика-и-манивео-горячая-линия
Актуальные предложения для бизнеса, расчетно-кассовое служба в банках России
Стоимость кредита в МФО заметно выше, заместо у банковского займа. Это обусловлено большими рисками невозврата кредитных средств.
http://minizaemtrevorodqemoney.livebloggs.com/1567811/Соображения-знать-о-займ-онлайн
Что еще важно знать при оформлении микрокредита на карту онлайн?
далее игра стоит свеч дождаться решения сервиса (последует либо отказ, либо одобрение);
* Мы не собираем никакую личную или иную конфиденциальную информацию посетителей (ради исключением данных статистики с использованием внешних сервисов аналитики для улучшения качества сайта).

С уважением, Ирен Машова менеджер проекта онлайн кредитования <a href=https://go.twenga.co.uk/to?mcid=270324746&o=7001241672538271378&s=10314397&url=https%3A%2F%2Fwww.pinterest.ru%2Fzaemppua%2F>быстрый займ</a>

ASMR

(PollyRar, 2021.07.29 06:47)

<a href=https://jypentertainment.vichats.info/show/beonadeuui-asmr/fmltr4LMnHnIxWc.html><img src="https://i.ytimg.com/vi/G84MIh9Ieb4/hqdefault.jpg"></a>

<a href=https://jypentertainment.vichats.info/show/beonadeuui-asmr/fmltr4LMnHnIxWc.html>버나드의 ASMR🌲🌊🌎</a>

friends, movies, fashion, actors, trends, social

(JasonWeary, 2021.07.28 22:32)

I try to always count my blessings. I am also interested in Radio-Controlled Car Racing.

friends, movies, fashion, actors, trends, social

(JasonWeary, 2021.07.28 21:17)

I have 3 childred which I cherish very much. I love tooling around the dog park with my dog.Â


https://zenwriting.net/linkbuilderblog/educating-for-the-small-store-to-make-customized-name-patches

LES PRESENTO A LA NOVIA DE JUANITOANDREA NAVARRO

(ShirleyTot, 2021.07.28 20:43)

<a href=https://andreanavarro.eswindow.info/kGZ-boGYyoCMp40/les-presento.html><img src="https://i.ytimg.com/vi/_-J7LdgOZAU/hqdefault.jpg"></a>

LES PRESENTO A LA NOVIA DE JUANITOANDREA <a href=https://andreanavarro.eswindow.info/kGZ-boGYyoCMp40/les-presento.html>NAVARRO</a>

friends, movies, fashion, actors, trends, social

(JasonWeary, 2021.07.28 18:28)

42 yr old Facilities Manager Mosby from Keswick, usually spends time with hobbies like embroidery, and tombstone rubbing. Has completed a fantastic around the world journey that consisted of traveling to the and Environs

Untested artifact in domicile of upstanding duration

(Stronler, 2021.07.28 16:17)

https://qps.ru/EyBDZ https://gee.su/NkXLg https://gee.su/jbyYK https://qps.ru/Y1W2V https://clck.ru/WRzHD https://gee.su/bAoBg https://qps.ru/D8TQ4 https://qps.ru/Myk6D https://qps.ru/NDwSr https://clck.ru/WPhAw https://cutt.us/PwREV https://clck.ru/WPUo9 https://gee.su/f5g4Z https://clck.ru/WPYSn https://qps.ru/3nmRu https://gee.su/PgIxL https://clck.ru/WPQvL https://clck.ru/WPamM https://qps.ru/8CAwZ https://clck.ru/WPsHU
https://clck.ru/WPXhG https://clck.ru/WPk8i https://clck.ru/WPXug https://qps.ru/PimAK https://clck.ru/WPXJ3 https://gee.su/cEe1P https://cutt.us/tKLNq https://clck.ru/WPfTt https://qps.ru/Zpv5E https://gee.su/ikAMn https://cutt.us/ajZYa https://gee.su/LY0Zx https://gee.su/jQ6Mf https://qps.ru/7f8GQ https://gee.su/DcXr3 https://clck.ru/WQ8hG https://qps.ru/A8LUG https://gee.su/ZW5Fm https://qps.ru/hUROL https://clck.ru/WPUYx
https://gee.su/UxduX https://qps.ru/iZe5E https://qps.ru/f6PO9 https://gee.su/exvU8 https://qps.ru/eZCxt https://clck.ru/WQ5qh https://gee.su/PCmoR https://gee.su/wtXTJ https://gee.su/Wc5gv https://clck.ru/WQCjn https://gee.su/SiEXu https://clck.ru/WPS9K https://qps.ru/XpfhQ https://qps.ru/5XVpq https://clck.ru/WQdPF https://qps.ru/FSLtk https://gee.su/YdnG2 https://clck.ru/WPQYL https://qps.ru/C3lbs https://gee.su/NGrP8

clothing, garments, t-shirts

(Johnnynof, 2021.07.28 00:52)

Buy real drivers license, Fake drivers License, How to get a fake drivers license, fake ID, Buy fake ID, Buy real ID

(JefferyMig, 2021.07.28 00:23)

Hello, thank you for sharing your article I love the view of your website, it is amazing. Check out my website and article on <a href=https://proprintworks.com/drivers-license-renewal/>fake drivers license</a> Thank you

THE SIDEMEN HAVE CHANGED....

(PearlLib, 2021.07.27 21:35)

<a href=https://miniminter.mnwork.info/videos/RAMpyuJBbnk-the-sidemen-have-changed.html><img src="https://i.ytimg.com/vi/RAMpyuJBbnk/hqdefault.jpg"></a>

<a href=https://miniminter.mnwork.info/videos/RAMpyuJBbnk-the-sidemen-have-changed.html>THE SIDEMEN HAVE CHANGED....</a>

Go out with discount vulgar price pharmacy

(Melzinancen, 2021.07.27 17:24)

различни can stromectol be used for eurytrema
jacobean what is the recommended dose of stromectol 3 mg tablets to cure scabies
<a href="http://ivermectinwithoutdr.com/#">stromectol without a doctor prescription
</a> - ivermectin for cattle
http://ivermectinwithoutdr.com/# - stromectol without doctors prescription
clubbed ivermectin dosage for chickens

speech to text converter software free download for windows 7 free

(RobertSlumn, 2021.07.27 11:43)

microsoft access 2013 the complete guide pdf free downloadhp security manager download windows 10adobe after effects cc - animated infographic video & data visualisation free downloaddownload netflix pc windows 10microsoft office 2010 or 2016 free downloadmicrosoft office 2010 crack free download for windows 10 free downloaddoes windows 7 support 5ghz wifi free downloadfree download internet explorer in windows xp freecd burning software free download windows 10shadow fight 3 pc download windows 10
https://bit.ly/3eJ3mos
https://bit.ly/3iynUAS

adobe photoshop cs 8.0 free download full version with crack
virtual girl download
holden colorado workshop manual download
internet explorer 7 download for windows 10 free
kof 2002 magic plus 2

https://bit.ly/3ixN4Q9
https://bit.ly/36Fdom2

mamp pro 4 trial reset free download
windows games free download xp free
autocad software free download for pc windows 7
download vpn express for windows 10
microsoft visio 2010 free trial download for windows 7 free download
download game the sims 1 pc
windows 8.1 login screen background free download
update microsoft office 2016 free free download
download wwe smackdown vs raw 2011 pc game free
gta 5 pc free download windows 7

https://bit.ly/2UUwrGp
https://bit.ly/3znj7cz

<a href=https://bit.ly/3iE59fB>]vmware workstation 14 user guide pdf free download
</a>
realtek wireless lan driver for windows 7 32 64
aspire xc 704g
metro last light killing lesnitsky
ultradefrag download
exe to iso converter

beach buggy racing free download for pckeepass download windows 10microsoft office 2016 cd version free downloadwindows 7 os download for pc 64 bitblue stake software free download for pcwindows 10 pro version 1809 vs 1803 free downloadchess games download windows 10 freeandroid emulator download for windows 10windows 7 map network drive command line free downloadwindows 7 ultimate genuine activator free download utorrent free download
https://bit.ly/3hNQQWD
https://bit.ly/3BBtICi

<a href=https://bit.ly/3xUAbGm>]download windows 7 dell free
</a>
avast connectify
canon 6d firmware magic lantern
smc fan control windows download free
hp color laserjet cm2320 mfp driver
mimaki driver

juniper network connect download windows 7 free
war of warship pacific war
logitech quickcam fusion driver
beauty plus camera old version
clockworkmod tether windows 10 download free

https://bit.ly/3ewFcgQ
https://bit.ly/3izAyzw

<a href=https://bit.ly/3wSEMaT>]barbie princess and the pauper pc game download
</a>
numero telefonico de erazno y la chokolataadaptradedwonload wa pchp deskjet 1050 driver downloadasus fan xpert 4 windows 10
<a href=https://bit.ly/2UuzfKy>]vmware workstation 12 license key location free download
</a>
lightroom 5.7 downloaddownload netcut for windows 8setpoint logitech windows 10avast league of legends launcherimagex windows xp download free
<a href=https://bit.ly/3xQSOuK>]download driver hp pavilion x360 windows 10
</a>
hope fellowship lake jacksonmovie maker for windows 8.1download explorer 11 for windows 7 32 bit freemr photo software download windows 7 32 bitbootmgr download windows 7 free
<a href=https://bit.ly/3xIJIjN>]adobe photoshop free download for windows 10 64 bit free
</a>
acrylic wifi home downloaddownload openoffice for windows 10 free freehow to play expedition in hidden citypdf office 2007modio download for windows xp free
<a href=https://bit.ly/2VNBuZs>]download itunes 10 for windows 7 32 bit
</a>
alien colonial marines trainerdoctor who windows 10 themeadobe standalone swf player?????? ??????brother dcp j152w driver
<a href=https://bit.ly/3BkxTST>]dragon ball online pc game download
</a>
oem drivers for windows xp free download freehp officejet pro x551dw driverdownload from youkupaint net mirrorprivat vpn

corona virus is changing the world!

(MarioApazy, 2021.07.27 00:10)

Hello. And Bye.

cipro for sale

(StephenJeash, 2021.07.26 16:02)

<a href=http://www.glancematures.com/cgi-bin/out.cgi?p=85&url=http://ciprocheap.com>ciprofloxacin</a> or <a href=http://www.99moli.top/home.php?mod=space&uid=635>buy cipro</a> or <a href=http://comptonsupply.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ciprocheap.com>cipro ciprofloxacin</a> or <a href=http://jeffreymedley.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ciprocheap.com>ciprofloxacin mail online</a> or <a href=http://www.sexyhomewives.com/cgi-bin/atx/out.cgi?id=267&tag=top1&trade=http://ciprocheap.com>antibiotics cipro</a> or <a href=http://insuranceleads.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ciprocheap.com>п»їcipro generic</a> or <a href=http://www.jv9.cc/home.php?mod=space&uid=3568527>cipro online no prescription in the usa</a> or <a href=http://yvonnebartlett.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ciprocheap.com>cipro</a> or <a href=http://financialdesignservices.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ciprocheap.com/>ciprofloxacin order online</a> or <a href=http://path-md.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ciprocheap.com>ciprofloxacin 500mg buy online</a> or <a href=http://60.16.24.209/upload/home.php?mod=space&uid=2394495>buy cipro online without prescription</a> or <a href=http://baccirestaurant.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ciprocheap.com/>п»їcipro generic</a>
<a href=>buy cipro online canada</a> vhluzuev
<a href=>п»їcipro generic</a> efvusbhg
<a href=>buy generic ciprofloxacin</a> otyjwuhx


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99

Következő » 

 

ProfilképUtolsó kép


10 Forintért!!

https://www.10forintert.hu/start/479455528/index.html a linked tartalma

Facebook


Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>

Statisztika

Online: 3
Összes: 246978
Hónap: 4590
Nap: 142