Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MUFLON

 

Muflon
(Ovis gmelini musimon)
 Kép
A hímjét kosnak, a nőstényét második éves korától az első
bárányozásig jerkének, ezután anyajuhnak hívjuk. A szaporulat kosbárány, vagy jerkebárány. Testszíne jellemzően barna, a has,a lábak belső oldala térdtől lefelé. A láb külső oldala, a hullató körüli tükör, az arc egyes részei, a fül belső része fehér. A kosok sötétebb tónusú szőrzetén, a hát fekete csík vonalán húzódik,ugyanez található a nyak elülső oldalán megnyúlt szőr, szakáll formájában. A hát oldalán fehér folt ún. nyereg figyelhető meg.
A jerkéknél és az anyajuhoknál sötét és szürke fejő típust lehet megkülönböztetni. Legjellemzőbb küllemi bélyeg a szarv, mely egyben a trófea is. A kosok szarva az első évben kétélű, majd három élű, a nőivarú egyedek 5-10 %-a visel szarvat, ez azonban mindig kétélű. A szarvon a szakaszos növekedés miatt az évek elkülöníthetőek, az évgyűrűk között barázdák találhatóak, melyek a korral finomodnak.
 
A muflon természetes módon a Földközi-tengeri szigetek közül Korzikán, Szardínián, Szicílián és Cipruson kívül Anatóliában,Örményországban, Irakban, Iránban, Grúziában és Azerbajdzsánban fordul elő. Közép- és Dél- Európában a
korzikai és szardíniai törzsanyag betelepítése eredményeként van jelen. Magyarországra 1868-1869 között a Nyitra megyei Ghymesre került Korzikáról és Szardíniáról. Az ország mai területén az első telepítések 1901-ben történtek Füzérradványban, ennek származási helye Nagyappony és Ghymes voltak. A további telepítések szinte kizárólag a ghymesi felszaporodott állomány volt az alapja. Ma az ország középhegységi területein gyakorlatilag mindenütt előfordul,általában szigetszerű elhelyezkedésben.
Élőhelye: A muflont Európába és azon kívül is sokféle élőhelytípusba telepítették be. Hazánkban a homoki területektől a sziklás, 800 m körüli tengerszint feletti magasságig sok helyen megtalálható.
Előfordulását az éghajlat, a tengerszint feletti magasság, a
domborzat, a talaj és a vegetáció határozza meg. Meghatározó tényező a csapadék (kedvező a 800 mm-nél kevesebb évi csapadékösszeg), a hóviszonyok (50 napnál kevesebb olyan havas nap, mikor a hóborítás nem nagyobb 30 cm-nél). A kötött köves váztalajokat kedveli. Az idősebb erdőállományokhoz kötődik, ahol a legelési viszonyok jók, cserjeszintje szegényesebb.
 Kép
A muflon táplálékának zömét rendszerint a fűfélék teszik ki.
Másra csak akkor fanyalodnak, ha ez nem áll rendelkezésre
elegendő mennyiségben.
A telepítések után mintegy 50 évvel állományát 2000 példányra becsülték. A második világháború pusztításának következtében 80-100 példányra esett vissza. Az állomány csak lassan tért magához. Maximumát 1990-ben érte el 10.700 becsült példány.
Az állománybecslés alapján 2007-ben 10.090 példányt
becsültek, mely közelít a valaha becsült legnagyobb
állományhoz. Csökkentése a faj kritikus természetvédelmi
megítélése miatt természetvédelmi területeken indokolt.
A muflonok nagyobb területet is elfoglalnak, amelyen belül a
beállóhelyeket jól kivehető váltók kötik össze. Hegyvidéki
területen megfigyelhető a hóviszonyok függvényében hegyvölgy
irányú és a hideg időjárás beálltával déli, valamint keleti
kitettséget kereső elmozdulása, vándorlása. Mozgását
ugyanakkor befolyásolja a rendelkezésre álló táplálék
mindenkori elérhetősége. Adott időszakban a mozgáskörzet 1-2 km-től maximum 5 km-ig terjed. A kosok üzekedés idején egy meghatározott területet időszakosan elfoglalhatnak, melyet más kosokkal szemben védenek.Kép

Általában mindenütt színező, kiegészítő vadfajként tartják. Piaci értéke nem közelíti meg az egyéb nagyvadfajokét. Télen nagy nyájakban jár, mozgáskörzete kicsi. A vadászterületeken olyan szinten kell tartani az állománysűrűséget, hogy a legintenzívebben használt területek növénytársulásai azt tolerálni tudják.

 
Muflon klasszikusan
 
 
A muflon Európa egyetlen vadjuha, házi juhaink őse. Húsát a gasztronómiában a többi nagyvadéhoz hasonlóan lehet elkészíteni.
 
A muflon súlyát tekintve az őzhöz hasonló, de a teste alacsonyabb, zömökebb. Hímjét kosnak, nőstényét az ellésig jerkének, azután anyajuhnak, a fiatal állatokat pedig báránynak hívjuk. A kos csiga formájú tülkös szarvat visel, ami az évek során fokozatosan nő ? ezt soha nem veti el. A muflon csapatokban él: estefelé mennek a legelőre, és hajnalban térnek vissza a sűrűbe. Rejtőzködő életmódja miatt lombhullás után lehet vadászni, különben alacsonyabb termete elrejti az aljnövényzetben.
 
Vadjuh lévén húsa kicsit faggyúsabb, mint az őzé vagy a szarvasé, de az esetleges faggyút eltávolítva ugyanúgy lehet elkészíteni, mint azokat. A Pilisi Parkerdőgazdaság fenntartásában működő Budakeszi Vadászházban csak egy-két-három éves állatok húsából dolgoznak. Nagy előny, hogy mivel itt vágóhíd és hűtőház is működik, első kézből jutnak ezekhez a fiatal példányokhoz. (Érzékeltetésül: a vadhúsok forgalmazásával foglakozó cégek akár 12-13 éves állatok húsát is kínálhatják. A különbséget el lehet képzelni.)
 
Az elejtett vadat néhány napig a bőrében pihentetik, ez idő alatt a húsban tejsavas érlelődés megy végbe. Ezután megnyúzzák, feldarabolják, majd a húst pácban tovább érlelik. A combjából például szelet húsokat készítenek, a csülköt és a gerincet egyben sütik, az apróhúsból levest, pástétomot csinálnak. Az oldalast kicsontozzák, az apróhúsokkal együtt megtöltik, és muflontekercset készítenek belőle. Ezek mind többadagos ételek, egy-egy asztaltársaságot érdemes megvendégelni belőlük.
 
Muflonpástétom Cumberland-mártással, friss kevert salátával
 
Hozzávalók: 800 g muflon színhús, 200 g sertéslapocka, 200 g pulykamell filé, 200 g zsírszalonna, 300 g szeletelt bacon, 20 g só, 100 g vegyes erdei gomba, 10 g szarvasgomba, zöld pisztácia, vörös áfonya, aszalt sárgabarack, aszalt szilva, libamáj, karotta, 1 muflon szűzérme, 2 dl tejszín, 4 tojás fehérje, frissen őrölt feketebors, pástétomfűszerek, kakukkfű, boróka, 5 cl konyak, 5 cl vörösbor, zselatin
 
A Cumberland-mártáshoz: 700 g ribiszkedzsem, 1 dl vörösbor, 5 cl konyak, 2 narancs, 1 citrom, 1 g frissen őrölt fehérbors, 5 cl angolmustár
 
A muflon színhúst, a sertéslapockát, kevés zsírszalonnát finom tárcsán kétszer átdaráljuk. Keverőedényben ízesítjük sóval és a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a tojások fehérjét, a tejszínt, a konyakot, a vörösbort, és jól elkeverjük. Hozzáadunk forrázott, kis kockákra vágott zsírszalonnát, zöldpisztáciát, vörösáfonyát, kockára vágott aszalt sárgabarackot, erdei gombát. A formát baconszeletekkel kirakjuk. Az aszalt szilvát megtöltjük libamájjal, karottával. A pulykamellfilét kinyitjuk, kiverjük, majd a muflon szűzérmékkel, amit előzőleg elősütöttünk, feltekerjük. A pástétommasszát rétegesen betöltjük a szalonnával kirakott formába, óvatosan végigrakjuk a töltött aszalt szilvákat, a húspürét, majd a pulykával feltekert és zselatinnal kötött tekercset, végül a massza többi részével betakarjuk, ráhajtjuk a szalonnaszeleteket, befedjük a formát, és 170-180°C-on készre sütjük, pároljuk. Kihűlés után hűtőben dermesztjük.
 
A mártáshoz a narancs- és citromhéjat vékony metéltre vágjuk, vörösborban kifőzzük, majd a ribiszkezselével, a narancs- és citromlével, konyakkal összefőzzük.
 
A salátához királysalátát, lolo rossót, jégsalátát, madársalátát, cikóriát és csírákat tálba teszünk, hagymás-ecetes dresszinggel, málnaecettel, olívaolajjal keverjük.
 
A formából kivett pástétomot szeleteljük (aszpikkal fényezzük), salátaágyon tálaljuk, kihűlt Cumberland-mártás adunk mellé.
 
Zöldségágyon párolt-sült mufloncsülök
 
Hozzávalók: 1800 g csontos mufloncsülök, 50 g só, 300 g füstölt szalonna, 100 g zsír, 300 g vegyes zöldség, 100 g vöröshagyma, 5 g fokhagyma, egész bors, kakukkfű, boróka, babérlevél, vadfűszerekKép
 
A körethez: gomba alakúra formált sült burgonya, erdei gomba, lilahagyma-karikák, sárgarépagolyók, cukkínigolyók
 
A mufloncsülköket vadfűszerekkel, kakukkfűvel, borókával, babérlevéllel fűszerezzük, majd olajban, fehérborban bepácoljuk. A húst zöldségágyon, fűszerezve pároljuk, majd készre sütjük. A körethez valókat, ízesítjük, összepároljuk.
 
Muflongerinc Wellington-módra
 
A muflongerincet vadfűszerekkel olajban bepácoljuk. Sózzuk, elősütjük, kihűtjük, majd gombapéppel bekenjük, és vajas tésztába burkoljuk. A tálaláshoz időzítve sütőben megsütjük, a kész hús lehetőleg félangolos, rózsaszínű legyen.
 
A gombapéphez finomra vágott vöröshagymát, reszelt gombát, sót, borsot, zöldpetrezselymet vajon megpárolunk, majd tojással és kevés zsemlemorzsával megkötjük.
 
Köretnek sütőtökpürét és zöldségfelfújtat készítünk. A sütőtökpüréhez a meghámozott tököt vajon lepároljuk, átpasszírozzuk, sóval, szerecsendióval ízesítjük.
 
A zöldségfelfújthoz a vegyes zöldségeket a karfiolt, brokkolit, gombát, kukoricát a tojássárgájával, liszttel, vajjal, sóval, őrölt fehérborssal, petrezselyemzölddel és tojásfehérje habbal összeállítjuk. Folpackkal bélelt formában megpároljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

MY NEW GARAGE First Look at The Shmuseum

(Robinneumn, 2021.08.02 02:44)

<a href=https://shmee150.brcamera.info/clip/my-new/dZese3S5ZLOJgIs.html><img src="https://i.ytimg.com/vi/A5GIDS1zSNY/hqdefault.jpg"></a>

MY <a href=https://shmee150.brcamera.info/clip/my-new/dZese3S5ZLOJgIs.html>NEW</a> GARAGE First Look at The Shmuseum

Hoвoe oнлaйн Kaзuно - Бoнyc кaждoмy!

(Spinaspece, 2021.08.02 01:27)

Hoвoe oнлaйн Kaзuно - Бoнyc кaждoмy!
Рeгистрирyйся - зaбери свoй Бoнyс и игрaй.
нeoграничeный дeпoзит, и мoмeнтльный вывoд!
https://cahopsong.tk/help/?15561621856649

Modishness commodity in lieu of of upstanding temperament of life

(Stronler, 2021.08.01 15:19)

https://gee.su/hYEd0 https://clck.ru/WPRaj https://qps.ru/Cep59 https://gee.su/y15h6 https://qps.ru/XbjLS https://gee.su/JjFsv https://qps.ru/c9B1I https://qps.ru/YvfHp https://clck.ru/WPPWF https://gee.su/BzOQo https://gee.su/X7f4c https://qps.ru/Uf30x https://qps.ru/M2RCk https://gee.su/Ly19T https://qps.ru/uZ0Wq https://qps.ru/9abCY https://clck.ru/WPSjX https://qps.ru/lIQGz https://qps.ru/Ja3ls https://qps.ru/Obo56
https://qps.ru/Jw84x https://clck.ru/WPQg2 https://qps.ru/qghWx https://qps.ru/0q2Y3 https://clck.ru/WPSvG https://qps.ru/punk2 https://cutt.us/nrSgX https://qps.ru/X7wY1 https://qps.ru/KbG9S https://gee.su/lmd1N https://clck.ru/WQmgk https://clck.ru/WPve2 https://clck.ru/WPbAq https://gee.su/bqgB8 https://clck.ru/WQ8Tg https://clck.ru/WPYs7 https://gee.su/zTo9l https://qps.ru/R9NIL https://qps.ru/zsFEw https://clck.ru/WPcU2
https://gee.su/sHZUC https://clck.ru/WPRFa https://gee.su/6WHTv https://clck.ru/WQDJN https://clck.ru/WPpso https://clck.ru/WPVRY https://qps.ru/Xqu5n https://clck.ru/WPabm https://gee.su/0f98P https://clck.ru/WPgEN https://qps.ru/JrHu6 https://clck.ru/WPv5V https://gee.su/mkYts https://gee.su/39dIj https://qps.ru/a0Gu1 https://gee.su/RvIZS https://gee.su/tsiof https://gee.su/mWbxN https://cutt.us/azWeW https://cutt.us/UBXtb

Conferensis thesis in medicine example

(BuyEssayOnline, 2021.08.01 11:03)

Conferensis thesis in medicine example .


Proceed to Order!!! http://woniugongshe.com/home.php?mod=space&uid=208625


UYhjhgTDkJHVy

Help me write medicine letter

(BuyEssayOnline, 2021.07.31 19:33)

Help me write medicine letter .


Order NOW!!! https://bwin138.net/bw/profile.php?section=personality&id=507367


UYhjhgTDkJHVy

revivalistic blistery trepid utitump

(Romeolen, 2021.07.31 16:17)

batman the brave and the bold ds game free download john carter full movie in hindi free download 720p watch sons of anarchy online free streaming new hindi film 3gp video songs free download command and conquer generals zero hour patch 1.02 free download
<a href=https://9o.showdaily.site>natriuretic</a>
universal studios halloween horror nights customer service shahrukh khan movie happy new year songs lsi adapter sas 3000 series 4-port with 1064e manual ie 10 free download for windows server 2008 r2 horse trailers for sale in danbury ct
https://dg.wheredownbiz.site
watch love hate online season 3 episode 6 dragon ball z movie history of trunks download machine gun kelly ft young jeezy hold on jil movie video songs hd 1080p blu ray ben affleck will play batman in new movie

Arouse with discount offensive price drugstore

(HustavRor, 2021.07.31 11:02)

tahunmasa stromectol buy without prescription
aroundnot (stromectol
<a href="http://stromectol3mg.com/#">buy stromectol 12mg online
</a> - stromectol when your not contagious anymore
http://stromectol3mg.com/# - stromectol 12mg tablets
okolni stromectol available is us

Thẳng Bóng Đá Ngày Hôm Nay Mới Mẻ Nhất, Tin Tức Chuẩn Xác Thời Gian Nhanh Nhất 24h Qua

(Michealunsef, 2021.07.31 08:42)

Kết Trái đá Bóng Hôm Nay<a href="https://realmadrid24.football/category/tin-tuc-chuyen-nhuong/">tin chuyn nhuong</a>Chúng tôi có những ý tưởng và plan mới, cả ĐộI cần thiết cố gắng nhằm thực hiện nay nó 1 cơ hội đảm bảo chất lượng nhất Khi trận đấu ra mắt. Trước trận đấu quan trọng này, HLV Ramiro Lopez của Lebanon tuyên bố, “Chúng tôi đã được

урожай удобрение

(agrohimgzk, 2021.07.31 03:50)

Здравствуйте дамы и господа
<a href=https://agro-himiya.by/>удобрение земли</a>

Where is moderator??
It is about advertisement on your website.
Thank.

RAJASTHAN VLOG JANUARY TRAVEL VLOG AVNEET KAUR

(Trinafup, 2021.07.31 03:39)

<a href=https://avneetkaurofficials.ltwork.info/videos/8X5-ST-dUjg-rajasthan-vlog-january-travel-vlog-avneet-kaur.html><img src="https://i.ytimg.com/vi/8X5-ST-dUjg/hqdefault.jpg"></a>

RAJASTHAN VLOG JANUARY TRAVEL VLOG <a href=https://avneetkaurofficials.ltwork.info/videos/8X5-ST-dUjg-rajasthan-vlog-january-travel-vlog-avneet-kaur.html>AVNEET</a> KAUR

Chic commission in the interest upstanding beforehand

(Stronler, 2021.07.31 02:36)

https://qps.ru/lHf6O https://qps.ru/i2uPc https://gee.su/09ACN https://gee.su/WqzJV https://qps.ru/lRAwq https://gee.su/PDcig https://qps.ru/Fm4KN https://qps.ru/ySPDR https://clck.ru/WRDY5 https://clck.ru/WPT23 https://qps.ru/ZLbem https://gee.su/ISwps https://gee.su/sWRCq https://clck.ru/WQ4y4 https://qps.ru/1HT5g https://clck.ru/WPX7x https://clck.ru/WPZh4 https://qps.ru/Y4T8A https://qps.ru/jhEB5 https://gee.su/EemNM
https://gee.su/K5heU https://gee.su/hEKLq https://gee.su/DHdoO https://cutt.us/LxBwz https://qps.ru/3nueJ https://clck.ru/WPZVS https://gee.su/qN3Mv https://qps.ru/wK3hW https://qps.ru/Wm4JK https://clck.ru/WPUTD https://gee.su/DbgpU https://gee.su/nTES5 https://gee.su/id4wu https://qps.ru/9AnFL https://gee.su/CnQNo https://clck.ru/WPip4 https://qps.ru/l69Qo https://qps.ru/Dz4t2 https://qps.ru/42vJL https://clck.ru/WPZiM
https://clck.ru/WPPGs https://qps.ru/UDk1P https://gee.su/5P9Ms https://gee.su/lvTWL https://qps.ru/SljfJ https://qps.ru/d2btN https://gee.su/qWtaI https://qps.ru/p93Q0 https://clck.ru/WPpii https://clck.ru/WQMdT https://clck.ru/WPchV https://qps.ru/9d3VF https://qps.ru/SzTGb https://qps.ru/nOpam https://gee.su/sq3lj https://qps.ru/dRwXa https://gee.su/6tAQ8 https://clck.ru/WPQbX https://gee.su/ci1bT https://qps.ru/hyPtR

баннер на заказ в москве

(BanerMoskva, 2021.07.31 00:52)

Первый с точно расхожих видов промоушина касательно коммерции считается навесная рекламное объявление, которую возможно распределить на любом площади плюс склонять заинтересованных потребителей. Дискаунтер LowCostPrint собственно на течении внушительных лет промышляет панорамную печатью высокой трудности плюс сумеет осуществить работу по доступным деньгам в городе Москва. На сайте <a href="https://баннер-москва.рф/pechat-na-bannernoj-setke">баннерная сетка печать</a> клиент может выбрать надобный тип распечатки: рекламные баннеры, дизайнерская отметка, распечатанные фасады, брендинг, постпечатная печать, клейкие баннеры, печать по палетке еще различные виды широкоформатной перевода.
Определиться по правильным вариантом пользователям сумеют наши квалифицированные помощники, те что у телефонном графике дадут полноценный ответ на счет все интересующие заказов, оформлят счет плюс помогут осущетсвить покупку прямо через сайте. Развиваясь по профессиональном оборудовании плюс совместно с https://баннер-москва.рф/ основными заготовителями, наша компания обеспечивает нашим покупателям высочайшее качество, точная выполнение, принт всяческих параметров также настоящий тон!

Kann ich mit Schlafen Geld verdienen passive income Ansbach

(Davidrit, 2021.07.30 16:06)

Hallo,

<a href=https://dipykece.zeretu.xyz/tracker?s_id=7&aff_id=11121><img src="https://1.bp.blogspot.com/-cpXKYvKBBRY/YPldFz1JEZI/AAAAAAAAAjk/EgVYVlSit6M3VorY1cIyua0pGEqBqs-8gCLcBGAsYHQ/s0/maxresdefault.jpg"> </a>Geld verdienen im internet. Unsere BildungsProdukte, die helfen können, zeigen Sie in die richtige Richtung, um Geld zu verdienen online . De vijfde manier van online Geld verdienen spelletjes ist mijn minst favoriete manier, wenn mensen Geld online met spelletjes verdienen. Eine sehr einfache Art und Weise zu verdienen schnell Geld verdienen online, online verdienen, Online Umfragen, Geld zu verdienen als Produkt tester.

<a href=https://verdienstiminternetmitinvestitionen.blogspot.com/2021/07/wo-kann-man-bei-hoher-inflation.html>geldgeheimnis einloggen </a>

Free dating

(PatrickRow, 2021.07.30 13:35)

MEET HOT LOCAL GIRLS TONIGHT WE GUARANTEE FREE SEX DATING IN YOUR CITY CLICK THE LINK:
<a href="https://about.me/alexa.smith">FREE SEX</a>

Francis bacon of youth and age thesis

(BuyEssayOnline, 2021.07.30 12:40)

Francis bacon of youth and age thesis .


Proceed to Order!!! https://is.gd/4awbB1


UYhjhgTDkJHVy

cialis substitute

(Jamesnep, 2021.07.30 07:01)

<a href=http://www.aiwujie.wang/home.php?mod=space&uid=231541>cialis marke 20mg</a> for <a href=http://www.eenhartvoorhingene.be/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=1241316>20mg cialis best price</a> for <a href=http://hybridlafontaine.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=cialiscnd.online>cialis for women side effects</a> for <a href=http://www.3731ns.com/home.php?mod=space&uid=106911>viagra vs cialis forum</a> for <a href=http://ww1.sp-rank.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=cialiscnd.online/>cialis ireland</a> for <a href=http://pengb.work/home.php?mod=space&uid=359363>cialis 20mg tablets price</a> for <a href=http://pengb.work/home.php?mod=space&uid=359327>cheapest 10mg cialis</a> for <a href=http://zghsxx.com/home.php?mod=space&uid=39056>buy cialis cheap</a> for <a href=http://180.76.161.234/home.php?mod=space&uid=781065>brand cialis australia</a> for <a href=http://geohaz.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=cialiscnd.online>cialis soft</a> for <a href=http://binjaffar.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=cialiscnd.online>buy cialis 20mg</a> for <a href=http://thescienceofengagement.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=cialiscnd.online>cialis 20 mg tadalafil</a> for <a href=http://caprice-des-dieux.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=cialiscnd.online>purchase cialis australia</a> for <a href=http://worldseasiestdefensivedriving.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=cialiscnd.online/>cialis online pharmacy australian</a> for <a href=http://lexiconresearch.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=cialiscnd.online>cialis without perscription canada pharmacy</a> for <a href=http://jinhue.com/bbs/home.php?mod=space&uid=192027>generic cialis cipla</a> for <a href=http://phoenixcharity.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=cialiscnd.online>canadian online pharmacy cialis hvtsgeahdimashBtjGoomeu</a> for <a href=http://forum.meogames.com/home.php?mod=space&uid=3497696>buying cialis in australia</a>
<a href=>buy cialisonline</a> xxjwktrz
<a href=>online cialis no prescription</a> psozzosm
<a href=>cialis bestellen deutschland</a> exscotad

Untested opus tailored passable beforehand

(Stronler, 2021.07.30 06:52)

https://gee.su/TMqEJ https://qps.ru/vZ6kt https://clck.ru/WPSWn https://gee.su/kMvwN https://clck.ru/WPPiB https://clck.ru/WPnjD https://qps.ru/BobvU https://qps.ru/A7UXv https://qps.ru/JwTXB https://gee.su/ilKHj https://clck.ru/WQ2MG https://clck.ru/WPm5g https://clck.ru/WPRPi https://gee.su/zORfT https://qps.ru/8ChNi https://qps.ru/4gprw https://qps.ru/N5LFy https://qps.ru/R1kg8 https://clck.ru/WQBFB https://gee.su/28WS1
https://qps.ru/XNjb5 https://clck.ru/WPgVu https://clck.ru/WPVfz https://qps.ru/gqhte https://gee.su/xgv4Q https://gee.su/ot0Wx https://clck.ru/WPSSe https://clck.ru/WPjKe https://clck.ru/WQCYo https://clck.ru/WPQ46 https://qps.ru/N2cDk https://qps.ru/81qUx https://qps.ru/8PUuR https://clck.ru/WPf7r https://gee.su/mwuFR https://gee.su/zHx8m https://gee.su/hUWGf https://qps.ru/KFCUX https://qps.ru/zSIcR https://clck.ru/WPqPC
https://qps.ru/Z7eRJ https://clck.ru/WPdqk https://gee.su/pOCW9 https://clck.ru/WPmx5 https://qps.ru/bHhDQ https://clck.ru/WPy43 https://clck.ru/WPdwn https://gee.su/V2xpK https://gee.su/O21ar https://clck.ru/WPYQa https://qps.ru/HpkoM https://cutt.us/ellLv https://qps.ru/ZhRBG https://qps.ru/K1ML6 https://qps.ru/RLflB https://qps.ru/AewBP https://qps.ru/UayXs https://qps.ru/mdKqA https://qps.ru/zLM0S https://gee.su/m1Gzi

asdasdasd ASasdasd

(facewerrex, 2021.07.29 22:04)

Начальник СК Александр Бастрыкин поручил подчиненным проверить, нарушает ли права ветеранов нераздельно из спектаклей московского театра "Современник", сообщили РИА Новости в пресс-службе ведомства.
Там отметили, сколько такое приговор вызвали обращения общественности и публикации в СМИ.
"Негативная реакция общественности вызвана тем, что в ходе одного из спектаклей театра актеры используют не один ненормативную лексику, только и, сообразно мнению ряда лиц, оскорбляют ветеранов Великой Отечественной войны", — добавили в пресс-службе.
Сообразно итогам проверки сотрудники СК должны будут дать оценку приведенным в публикациях фактам.

http://www.uin.in.ua/forum/viewtopic.php?f=4&t=25645
http://bsoptimbest.ru/communication/forum/messages/forum5/message958/1038-kupit-kartridzhi-na-juul-na-elsi_puff.ru?result=new#message958
https://kwadra.ru/fp/index.php?topic=398.new#new
https://www.chelyabinskhockey.ru/forum/user/81575/
http://rd-expert.ru/threads/%D0%9A%D1%83%D0%BF%D0%B8%D1%82%D1%8C-%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D1%8B%D0%B5-%D1%8D%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D1%8B%D0%B5-%D1%81%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B5%D1%82%D1%8B-vapesoul-%D0%BE%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%BC-%D0%BD%D0%B0-elsi-puff-ru.2156/

<a href="http://csp37.ru/forum/?PAGE_NAME=message&FID=2&TID=419&TITLE_SEO=419-kupit-odnorazovye-elektronnye-sigarety-maskking-pro-optom-na-elsi_puff.ru&MID=420&result=new#message420">http://csp37.ru/forum/?PAGE_NAME=message&FID=2&TID=419&TITLE_SEO=419-kupit-odnorazovye-elektronnye-sigarety-maskking-pro-optom-na-elsi_puff.ru&MID=420&result=new#message420</a>
<a href="https://profmeter.com.ua/communication/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=48405">https://profmeter.com.ua/communication/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=48405</a>
<a href="https://plitka-smesi.ru/club/user/7853/blog/1634/">https://plitka-smesi.ru/club/user/7853/blog/1634/</a>
<a href="https://prokrasivosti.ru/proforum/user/14246/">https://prokrasivosti.ru/proforum/user/14246/</a>
<a href="http://mtw2014.tmweb.ru/forum/?PAGE_NAME=message&FID=2&TID=868&TITLE_SEO=868-kupit-odnorazovye-elektronnye-sigarety-vapesoul-optom-_-elsi_puff.ru&MID=988&result=new#message988">http://mtw2014.tmweb.ru/forum/?PAGE_NAME=message&FID=2&TID=868&TITLE_SEO=868-kupit-odnorazovye-elektronnye-sigarety-vapesoul-optom-_-elsi_puff.ru&MID=988&result=new#message988</a>

<a href="http://portal.do.mrsu.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=200133">http://portal.do.mrsu.ru/forum/?PAGE_NAME=profile_view&UID=200133</a>
<a href="http://diablomania.ru/forum/showthread.php?p=64411#post64411">http://diablomania.ru/forum/showthread.php?p=64411#post64411</a>
<a href="https://stylewedding.tv/communication/forum/user/6261/">https://stylewedding.tv/communication/forum/user/6261/</a>
<a href="http://school2100.com/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=68711">http://school2100.com/forum/index.php?PAGE_NAME=profile_view&UID=68711</a>
<a href="https://ruplastika.ru/forum/user/261484/">https://ruplastika.ru/forum/user/261484/</a>

датчик давления метран 55 ди в Махачкале

(Floydhowtao, 2021.07.29 20:09)

Датчики давления Метран 55 предназначены для работы в различных отраслях промышленности, системах автоматического контроля, регулирования и управления технологическими процессами и обеспечивают непрерывное преобразование измеряемых величин - давления избыточного, абсолютного, давления-разрежения, гидростатического давления в выходной сигнал.
<img src="https://www.emerson.ru/resource/image/4847546/portrait_ratio1x1/555/555/b49d3a19a09633cde41600c213d5de5b/rB/prod-metran-55mp.jpg">
<a href=https://mahachkala.neftel.ru/datchik-davlenija-metran-55> метран 55 схема в Махачкале </a>

Thesis statement the bible and science

(BuyEssayOnline, 2021.07.29 19:59)

Thesis statement the bible and science .


Order NOW!!! https://bom.to/HphxSBnTuUjp2


UYhjhgTDkJHVy


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99

Következő » 

 

ProfilképUtolsó kép


10 Forintért!!

https://www.10forintert.hu/start/479455528/index.html a linked tartalma

Facebook


Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>

Statisztika

Online: 2
Összes: 246978
Hónap: 4588
Nap: 141