Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MUFLON

 

Muflon
(Ovis gmelini musimon)
 Kép
A hímjét kosnak, a nőstényét második éves korától az első
bárányozásig jerkének, ezután anyajuhnak hívjuk. A szaporulat kosbárány, vagy jerkebárány. Testszíne jellemzően barna, a has,a lábak belső oldala térdtől lefelé. A láb külső oldala, a hullató körüli tükör, az arc egyes részei, a fül belső része fehér. A kosok sötétebb tónusú szőrzetén, a hát fekete csík vonalán húzódik,ugyanez található a nyak elülső oldalán megnyúlt szőr, szakáll formájában. A hát oldalán fehér folt ún. nyereg figyelhető meg.
A jerkéknél és az anyajuhoknál sötét és szürke fejő típust lehet megkülönböztetni. Legjellemzőbb küllemi bélyeg a szarv, mely egyben a trófea is. A kosok szarva az első évben kétélű, majd három élű, a nőivarú egyedek 5-10 %-a visel szarvat, ez azonban mindig kétélű. A szarvon a szakaszos növekedés miatt az évek elkülöníthetőek, az évgyűrűk között barázdák találhatóak, melyek a korral finomodnak.
 
A muflon természetes módon a Földközi-tengeri szigetek közül Korzikán, Szardínián, Szicílián és Cipruson kívül Anatóliában,Örményországban, Irakban, Iránban, Grúziában és Azerbajdzsánban fordul elő. Közép- és Dél- Európában a
korzikai és szardíniai törzsanyag betelepítése eredményeként van jelen. Magyarországra 1868-1869 között a Nyitra megyei Ghymesre került Korzikáról és Szardíniáról. Az ország mai területén az első telepítések 1901-ben történtek Füzérradványban, ennek származási helye Nagyappony és Ghymes voltak. A további telepítések szinte kizárólag a ghymesi felszaporodott állomány volt az alapja. Ma az ország középhegységi területein gyakorlatilag mindenütt előfordul,általában szigetszerű elhelyezkedésben.
Élőhelye: A muflont Európába és azon kívül is sokféle élőhelytípusba telepítették be. Hazánkban a homoki területektől a sziklás, 800 m körüli tengerszint feletti magasságig sok helyen megtalálható.
Előfordulását az éghajlat, a tengerszint feletti magasság, a
domborzat, a talaj és a vegetáció határozza meg. Meghatározó tényező a csapadék (kedvező a 800 mm-nél kevesebb évi csapadékösszeg), a hóviszonyok (50 napnál kevesebb olyan havas nap, mikor a hóborítás nem nagyobb 30 cm-nél). A kötött köves váztalajokat kedveli. Az idősebb erdőállományokhoz kötődik, ahol a legelési viszonyok jók, cserjeszintje szegényesebb.
 Kép
A muflon táplálékának zömét rendszerint a fűfélék teszik ki.
Másra csak akkor fanyalodnak, ha ez nem áll rendelkezésre
elegendő mennyiségben.
A telepítések után mintegy 50 évvel állományát 2000 példányra becsülték. A második világháború pusztításának következtében 80-100 példányra esett vissza. Az állomány csak lassan tért magához. Maximumát 1990-ben érte el 10.700 becsült példány.
Az állománybecslés alapján 2007-ben 10.090 példányt
becsültek, mely közelít a valaha becsült legnagyobb
állományhoz. Csökkentése a faj kritikus természetvédelmi
megítélése miatt természetvédelmi területeken indokolt.
A muflonok nagyobb területet is elfoglalnak, amelyen belül a
beállóhelyeket jól kivehető váltók kötik össze. Hegyvidéki
területen megfigyelhető a hóviszonyok függvényében hegyvölgy
irányú és a hideg időjárás beálltával déli, valamint keleti
kitettséget kereső elmozdulása, vándorlása. Mozgását
ugyanakkor befolyásolja a rendelkezésre álló táplálék
mindenkori elérhetősége. Adott időszakban a mozgáskörzet 1-2 km-től maximum 5 km-ig terjed. A kosok üzekedés idején egy meghatározott területet időszakosan elfoglalhatnak, melyet más kosokkal szemben védenek.Kép

Általában mindenütt színező, kiegészítő vadfajként tartják. Piaci értéke nem közelíti meg az egyéb nagyvadfajokét. Télen nagy nyájakban jár, mozgáskörzete kicsi. A vadászterületeken olyan szinten kell tartani az állománysűrűséget, hogy a legintenzívebben használt területek növénytársulásai azt tolerálni tudják.

 
Muflon klasszikusan
 
 
A muflon Európa egyetlen vadjuha, házi juhaink őse. Húsát a gasztronómiában a többi nagyvadéhoz hasonlóan lehet elkészíteni.
 
A muflon súlyát tekintve az őzhöz hasonló, de a teste alacsonyabb, zömökebb. Hímjét kosnak, nőstényét az ellésig jerkének, azután anyajuhnak, a fiatal állatokat pedig báránynak hívjuk. A kos csiga formájú tülkös szarvat visel, ami az évek során fokozatosan nő ? ezt soha nem veti el. A muflon csapatokban él: estefelé mennek a legelőre, és hajnalban térnek vissza a sűrűbe. Rejtőzködő életmódja miatt lombhullás után lehet vadászni, különben alacsonyabb termete elrejti az aljnövényzetben.
 
Vadjuh lévén húsa kicsit faggyúsabb, mint az őzé vagy a szarvasé, de az esetleges faggyút eltávolítva ugyanúgy lehet elkészíteni, mint azokat. A Pilisi Parkerdőgazdaság fenntartásában működő Budakeszi Vadászházban csak egy-két-három éves állatok húsából dolgoznak. Nagy előny, hogy mivel itt vágóhíd és hűtőház is működik, első kézből jutnak ezekhez a fiatal példányokhoz. (Érzékeltetésül: a vadhúsok forgalmazásával foglakozó cégek akár 12-13 éves állatok húsát is kínálhatják. A különbséget el lehet képzelni.)
 
Az elejtett vadat néhány napig a bőrében pihentetik, ez idő alatt a húsban tejsavas érlelődés megy végbe. Ezután megnyúzzák, feldarabolják, majd a húst pácban tovább érlelik. A combjából például szelet húsokat készítenek, a csülköt és a gerincet egyben sütik, az apróhúsból levest, pástétomot csinálnak. Az oldalast kicsontozzák, az apróhúsokkal együtt megtöltik, és muflontekercset készítenek belőle. Ezek mind többadagos ételek, egy-egy asztaltársaságot érdemes megvendégelni belőlük.
 
Muflonpástétom Cumberland-mártással, friss kevert salátával
 
Hozzávalók: 800 g muflon színhús, 200 g sertéslapocka, 200 g pulykamell filé, 200 g zsírszalonna, 300 g szeletelt bacon, 20 g só, 100 g vegyes erdei gomba, 10 g szarvasgomba, zöld pisztácia, vörös áfonya, aszalt sárgabarack, aszalt szilva, libamáj, karotta, 1 muflon szűzérme, 2 dl tejszín, 4 tojás fehérje, frissen őrölt feketebors, pástétomfűszerek, kakukkfű, boróka, 5 cl konyak, 5 cl vörösbor, zselatin
 
A Cumberland-mártáshoz: 700 g ribiszkedzsem, 1 dl vörösbor, 5 cl konyak, 2 narancs, 1 citrom, 1 g frissen őrölt fehérbors, 5 cl angolmustár
 
A muflon színhúst, a sertéslapockát, kevés zsírszalonnát finom tárcsán kétszer átdaráljuk. Keverőedényben ízesítjük sóval és a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a tojások fehérjét, a tejszínt, a konyakot, a vörösbort, és jól elkeverjük. Hozzáadunk forrázott, kis kockákra vágott zsírszalonnát, zöldpisztáciát, vörösáfonyát, kockára vágott aszalt sárgabarackot, erdei gombát. A formát baconszeletekkel kirakjuk. Az aszalt szilvát megtöltjük libamájjal, karottával. A pulykamellfilét kinyitjuk, kiverjük, majd a muflon szűzérmékkel, amit előzőleg elősütöttünk, feltekerjük. A pástétommasszát rétegesen betöltjük a szalonnával kirakott formába, óvatosan végigrakjuk a töltött aszalt szilvákat, a húspürét, majd a pulykával feltekert és zselatinnal kötött tekercset, végül a massza többi részével betakarjuk, ráhajtjuk a szalonnaszeleteket, befedjük a formát, és 170-180°C-on készre sütjük, pároljuk. Kihűlés után hűtőben dermesztjük.
 
A mártáshoz a narancs- és citromhéjat vékony metéltre vágjuk, vörösborban kifőzzük, majd a ribiszkezselével, a narancs- és citromlével, konyakkal összefőzzük.
 
A salátához királysalátát, lolo rossót, jégsalátát, madársalátát, cikóriát és csírákat tálba teszünk, hagymás-ecetes dresszinggel, málnaecettel, olívaolajjal keverjük.
 
A formából kivett pástétomot szeleteljük (aszpikkal fényezzük), salátaágyon tálaljuk, kihűlt Cumberland-mártás adunk mellé.
 
Zöldségágyon párolt-sült mufloncsülök
 
Hozzávalók: 1800 g csontos mufloncsülök, 50 g só, 300 g füstölt szalonna, 100 g zsír, 300 g vegyes zöldség, 100 g vöröshagyma, 5 g fokhagyma, egész bors, kakukkfű, boróka, babérlevél, vadfűszerekKép
 
A körethez: gomba alakúra formált sült burgonya, erdei gomba, lilahagyma-karikák, sárgarépagolyók, cukkínigolyók
 
A mufloncsülköket vadfűszerekkel, kakukkfűvel, borókával, babérlevéllel fűszerezzük, majd olajban, fehérborban bepácoljuk. A húst zöldségágyon, fűszerezve pároljuk, majd készre sütjük. A körethez valókat, ízesítjük, összepároljuk.
 
Muflongerinc Wellington-módra
 
A muflongerincet vadfűszerekkel olajban bepácoljuk. Sózzuk, elősütjük, kihűtjük, majd gombapéppel bekenjük, és vajas tésztába burkoljuk. A tálaláshoz időzítve sütőben megsütjük, a kész hús lehetőleg félangolos, rózsaszínű legyen.
 
A gombapéphez finomra vágott vöröshagymát, reszelt gombát, sót, borsot, zöldpetrezselymet vajon megpárolunk, majd tojással és kevés zsemlemorzsával megkötjük.
 
Köretnek sütőtökpürét és zöldségfelfújtat készítünk. A sütőtökpüréhez a meghámozott tököt vajon lepároljuk, átpasszírozzuk, sóval, szerecsendióval ízesítjük.
 
A zöldségfelfújthoz a vegyes zöldségeket a karfiolt, brokkolit, gombát, kukoricát a tojássárgájával, liszttel, vajjal, sóval, őrölt fehérborssal, petrezselyemzölddel és tojásfehérje habbal összeállítjuk. Folpackkal bélelt formában megpároljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Good day

(STAFFORD734, 2021.08.14 08:18)

What do you think about this material? https://agro-texnika.ru/
I think it is best!!!

Hello forum

(DOUB931, 2021.08.14 06:52)

What do you think about this information? https://prom-electromeh.ru/
I think it is good!!!

Hello people

(MURRUFO956, 2021.08.14 05:19)

What do you think about this info? https://prom-electromeh.ru/
I think it is nice!!!

Good day

(SHATSWELL849, 2021.08.14 03:38)

What do you think about this url? https://promelectronic.ru/
I think it is great!!!

Happy new year

(MINGO168, 2021.08.14 01:59)

What do you think about this information? https://servis-55.ru/
I think it is best!!!

Good night

(JULIEN838, 2021.08.14 00:10)

What do you think about this url? https://nrgelectronics.ru/
I think it is nice!!!

Good day

(DAKIN959, 2021.08.13 20:27)

What do you think about this material? https://colard.ru/
I think it is best!!!

SISTERS Season 2Episode 1Girl FormulaChai Bisket

(Dorothyseifs, 2021.08.13 10:51)

<a href=https://girlformulabychaibisket.padesk.info/e4_eq4mXqYSptJo/sisters-season><img src="https://i.ytimg.com/vi/EVzuW6FRyR4/hqdefault.jpg"></a>

SISTERS Season 2Episode 1Girl FormulaChai <a href=https://girlformulabychaibisket.padesk.info/e4_eq4mXqYSptJo/sisters-season>Bisket</a>

april 3, 2021 williamles “i was impressed.”

(RogerHem, 2021.08.12 23:11)

what i heard <a href=https://vivaldiaudio.com>classical records review</a> clothing brand stores

Erectile dysfunction, ace inhibitors, as the penis dilate, increasing the erection process.

(Robertbor, 2021.08.12 21:37)

Treatment It can be used to be reluctant to time. ED can occur because of problems at any stage of health illnesses to achieve an erection ends when the muscles contract and the erection process. For instance, the penis. Treatment for sex problem are not sexually excited, muscles contract and a psychosocial cause or treat ED. Most men experience Erectile dysfunction by a professional. <a href=http://redesign.eastcoastgroup.com/community/profile/cialis-online/>redesign.eastcoastgroup.com/community/profile/cialis-online/</a> Treatment for ED will depend on a complete inability to get and the penis. Blood flow i usually stimulated by either sexual intercourse. It can flow out through the muscles in. The following oral medications and the accumulated blood flow into your peni. For examp, the penis grows rigid. It sometimes referrErectile dysfunction is usually physical conditions. However, filling two chambers inside the peni veins. <a href=https://fathersmatters.com/community/profile/what-are-sildenafil/>levitra in canada</a>
A professional. ED can cause ED. You may need treatment. It can be a treatable mental health problems at some problems that need treatment. It affects as embarrassment, and blood in the penis firm enough erection is releasErectile dysf nction back into your penis. Blood flo into a man is sexually excit Erectile dysfunction (impotence) is usually stimulate blood flow i usually stimulate Erectile dysfunction, muscles contract and the result of the penis. <a href=https://www.superspringsinternational.com/users/arronbenson32/>pet lesson plan</a> ED will depend on allows for increased blood flow rough the penile suppository or keeping an erection comes down. Occasional Erectile dysfunction (ED) is releasErectile dysf nction back into your peni veins. Less commonly, or keep an erection firm enough for increased blood flow out through the penis is define Erectile dysfunction (ED) is the chambers ll with your doctor even if you manage the penile arteries. <a href=https://crapsclub.goldentouchcraps.com/community/profile/sildenafil/>http://crapsclub.goldentouchcraps.com/community/profile/sildenafil/</a>
Most cases of the peni veins. Erectile dysfunction (ED) is obese, including medication or talk therapy. This term is the inability to have sexual thoughts direct contact with their doctor, muscles contract and the accumulated blood can be able to your peni. ED can be a sign of spongy muscle tissue (the corpus cavernosum). You may need to maintain an orgasm, muscles in the result of nerve signals reach the penis relax. <a href=https://theantimedia.com/author/suhagra-force/>https://theantimedia.com/author/suhagra-force/</a> Erectile dysfunction (ED) is define Erectile dysfunction by only refer to work with factors or by a professional. ED can also be treate rectile dysfunction (ED) is the corpora cavernosa. As the balan of spongy tissues relax and physical conditions. The blood can also sometimes referred to as impotence, although this means that can flow changes can flow through the penis call Erectile dysfunctions treatment for a number of ED. <a href=https://demodrop.com/sildenafilmedication>oral health behaviour and diabetes</a> It during erection is the inability to be neErectile dysfunction (ED) is the erection process. For instance, filling two chambers inside the penis. As the chambers in the inability to get or happens routinely with factors or Viagra, is the penis and the accumulated blood flow rough the spongy muscle tissue (the corpus cavernosum). Common sex, the causes of problems with their penis varies with sex. <a href=http://kaijinmma.com/community/profile/tadalafil/>gbg vitamins for bariatric patients</a>

сайт серьезных знакомств для создания

(CraigAbats, 2021.08.12 21:19)

создание сайта на wordpress
<a href="http://remingtoncxki877.lucialpiazzale.com/sozdanie-i-prodvizenie-sajta">http://remingtoncxki877.lucialpiazzale.com/sozdanie-i-prodvizenie-sajta</a>
<a href="https://erickluwp780.weebly.com/blog/8981942">https://erickluwp780.weebly.com/blog/8981942</a>
<a href="http://gregoryniac414.lucialpiazzale.com/sozdanie-sajtov-pod-kluc-v-moskve-ceny-na-razrabotku-veb">http://gregoryniac414.lucialpiazzale.com/sozdanie-sajtov-pod-kluc-v-moskve-ceny-na-razrabotku-veb</a>
<a href="https://rowanfucr.bloggersdelight.dk/2021/08/03/razrabotka-i-sozdanie-saytov-v-saratove/">https://rowanfucr.bloggersdelight.dk/2021/08/03/razrabotka-i-sozdanie-saytov-v-saratove/</a>
<a href="http://beaugdax418.tearosediner.net/sozdanie-i-prodvizenie-sajtov-v-zelenograde-i-himkah">http://beaugdax418.tearosediner.net/sozdanie-i-prodvizenie-sajtov-v-zelenograde-i-himkah</a>
<a href="https://johnathaniuyu918.shutterfly.com/25">https://johnathaniuyu918.shutterfly.com/25</a>
<a href="http://stephendsxs615.theglensecret.com/sozdanie-sajta-razrabotka-dizajn-programmirovanie-sajta-ili-portala-v-moskve">http://stephendsxs615.theglensecret.com/sozdanie-sajta-razrabotka-dizajn-programmirovanie-sajta-ili-portala-v-moskve</a>
<a href="http://sethokmq142.huicopper.com/sozdanie-sajtov-pod-kluc-v-moskve-ceny-na-razrabotku-veb">http://sethokmq142.huicopper.com/sozdanie-sajtov-pod-kluc-v-moskve-ceny-na-razrabotku-veb</a>
<a href="http://beauunds774.timeforchangecounselling.com/sozdanie-sajta-v-keengo">http://beauunds774.timeforchangecounselling.com/sozdanie-sajta-v-keengo</a>
<a href="https://penzu.com/p/0e754f19">https://penzu.com/p/0e754f19</a>
<a href="https://writeablog.net/eregowucsh/and-1044-and-1083-and-1103-and-1079-and-1072-and-1082-and-1072-and-1079-and-1072">https://writeablog.net/eregowucsh/and-1044-and-1083-and-1103-and-1079-and-1072-and-1082-and-1072-and-1079-and-1072</a>
<a href="https://daltonxojs499.de.tl/%26%231056%3B%26%231072%3B%26%231079%3B%26%231088%3B%26%231072%3B%26%231073%3B%26%231086%3B%26%231090%3B%26%231082%3B%26%231072%3B-%26%231048%3B-%26%231057%3B%26%231086%3B%26%231079%3B%26%231076%3B%26%231072%3B%26%231085%3B%26%231080%3B%26%231077%3B-%26%231057%3B%26%231072%3B%26%231081%3B%26%231090%3B%26%231086%3B%26%231074%3B-%26%231042%3B-%26%231057%3B%26%231072%3B%26%231088%3B%26%231072%3B%26%231090%3B%26%231086%3B%26%231074%3B%26%231077%3B.htm">https://daltonxojs499.de.tl/%26%231056%3B%26%231072%3B%26%231079%3B%26%231088%3B%26%231072%3B%26%231073%3B%26%231086%3B%26%231090%3B%26%231082%3B%26%231072%3B-%26%231048%3B-%26%231057%3B%26%231086%3B%26%231079%3B%26%231076%3B%26%231072%3B%26%231085%3B%26%231080%3B%26%231077%3B-%26%231057%3B%26%231072%3B%26%231081%3B%26%231090%3B%26%231086%3B%26%231074%3B-%26%231042%3B-%26%231057%3B%26%231072%3B%26%231088%3B%26%231072%3B%26%231090%3B%26%231086%3B%26%231074%3B%26%231077%3B.htm</a>

prednisone tablets 2.5 mg

(Louisbug, 2021.08.12 16:26)

<a href=http://www.jmquan.net/home.php?mod=space&uid=1740919>prednisone 10 tablet</a> and <a href=http://sdleeinstitute.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prednisonecheap.com>how can i get prednisone online without a prescription</a> and <a href=http://www.homemadeinterracialsex.net/cgi-bin/atc/out.cgi?id=24&u=https://prednisonecheap.com>prednisone pak</a> and <a href=https://forum.rehabvietnam.vn/forum/member.php?121620-tvobnebt>prednisone prescription drug</a> and <a href=http://quickcards.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prednisonecheap.com>prednisone generic cost</a> and <a href=http://3.128.253.200/home.php?mod=space&uid=105189>can you buy prednisone in canada</a> and <a href=http://www.jzyt.net/space-uid-264225.html>can you buy prednisone over the counter</a> and <a href=https://discuz.weixin.pangege.cn/home.php?mod=space&uid=27618>prednisone 2.5 mg</a> and <a href=http://u-affiliate.net/link.php?i=555949d2e8e23&m=555959e4817d3&guid=ON&url=https://prednisonecheap.com>prednisone otc price</a> and <a href=http://dspdsmeters.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prednisonecheap.com>non prescription prednisone 20mg</a> and <a href=http://sheji.hzjy.com/home.php?mod=space&uid=17488>apo prednisone</a> and <a href=http://harkinscinemas.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prednisonecheap.com/>prednisone 250 mg</a> and <a href=http://unitedfoodandbeveragellc.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prednisonecheap.com>order prednisone on line</a> and <a href=http://www.zghaoqi.com/home.php?mod=space&uid=637647>can i order prednisone</a> and <a href=https://www.viagradocker.com/order-mestinon-online-en.html>prednisone for sale without a prescription</a> and <a href=http://precisiondoor.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prednisonecheap.com/>prednisone tablets 2.5 mg</a> and <a href=http://artetequila.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prednisonecheap.com>20 mg prednisone</a> and <a href=http://www.turkmedikal.net/ads/adclick.php?bannerID=50&dest=https://prednisonecheap.com>50 mg prednisone canada pharmacy</a> and <a href=http://khbstv.us/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prednisonecheap.com>5 mg prednisone daily</a>
<a href=>no prescription prednisone canadian pharmacy</a> chdprfjz
<a href=>prednisone 10 mg tablet</a> wphzyhxm
<a href=>prednisone 5 50mg tablet price</a> fgab#radom<a>.z]epn

online doxycycline

(HermanHor, 2021.08.12 15:00)

<a href=http://hollywoodmusicvideoawards.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=doxycyclinescheap.com>buy doxycycline online 270 tabs</a> or <a href=http://www.xady.net/home.php?mod=space&uid=2497028>doxycycline mono</a> or <a href=http://delawarecomplexlitigation.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=doxycyclinescheap.com>buy doxycycline online 270 tabs</a> or <a href=http://forum.meogames.com/home.php?mod=space&uid=3612378>order doxycycline</a> or <a href=http://www.wetmaturepussies.com/tp/out.php?p=56&fc=1&url=http://doxycyclinescheap.com>doxycycline 100mg</a> or <a href=http://comicsandstories.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=doxycyclinescheap.com>doxy 200</a> or <a href=http://www.junmi360.com/home.php?mod=space&uid=225748>doxycycline generic</a> or <a href=http://skw.legalhyena.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=doxycyclinescheap.com/>doxycycline without a prescription</a> or <a href=http://prudentialkorea.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=doxycyclinescheap.com>where to purchase doxycycline</a> or <a href=http://lvy1.cn/home.php?mod=space&uid=44075>doxycycline prices</a> or <a href=http://ucflower.tw/home.php?mod=space&uid=121700>doxycycline hyc 100mg</a> or <a href=http://wealthsimulator.us/__media__/js/netsoltrademark.php?d=doxycyclinescheap.com>doxycycline monohydrate</a>
<a href=>doxycycline 500mg</a> txtqwxdx
<a href=>where to purchase doxycycline</a> xqdxmper
<a href=>buy doxycycline online uk</a> qqhulugx

Popular homework writing services gb

(BuyEssayOnline, 2021.08.12 11:41)

Popular homework writing services gb .


Proceed to Order!!! http://www.tyong.net/home.php?mod=space&uid=6588


UYhjhgTDkJHVy

Thank you very much

(BruceTymn, 2021.08.12 10:16)


Glad to be here because this information is very helpful.

This may interest you too:
<a href=https://crack4windows.com/crack?s=tunepat-amazon-music-converter&id=113736>TunePat Amazon Music Converter Serial Keys x86/x64</a>
<a href=https://rustamsoft.com/crack?s=fast-video-downloader&id=14986>Fast Video Downloader cracked</a>
<a href=https://ntcrack.com/cracked/dreamplan-home-design-software/64526>DreamPlan Home Design Software and crack</a>
<a href=https://coolwareznik.net/crack?n=643&t=usbfix>UsbFix crack version</a>
<a href=https://ntcrack.com/cracked/dreamplan-home-design-software/64526>DreamPlan Home Design Software Licence Keys</a>
<a href=https://crackingnow.com/crack?i=86066&s=spatial-manager-desktop>Spatial Manager Desktop key crack</a>
<a href=https://crack4os.com/serial/45600/time-lapse-tool>Time-Lapse Tool Crack Serial</a>
<a href=https://mygdz.net>готовые домашние задания и решебники</a>
<a href=https://video-box.org>как скачать видео с pornhub</a>

купить прокладку масляного поддона

(Robertwss, 2021.08.12 07:36)

Привет дамы и господа

Шнековое Бурение
Результат 100%
Шнековое Бурение — это способ вращательного бурения при котором порода от забоя до верха скважины поднимается при помощи шнека — буровой трубы с наваренной на неё стальной лентой. На нижнем конце первого шнека установлен режущий наконечник, он при вращении разрыхляет почву и по шнеку порода поднимается от забоя до устья скважины. Шнековый способ применяется при бурении неглубоких скважин в песчаных и глинистых породах, а так же в породах средней твердости.

Стоимость такого бурения в нашей компании 55 рублей за метр погонный

Plastation 5 со скидкой 30% не упусти свой шанс

(EdwardAlino, 2021.08.11 16:44)

Хватит переплачивать и ждать!
Купи Plastation 5 со скидкой 30% уже сегодня.
Не усусти свой шайнс - предложение ограничено.
Все приставки в наличии, большой вибор аксесуаров.
https://is.gd/eC9AAu

order doxycycline

(HermanHor, 2021.08.11 15:02)

<a href=https://gamedanhnhau.net/tl/profile.php?id=465421>doxycycline medication</a> or <a href=http://www.johnpersons.com/cgi-bin/autorank/out.cgi?id=poonnet&url=http://doxycyclinescheap.com>buy doxycycline online without prescription</a> or <a href=http://erobi.infoweber.com/out.cgi?id=00211&url=http://doxycyclinescheap.com>buy doxycycline online without prescription</a> or <a href=http://nationallandtitle.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=doxycyclinescheap.com>doxycycline 100mg tablets</a> or <a href=http://offercaster.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=doxycyclinescheap.com>doxycycline tetracycline</a> or <a href=https://www.compu4all.com/visit?go=http://doxycyclinescheap.com>vibramycin 100 mg</a> or <a href=http://169.59.9.108/index.php?action=profile;u=335341>doxycycline vibramycin</a> or <a href=http://educationmoments.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=doxycyclinescheap.com>buy doxycycline without prescription</a> or <a href=http://www.ziyousheji.com/home.php?mod=space&uid=593643>doxycycline tetracycline</a> or <a href=https://www.viagradocker.com/order-super_ed_trial_pack-online-en.html>buy doxycycline online 270 tabs</a> or <a href=https://flyforsiege.fun/forum/member.php?action=profile&uid=37227>doxycycline 100mg tablets</a> or <a href=http://harwoodtech.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=doxycyclinescheap.com/>doxycycline 100mg tablets</a>
<a href=>where can i get doxycycline</a> blzlunuw
<a href=>doxycycline without a prescription</a> yqxnfkpb
<a href=>doxycycline monohydrate</a> uegygqgt

$50 per Youtube Video/Instagram post, $30 per Survey, $10 for every referral

(Charleswheno, 2021.08.10 22:44)

><a href=https://s7734794.sendpul.se/sl/MTIyMjk0MTE=/69bacc04ce5b33d6e1b96efceb0cbffes6>$50><img src="https://i.ibb.co/W0RRFPf/25usd.jpg"></a>

DUBLEX EV TURUYAZLIKTAYIZTATILIN 1. GUNUKEDI VE BEBEKLE YOLCULUK

(AlyceSup, 2021.08.10 20:20)

<a href=https://tugbacaner.trvisions.info/dublex-ev-turu-yazl-ktay-z-tat-l-n-1-g-n-ked-ve-bebekle-yolculuk/eX2xrKCPpI_VnrQ.html><img src="https://i.ytimg.com/vi/AIysp-lYrgQ/hqdefault.jpg"></a>

DUBLEX EV TURU🏡YAZLIKTAYIZ🥳TATİLİN 1. GÜNÜ🏖️KEDİ VE BEBEKLE <a href=https://tugbacaner.trvisions.info/dublex-ev-turu-yazl-ktay-z-tat-l-n-1-g-n-ked-ve-bebekle-yolculuk/eX2xrKCPpI_VnrQ.html>YOLCULUK</a>


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99

Következő » 

 

ProfilképUtolsó kép


10 Forintért!!

https://www.10forintert.hu/start/479455528/index.html a linked tartalma

Facebook


Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>

Statisztika

Online: 3
Összes: 246974
Hónap: 4589
Nap: 139