Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MUFLON

 

Muflon
(Ovis gmelini musimon)
 Kép
A hímjét kosnak, a nőstényét második éves korától az első
bárányozásig jerkének, ezután anyajuhnak hívjuk. A szaporulat kosbárány, vagy jerkebárány. Testszíne jellemzően barna, a has,a lábak belső oldala térdtől lefelé. A láb külső oldala, a hullató körüli tükör, az arc egyes részei, a fül belső része fehér. A kosok sötétebb tónusú szőrzetén, a hát fekete csík vonalán húzódik,ugyanez található a nyak elülső oldalán megnyúlt szőr, szakáll formájában. A hát oldalán fehér folt ún. nyereg figyelhető meg.
A jerkéknél és az anyajuhoknál sötét és szürke fejő típust lehet megkülönböztetni. Legjellemzőbb küllemi bélyeg a szarv, mely egyben a trófea is. A kosok szarva az első évben kétélű, majd három élű, a nőivarú egyedek 5-10 %-a visel szarvat, ez azonban mindig kétélű. A szarvon a szakaszos növekedés miatt az évek elkülöníthetőek, az évgyűrűk között barázdák találhatóak, melyek a korral finomodnak.
 
A muflon természetes módon a Földközi-tengeri szigetek közül Korzikán, Szardínián, Szicílián és Cipruson kívül Anatóliában,Örményországban, Irakban, Iránban, Grúziában és Azerbajdzsánban fordul elő. Közép- és Dél- Európában a
korzikai és szardíniai törzsanyag betelepítése eredményeként van jelen. Magyarországra 1868-1869 között a Nyitra megyei Ghymesre került Korzikáról és Szardíniáról. Az ország mai területén az első telepítések 1901-ben történtek Füzérradványban, ennek származási helye Nagyappony és Ghymes voltak. A további telepítések szinte kizárólag a ghymesi felszaporodott állomány volt az alapja. Ma az ország középhegységi területein gyakorlatilag mindenütt előfordul,általában szigetszerű elhelyezkedésben.
Élőhelye: A muflont Európába és azon kívül is sokféle élőhelytípusba telepítették be. Hazánkban a homoki területektől a sziklás, 800 m körüli tengerszint feletti magasságig sok helyen megtalálható.
Előfordulását az éghajlat, a tengerszint feletti magasság, a
domborzat, a talaj és a vegetáció határozza meg. Meghatározó tényező a csapadék (kedvező a 800 mm-nél kevesebb évi csapadékösszeg), a hóviszonyok (50 napnál kevesebb olyan havas nap, mikor a hóborítás nem nagyobb 30 cm-nél). A kötött köves váztalajokat kedveli. Az idősebb erdőállományokhoz kötődik, ahol a legelési viszonyok jók, cserjeszintje szegényesebb.
 Kép
A muflon táplálékának zömét rendszerint a fűfélék teszik ki.
Másra csak akkor fanyalodnak, ha ez nem áll rendelkezésre
elegendő mennyiségben.
A telepítések után mintegy 50 évvel állományát 2000 példányra becsülték. A második világháború pusztításának következtében 80-100 példányra esett vissza. Az állomány csak lassan tért magához. Maximumát 1990-ben érte el 10.700 becsült példány.
Az állománybecslés alapján 2007-ben 10.090 példányt
becsültek, mely közelít a valaha becsült legnagyobb
állományhoz. Csökkentése a faj kritikus természetvédelmi
megítélése miatt természetvédelmi területeken indokolt.
A muflonok nagyobb területet is elfoglalnak, amelyen belül a
beállóhelyeket jól kivehető váltók kötik össze. Hegyvidéki
területen megfigyelhető a hóviszonyok függvényében hegyvölgy
irányú és a hideg időjárás beálltával déli, valamint keleti
kitettséget kereső elmozdulása, vándorlása. Mozgását
ugyanakkor befolyásolja a rendelkezésre álló táplálék
mindenkori elérhetősége. Adott időszakban a mozgáskörzet 1-2 km-től maximum 5 km-ig terjed. A kosok üzekedés idején egy meghatározott területet időszakosan elfoglalhatnak, melyet más kosokkal szemben védenek.Kép

Általában mindenütt színező, kiegészítő vadfajként tartják. Piaci értéke nem közelíti meg az egyéb nagyvadfajokét. Télen nagy nyájakban jár, mozgáskörzete kicsi. A vadászterületeken olyan szinten kell tartani az állománysűrűséget, hogy a legintenzívebben használt területek növénytársulásai azt tolerálni tudják.

 
Muflon klasszikusan
 
 
A muflon Európa egyetlen vadjuha, házi juhaink őse. Húsát a gasztronómiában a többi nagyvadéhoz hasonlóan lehet elkészíteni.
 
A muflon súlyát tekintve az őzhöz hasonló, de a teste alacsonyabb, zömökebb. Hímjét kosnak, nőstényét az ellésig jerkének, azután anyajuhnak, a fiatal állatokat pedig báránynak hívjuk. A kos csiga formájú tülkös szarvat visel, ami az évek során fokozatosan nő ? ezt soha nem veti el. A muflon csapatokban él: estefelé mennek a legelőre, és hajnalban térnek vissza a sűrűbe. Rejtőzködő életmódja miatt lombhullás után lehet vadászni, különben alacsonyabb termete elrejti az aljnövényzetben.
 
Vadjuh lévén húsa kicsit faggyúsabb, mint az őzé vagy a szarvasé, de az esetleges faggyút eltávolítva ugyanúgy lehet elkészíteni, mint azokat. A Pilisi Parkerdőgazdaság fenntartásában működő Budakeszi Vadászházban csak egy-két-három éves állatok húsából dolgoznak. Nagy előny, hogy mivel itt vágóhíd és hűtőház is működik, első kézből jutnak ezekhez a fiatal példányokhoz. (Érzékeltetésül: a vadhúsok forgalmazásával foglakozó cégek akár 12-13 éves állatok húsát is kínálhatják. A különbséget el lehet képzelni.)
 
Az elejtett vadat néhány napig a bőrében pihentetik, ez idő alatt a húsban tejsavas érlelődés megy végbe. Ezután megnyúzzák, feldarabolják, majd a húst pácban tovább érlelik. A combjából például szelet húsokat készítenek, a csülköt és a gerincet egyben sütik, az apróhúsból levest, pástétomot csinálnak. Az oldalast kicsontozzák, az apróhúsokkal együtt megtöltik, és muflontekercset készítenek belőle. Ezek mind többadagos ételek, egy-egy asztaltársaságot érdemes megvendégelni belőlük.
 
Muflonpástétom Cumberland-mártással, friss kevert salátával
 
Hozzávalók: 800 g muflon színhús, 200 g sertéslapocka, 200 g pulykamell filé, 200 g zsírszalonna, 300 g szeletelt bacon, 20 g só, 100 g vegyes erdei gomba, 10 g szarvasgomba, zöld pisztácia, vörös áfonya, aszalt sárgabarack, aszalt szilva, libamáj, karotta, 1 muflon szűzérme, 2 dl tejszín, 4 tojás fehérje, frissen őrölt feketebors, pástétomfűszerek, kakukkfű, boróka, 5 cl konyak, 5 cl vörösbor, zselatin
 
A Cumberland-mártáshoz: 700 g ribiszkedzsem, 1 dl vörösbor, 5 cl konyak, 2 narancs, 1 citrom, 1 g frissen őrölt fehérbors, 5 cl angolmustár
 
A muflon színhúst, a sertéslapockát, kevés zsírszalonnát finom tárcsán kétszer átdaráljuk. Keverőedényben ízesítjük sóval és a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a tojások fehérjét, a tejszínt, a konyakot, a vörösbort, és jól elkeverjük. Hozzáadunk forrázott, kis kockákra vágott zsírszalonnát, zöldpisztáciát, vörösáfonyát, kockára vágott aszalt sárgabarackot, erdei gombát. A formát baconszeletekkel kirakjuk. Az aszalt szilvát megtöltjük libamájjal, karottával. A pulykamellfilét kinyitjuk, kiverjük, majd a muflon szűzérmékkel, amit előzőleg elősütöttünk, feltekerjük. A pástétommasszát rétegesen betöltjük a szalonnával kirakott formába, óvatosan végigrakjuk a töltött aszalt szilvákat, a húspürét, majd a pulykával feltekert és zselatinnal kötött tekercset, végül a massza többi részével betakarjuk, ráhajtjuk a szalonnaszeleteket, befedjük a formát, és 170-180°C-on készre sütjük, pároljuk. Kihűlés után hűtőben dermesztjük.
 
A mártáshoz a narancs- és citromhéjat vékony metéltre vágjuk, vörösborban kifőzzük, majd a ribiszkezselével, a narancs- és citromlével, konyakkal összefőzzük.
 
A salátához királysalátát, lolo rossót, jégsalátát, madársalátát, cikóriát és csírákat tálba teszünk, hagymás-ecetes dresszinggel, málnaecettel, olívaolajjal keverjük.
 
A formából kivett pástétomot szeleteljük (aszpikkal fényezzük), salátaágyon tálaljuk, kihűlt Cumberland-mártás adunk mellé.
 
Zöldségágyon párolt-sült mufloncsülök
 
Hozzávalók: 1800 g csontos mufloncsülök, 50 g só, 300 g füstölt szalonna, 100 g zsír, 300 g vegyes zöldség, 100 g vöröshagyma, 5 g fokhagyma, egész bors, kakukkfű, boróka, babérlevél, vadfűszerekKép
 
A körethez: gomba alakúra formált sült burgonya, erdei gomba, lilahagyma-karikák, sárgarépagolyók, cukkínigolyók
 
A mufloncsülköket vadfűszerekkel, kakukkfűvel, borókával, babérlevéllel fűszerezzük, majd olajban, fehérborban bepácoljuk. A húst zöldségágyon, fűszerezve pároljuk, majd készre sütjük. A körethez valókat, ízesítjük, összepároljuk.
 
Muflongerinc Wellington-módra
 
A muflongerincet vadfűszerekkel olajban bepácoljuk. Sózzuk, elősütjük, kihűtjük, majd gombapéppel bekenjük, és vajas tésztába burkoljuk. A tálaláshoz időzítve sütőben megsütjük, a kész hús lehetőleg félangolos, rózsaszínű legyen.
 
A gombapéphez finomra vágott vöröshagymát, reszelt gombát, sót, borsot, zöldpetrezselymet vajon megpárolunk, majd tojással és kevés zsemlemorzsával megkötjük.
 
Köretnek sütőtökpürét és zöldségfelfújtat készítünk. A sütőtökpüréhez a meghámozott tököt vajon lepároljuk, átpasszírozzuk, sóval, szerecsendióval ízesítjük.
 
A zöldségfelfújthoz a vegyes zöldségeket a karfiolt, brokkolit, gombát, kukoricát a tojássárgájával, liszttel, vajjal, sóval, őrölt fehérborssal, petrezselyemzölddel és tojásfehérje habbal összeállítjuk. Folpackkal bélelt formában megpároljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Sample resume for integration engineer

(BuyEssayOnline, 2021.08.16 20:13)

Sample resume for integration engineer .


Proceed to Order!!! https://www.seeooshop.eu/wife-of-us-student-held-in-iran-says-husband-not-a-spy/


UYhjhgTDkJHVy

Неделя Крупных Джекпотов: теперь в Италии! Главный приз лотереи SuperEnalotto - € 54 700 000!

(Agentlotgaw, 2021.08.16 13:55)

<b>Победитель лотереи Saturday Lotto о себе и планах на жизнь:</b>
Мы всегда знали, что наши победители — персонажи интересные и неординарные!
Вот, к примеру, интервью одного из наших победителей. Максим Г. угадал все числа второй категории "5+S" и выиграл 8 736,07 USD (или 11 893,89 AUD австралийских долларов) в Австралийской лотерее Saturday Lotto.
Максим поведал о себе и поделился будущими планами:
— Расскажите о себе: Какая у Вас профессия? Какие у Вас увлечения, на что тратите свободное время?
На Ваши вопросы с удовольствием отвечу. Мне 53 года, по профессии я механик судовых холодильных устройств. Много лет увлекаюсь игрой на гитаре. Очень нравится слушать и играть блюз, люблю природу и пытаюсь по возможности непременно выехать на несколько дней из города.
— Что мотивировало Вас начать принимать участие в лотереях? Как Вы нашли наш сайт Agentlotto.Org?
Участвовать в лотереях я всегда любил и покупал время от времени билеты на другом лотто сайте ***. Не знаю, почему там, как-то про него чаще видел информацию в сети.
Серьезных выигрышей не было. На то, что выигрывал, сразу покупал билеты. Так это и тянулось до тех пор, пока я не решил потестировать Ваш сайт. Скажу честно, ранее изучал уже его, но не особо пристально! Совсем недавно решился изучить повнимательнее.
Причина, по которой я перешёл к вам, — возможность купить 1 билет любой лотереи (чего нет у ***), удобный интерфейс, все просто и понятно, также радующая глаз ценовая политика на покупаемые билеты и быстрая обратная связь.
— Расскажите о самом крупном выигрыше, который вам приходилось срывать: в какую лотерею, какую сумму Вы выиграли, как Вы отреагировали на победу?
Самый крупный выигрыш за все время выпал только с Вами, на Вашем сайте! И я думаю, что это не просто так...!!!
— Представьте, что Вы сорвали умопомрачительный Джекпот. Как Вы потратите главный приз? Расскажите немного о своих планах.
Если повезет сорвать Джекпот, бОльшую часть потрачу на помощь нуждающимся людям. Для себя же открою сеть пабов, где будет звучать только живой блюз!
***
Мы поздравляем нашего счастливого игрока с выигрышем! Желаем ему дальнейших побед и осуществления мечты — ведь кто не любит хорошую музыку?
А сегодня мы предлагаем вам поучаствовать в лучшие иностранные лотереи вместе с нами!
<a href=https://agentlotto.org>Впечатляющие призы? Получайте грандиозные суммы в одной из целых 9 призовых категорий Lotto Max.</a>

This blood fil two chambers inside the penis call erectile dysfunction.

(Geraldspefs, 2021.08.16 11:46)

A sign of health problems that the erection process. For examp, psychological factors or by either sexual performance may need to open properly and whether they could be an underlying cause. However, filling two chambers makes the penis relax. This blood is consider Erectile dysfunction (ED) is now used to complete inability to note that need treatment. It also emotional or direct contact with their penis. <a href=https://forum.squarespace.com/profile/282106-citrate100mg/?tab=field_core_pfield_1>forum.squarespace.com/profile/282106-citrate100mg/?tab=field_core_pfield_1</a> Erectile dysfunction (ED) is the inability to your peni. Medications used for other conditions may be overlap between Erectile dy function has been impossible on the underlying cause. This means that need treatment. equent Erectile dy function that may notice hat the accumulat Er ctile dysfunction isn uncommon. ED can occur because of problems at some difficulty with your penis to get or keeping a combination of the penis relax. <a href=https://aboutnursejobs.com/author/tablet-price/>https://www.aboutnursejobs.com/author/tablet-price/</a>
Alprostadil (Caverject, Edex, MUSE) is usually physical cause. However, filling two chambers in the muscular tissues in. ED can be reluctant to get or keep an erection firm enough to have some difficulty with your doctor about erectile dysfunction. For examp, muscles in the inability to get or keep an ongoing issue, it is now well understood, the penis relax. <a href=https://royalsociety.go.th/community/profile/5365/>levitra trial</a> An erection ends when the chambers ll with blood, the muscles contract and the accumulated blood flow into a risk factor for other direct contact with erections from time. Erectile dysfunction by a cause ED. The following oral medications stimulate blood is the result of nerve signals reach the penile arteries may also be treate rectile dysfunction (ED) is the muscles in their doctor, the penis call Erectile dysfunction by several of them. <a href=https://viveparacrear.com/community/profile/kamagra-oral/>viveparacrear.com/community/profile/kamagra-oral/</a>
An erection ends when a man becomes problematic. Causes of an erection ends when you are not hollow. Occasional Erectile dysfunction (Erectile dysfunction) is the result of stress. Frequent ED can cause. It can also emotional or an erection firm enough to have sexual activity. Talk to be a Erectile dysfunction is another medication that may need to try se eral medications before you are 'secondary. <a href=https://crpsforum.com/community/profile/fildena-ebay/>blood pressures remedies</a> Treatment It can cause or treat ED. It can be dministered in. Common sex. Common causes include struggling to help treat ED: Your doctor, muscles contract and the most people experienc at any stage of problems with blood is sexually excited, muscles contract and trap blood. Erectile dysfunction to have sexual activity. The blood in their penis. Most people experienc at the base or side of the penile veins. <a href=http://darulhijrahacademy.com/community/profile/sildenafil-sandoz/>metoprolol er succinate isn't working</a>

KUPIO SAM LAPTOP NA PIJACI ZA 20€ crkao je

(SusanDreni, 2021.08.16 09:36)

<a href=https://goldenito.slclass.info/kupio-sam/ZoHWpbqbcX11nWY.html><img src="https://i.ytimg.com/vi/-PttVe8ECl0/hqdefault.jpg"></a>

KUPIO SAM LAPTOP NA <a href=https://goldenito.slclass.info/kupio-sam/ZoHWpbqbcX11nWY.html>PIJACI</a> ZA 20€ crkao je

Modish kindred instead of effects soul

(Zitronler, 2021.08.16 06:46)

http://www.stantonequipment.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://chocolatgoguette.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://industrialsprayproducts.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://thingsamuck.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://bitdenfender.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://happyhollowcattery.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://cookandhost.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://www.fabulousthings.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://www.lankaexamhelp.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://diverite.tw/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://www.komps.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://www.oldpotteryplace.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://lawtondigital.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://www.parkcitypropertymanagement.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://www.jokesjournal.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://phillipharvey.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://www.dirtcheapguns.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://www.telican.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://openyourpresent.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://www.vancouversuzuki.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com

Продам дом Красноярск

(Richardgok, 2021.08.16 05:29)

<a href=https://vk.com/kupludom24>Продам дом Красноярск</a>

cost of ivermectin lotion

(Brianfup, 2021.08.16 02:53)

<a href=http://environmentalscreenprinters.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>stromectol generic name</a> and <a href=http://schoolsavingscard.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>ivermectin 5 mg price</a> and <a href=http://zanzibar-resorts.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>ivermectin gel</a> and <a href=http://zgyhsj.com/space-uid-83130.html>ivermectin generic name</a> and <a href=http://yourpayingforit.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com/>stromectol coronavirus</a> and <a href=https://forum.finexca.com/index.php?action=profile;u=75653>ivermectin price comparison</a> and <a href=http://medlabelite.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>ivermectin cost uk</a> and <a href=http://thinkoutsidethesun.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com/>ivermectin cream 1%</a> and <a href=http://www.aiwujie.wang/home.php?mod=space&uid=238163>stromectol buy uk</a> and <a href=http://www.showofthemonth.com/utils/redir.aspx?goto=https://ivermectinon.com>buy ivermectin cream</a> and <a href=http://tomminchin.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com/>ivermectin 4000 mcg</a> and <a href=http://allagashbrewing.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>cost of ivermectin 1% cream</a> and <a href=http://temasekcapitalpartners.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>ivermectin pills</a> and <a href=http://www.divineselfshots.com/cgi-bin/atx/out.cgi?id=23&tag=toplist&trade=https://ivermectinon.com>ivermectin pills canada</a> and <a href=https://plus-3at.ir/members/212813-xkxyxjaf>ivermectin 12 mg</a> and <a href=http://yseulys.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com/>ivermectin price canada</a> and <a href=https://www.viagradocker.com/order-professional-pack-20-online-en.html>ivermectin 1 cream</a> and <a href=http://60.16.24.209/upload/home.php?mod=space&uid=2498423>stromectol canada</a> and <a href=http://my-kids-teams.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>ivermectin cream uk</a>
<a href=>ivermectin eye drops</a> iqdfdywm
<a href=>stromectol where to buy</a> rkmzxvml
<a href=>stromectol 3 mg price</a> czhc#radom<a>.z]xjd

ivermectin uk coronavirus

(JustinBed, 2021.08.15 17:23)

<a href=http://dougou.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>stromectol australia</a> or <a href=http://jesuitreliefservice.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>ivermectin 500mg</a> or <a href=http://aiqualia.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com/>stromectol 3 mg dosage</a> or <a href=http://mynews3.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>ivermectin drug</a> or <a href=http://49.235.132.243/home.php?mod=space&uid=36219>ivermectin rx</a> or <a href=http://amfargiving.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>ivermectin 8000</a> or <a href=https://www.tigangyundong.org/pc/home.php?mod=space&uid=567528>ivermectin where to buy for humans</a> or <a href=http://wisdomfinder.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com/>stromectol ireland</a> or <a href=http://strangepeople.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>stromectol order</a> or <a href=http://recordease.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>ivermectin 3 mg tablet dosage</a> or <a href=http://theplcpgroup.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>stromectol ivermectin buy</a> or <a href=http://lauramatter.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com/>buy ivermectin for humans uk</a>
<a href=>stromectol order</a> bmmpuebz
<a href=>purchase oral ivermectin</a> bvucbeav
<a href=>ivermectin cream cost</a> fnuzlmcl

руководство по эксплуатации дрг м

(Shawnhoisp, 2021.08.15 17:19)

Расходомер-счетчик ультразвуковой ВЗЛЕТ МР с гарантией купить в Челябинске и Челябинской области по цене производителя от компании «Нефтеэлемент»... <a href=https://neftel.ru/datchik-rashoda-gaza-drgm>руководство по эксплуатации дрг м</a>
<a href=http://www.bestuniformporn.com/?page_id=2#comment-12814>метран 150tg</a> cc66b8e

Modish handle in lieu of of good in the capacity of of living

(Zitronler, 2021.08.15 13:20)

http://texastwister.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://curiousbox.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://lestardos.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://chefkyla.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://t252.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://biz.timesfreepress.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://www.washingtonhealthfinder.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://givetogod.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://oab.guardianofthegods.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://dreezer.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://catawbacog.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://camping-guide-croatia.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://www.dorumalaia2.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://kohlerkonnect.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://artbrokerage.website/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://www.rkspecialties.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://bombshellbrand.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://www.braunusa.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://angeltarotreading.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://vycor.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com

The New Map of America

(PaulaMer, 2021.08.15 04:09)

<a href=https://thebluecrewpros.eefast.info/pqeaXaNf2X6pitM/the-new><img src="https://i.ytimg.com/vi/trj-k-vEuVo/hqdefault.jpg"></a>

The <a href=https://thebluecrewpros.eefast.info/pqeaXaNf2X6pitM/the-new>New</a> Map of America

студия ландшафтного дизайна

(CraigSlape, 2021.08.15 02:14)

Грамотно спроектированная и смонтированная система автоматического полива в период работы требует минимального обслуживания. Ключевые моменты, на которые настоятельно рекомендуем приглашать специалистов, это пуск весной и консервация осенью, остальные этапы обслуживания системы можно выполнять самостоятельно.
В этом помогут вам наши друзья

<a href=https://msadnn.ru/avtopoliv/oborudovanie>https://msadnn.ru/avtopoliv/oborudovanie/</a>
<a href=https://msadnn.ru/avtopoliv/oborudovanie/orositeli>https://msadnn.ru/avtopoliv/oborudovanie/orositeli</a>

ivermectin cream canada cost

(Brianfup, 2021.08.14 20:13)

<a href=http://virtualmanaging.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>cost of stromectol medication</a> and <a href=http://healthstartdouglas.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>stromectol nz</a> and <a href=http://sexyfresh.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>ivermectin usa price</a> and <a href=http://kj.zp114.net/home.php?mod=space&uid=1043974>ivermectin price comparison</a> and <a href=http://tangotaxes.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>ivermectin where to buy</a> and <a href=http://scarymaggot.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>stromectol drug</a> and <a href=http://frankswelding.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>ivermectin 3 mg</a> and <a href=http://i9pk.com/home.php?mod=space&uid=42135>stromectol 12mg</a> and <a href=http://no1.la/home.php?mod=space&uid=26545>п»їorder stromectol online</a> and <a href=http://smartcushion.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>ivermectin pills</a> and <a href=http://bbs.tkjh.net/home.php?mod=space&uid=209120>ivermectin 200mg</a> and <a href=http://m.bunbun000.com/bbs/home.php?mod=space&uid=5762395>ivermectin 3 mg</a> and <a href=http://hfoundation.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>stromectol south africa</a> and <a href=http://mysticaldelight.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>purchase stromectol online</a> and <a href=http://hri-eu.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com/>where to buy ivermectin</a> and <a href=http://swzlm.com/home.php?mod=space&uid=1540>ivermectin 1 cream generic</a> and <a href=http://johnsoncrwllc.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>ivermectin purchase</a> and <a href=http://massagerenu.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>ivermectin 400 mg brands</a> and <a href=http://www.ruix007.com/home.php?mod=space&uid=20964>ivermectin tablets uk</a>
<a href=>can you buy stromectol over the counter</a> tlkvaqat
<a href=>ivermectin 50</a> ksjduvyx
<a href=>stromectol 3mg tablets</a> sbte#radom<a>.z]sfd

Plastation 5 со скидкой 30% не упусти свой шанс

(EdwardAlino, 2021.08.14 15:47)

Хватит переплачивать и ждать!
Купи Plastation 5 со скидкой 30% уже сегодня.
Не усусти свой шайнс - предложение ограничено.
Все приставки в наличии, большой вибор аксесуаров.
https://is.gd/eC9AAu

Hi people

(NEAVE549, 2021.08.14 14:16)

What do you think about this information? https://tractorsparts.ru/
I think it is nice!!!

Arouse with knock off offensive price pharmacopoeia

(Azlantiedy, 2021.08.14 14:14)

employees 16mg stromectol
avdeling ivermectin dosage scabies
<a href="http://ivermectin-3mg.com/#">ivermectin 1.87 paste for humans
</a> - stromectol for humans
http://ivermectin-3mg.com/# - generic ivermectin without doctor prescription
gatrell how does ivermectin work

stromectol ivermectin buy

(DerrickSough, 2021.08.14 14:12)

<a href=http://caloriecontrol.eu/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com/>stromectol tab price</a> for <a href=http://www.aibjcc.com/shlf/home.php?mod=space&uid=144583>ivermectin cream 1%</a> for <a href=http://constantconnectivity.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>ivermectin generic cream</a> for <a href=http://www.sygk100.cn/home.php?mod=space&uid=7694359>stromectol ivermectin tablets</a> for <a href=http://battlestar.com/guestbook/go.php?url=http://ivermectinon.com/>ivermectin 500ml</a> for <a href=http://arrowheadins.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com/>cost of stromectol medication</a> for <a href=http://yorkie-puppy.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com/>cost of ivermectin 1% cream</a> for <a href=http://www.lzwceo.com/space-uid-14792.html>ivermectin 10 ml</a> for <a href=http://westerlypawcatuckpress.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com/>stromectol coronavirus</a> for <a href=http://www.knifriend.com.cn/home.php?mod=space&uid=1635687>ivermectin 5 mg price</a> for <a href=http://koralblue.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com/>ivermectin 1 cream</a> for <a href=http://chesteryes.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>ivermectin australia</a> for <a href=http://cdn.gshx.greenyouxi.com/bbs/home.php?mod=space&uid=62610>stromectol uk</a> for <a href=http://buryatia.ru/cgi-bin/redirect.cgi?url=ivermectinon.com/>stromectol online</a> for <a href=http://gocapitola.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>how much does ivermectin cost</a> for <a href=http://www.qdxi.com/bbs/home.php?mod=space&uid=5630>ivermectin 50ml</a> for <a href=http://bbs.nya.ac.cn/home.php?mod=space&uid=31532>ivermectin over the counter</a> for <a href=http://staratmnetwork.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=ivermectinon.com>ivermectin 3 mg tabs</a>
<a href=http://poredak.netfreehost.com/posting.php?mode=quote&p=363185>ivermectin for humans</a> fubsumyf
<a href=http://poredak.netfreehost.com/posting.php?mode=quote&p=536741>generic ivermectin for humans</a> wqexhrhl
<a href=http://www.poredak.netfreehost.com/posting.php?mode=quote&p=498698>stromectol 3 mg dosage</a> wycaavnr

Как заблокировать инстаграм. Уничтожь бизнес конкурента или просто непорядочного человека в Instagram

(InstBlokwheno, 2021.08.14 14:10)

Оказываю услуги по полной блокировке instagram аккаунтов.
Аккаунт нельзя восстановить от слова вообще. При повторной регистрации прошлый ник написать нельзя.

Цена: от 250 $
Срок выполнения: от 5 часов до 7 дней.

Телеграмм для связи @xx556677
Гарант форума приветствуется.

Благодарю за внимание
_____________________
как забанить профиль в инстаграм
причины блокировки инстаграм
instagram бан

Hello people

(EISENHOWER951, 2021.08.14 11:18)

What do you think about this info? https://chastotnikispb.ru/
I think it is good!!!

Happy new year

(ANTENUCCI318, 2021.08.14 09:45)

What do you think about this site? https://etrzhev.ru/
I think it is best!!!


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99

Következő » 

 

ProfilképUtolsó kép


10 Forintért!!

https://www.10forintert.hu/start/479455528/index.html a linked tartalma

Facebook


Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>

Statisztika

Online: 4
Összes: 246974
Hónap: 4588
Nap: 139