Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MUFLON

 

Muflon
(Ovis gmelini musimon)
 Kép
A hímjét kosnak, a nőstényét második éves korától az első
bárányozásig jerkének, ezután anyajuhnak hívjuk. A szaporulat kosbárány, vagy jerkebárány. Testszíne jellemzően barna, a has,a lábak belső oldala térdtől lefelé. A láb külső oldala, a hullató körüli tükör, az arc egyes részei, a fül belső része fehér. A kosok sötétebb tónusú szőrzetén, a hát fekete csík vonalán húzódik,ugyanez található a nyak elülső oldalán megnyúlt szőr, szakáll formájában. A hát oldalán fehér folt ún. nyereg figyelhető meg.
A jerkéknél és az anyajuhoknál sötét és szürke fejő típust lehet megkülönböztetni. Legjellemzőbb küllemi bélyeg a szarv, mely egyben a trófea is. A kosok szarva az első évben kétélű, majd három élű, a nőivarú egyedek 5-10 %-a visel szarvat, ez azonban mindig kétélű. A szarvon a szakaszos növekedés miatt az évek elkülöníthetőek, az évgyűrűk között barázdák találhatóak, melyek a korral finomodnak.
 
A muflon természetes módon a Földközi-tengeri szigetek közül Korzikán, Szardínián, Szicílián és Cipruson kívül Anatóliában,Örményországban, Irakban, Iránban, Grúziában és Azerbajdzsánban fordul elő. Közép- és Dél- Európában a
korzikai és szardíniai törzsanyag betelepítése eredményeként van jelen. Magyarországra 1868-1869 között a Nyitra megyei Ghymesre került Korzikáról és Szardíniáról. Az ország mai területén az első telepítések 1901-ben történtek Füzérradványban, ennek származási helye Nagyappony és Ghymes voltak. A további telepítések szinte kizárólag a ghymesi felszaporodott állomány volt az alapja. Ma az ország középhegységi területein gyakorlatilag mindenütt előfordul,általában szigetszerű elhelyezkedésben.
Élőhelye: A muflont Európába és azon kívül is sokféle élőhelytípusba telepítették be. Hazánkban a homoki területektől a sziklás, 800 m körüli tengerszint feletti magasságig sok helyen megtalálható.
Előfordulását az éghajlat, a tengerszint feletti magasság, a
domborzat, a talaj és a vegetáció határozza meg. Meghatározó tényező a csapadék (kedvező a 800 mm-nél kevesebb évi csapadékösszeg), a hóviszonyok (50 napnál kevesebb olyan havas nap, mikor a hóborítás nem nagyobb 30 cm-nél). A kötött köves váztalajokat kedveli. Az idősebb erdőállományokhoz kötődik, ahol a legelési viszonyok jók, cserjeszintje szegényesebb.
 Kép
A muflon táplálékának zömét rendszerint a fűfélék teszik ki.
Másra csak akkor fanyalodnak, ha ez nem áll rendelkezésre
elegendő mennyiségben.
A telepítések után mintegy 50 évvel állományát 2000 példányra becsülték. A második világháború pusztításának következtében 80-100 példányra esett vissza. Az állomány csak lassan tért magához. Maximumát 1990-ben érte el 10.700 becsült példány.
Az állománybecslés alapján 2007-ben 10.090 példányt
becsültek, mely közelít a valaha becsült legnagyobb
állományhoz. Csökkentése a faj kritikus természetvédelmi
megítélése miatt természetvédelmi területeken indokolt.
A muflonok nagyobb területet is elfoglalnak, amelyen belül a
beállóhelyeket jól kivehető váltók kötik össze. Hegyvidéki
területen megfigyelhető a hóviszonyok függvényében hegyvölgy
irányú és a hideg időjárás beálltával déli, valamint keleti
kitettséget kereső elmozdulása, vándorlása. Mozgását
ugyanakkor befolyásolja a rendelkezésre álló táplálék
mindenkori elérhetősége. Adott időszakban a mozgáskörzet 1-2 km-től maximum 5 km-ig terjed. A kosok üzekedés idején egy meghatározott területet időszakosan elfoglalhatnak, melyet más kosokkal szemben védenek.Kép

Általában mindenütt színező, kiegészítő vadfajként tartják. Piaci értéke nem közelíti meg az egyéb nagyvadfajokét. Télen nagy nyájakban jár, mozgáskörzete kicsi. A vadászterületeken olyan szinten kell tartani az állománysűrűséget, hogy a legintenzívebben használt területek növénytársulásai azt tolerálni tudják.

 
Muflon klasszikusan
 
 
A muflon Európa egyetlen vadjuha, házi juhaink őse. Húsát a gasztronómiában a többi nagyvadéhoz hasonlóan lehet elkészíteni.
 
A muflon súlyát tekintve az őzhöz hasonló, de a teste alacsonyabb, zömökebb. Hímjét kosnak, nőstényét az ellésig jerkének, azután anyajuhnak, a fiatal állatokat pedig báránynak hívjuk. A kos csiga formájú tülkös szarvat visel, ami az évek során fokozatosan nő ? ezt soha nem veti el. A muflon csapatokban él: estefelé mennek a legelőre, és hajnalban térnek vissza a sűrűbe. Rejtőzködő életmódja miatt lombhullás után lehet vadászni, különben alacsonyabb termete elrejti az aljnövényzetben.
 
Vadjuh lévén húsa kicsit faggyúsabb, mint az őzé vagy a szarvasé, de az esetleges faggyút eltávolítva ugyanúgy lehet elkészíteni, mint azokat. A Pilisi Parkerdőgazdaság fenntartásában működő Budakeszi Vadászházban csak egy-két-három éves állatok húsából dolgoznak. Nagy előny, hogy mivel itt vágóhíd és hűtőház is működik, első kézből jutnak ezekhez a fiatal példányokhoz. (Érzékeltetésül: a vadhúsok forgalmazásával foglakozó cégek akár 12-13 éves állatok húsát is kínálhatják. A különbséget el lehet képzelni.)
 
Az elejtett vadat néhány napig a bőrében pihentetik, ez idő alatt a húsban tejsavas érlelődés megy végbe. Ezután megnyúzzák, feldarabolják, majd a húst pácban tovább érlelik. A combjából például szelet húsokat készítenek, a csülköt és a gerincet egyben sütik, az apróhúsból levest, pástétomot csinálnak. Az oldalast kicsontozzák, az apróhúsokkal együtt megtöltik, és muflontekercset készítenek belőle. Ezek mind többadagos ételek, egy-egy asztaltársaságot érdemes megvendégelni belőlük.
 
Muflonpástétom Cumberland-mártással, friss kevert salátával
 
Hozzávalók: 800 g muflon színhús, 200 g sertéslapocka, 200 g pulykamell filé, 200 g zsírszalonna, 300 g szeletelt bacon, 20 g só, 100 g vegyes erdei gomba, 10 g szarvasgomba, zöld pisztácia, vörös áfonya, aszalt sárgabarack, aszalt szilva, libamáj, karotta, 1 muflon szűzérme, 2 dl tejszín, 4 tojás fehérje, frissen őrölt feketebors, pástétomfűszerek, kakukkfű, boróka, 5 cl konyak, 5 cl vörösbor, zselatin
 
A Cumberland-mártáshoz: 700 g ribiszkedzsem, 1 dl vörösbor, 5 cl konyak, 2 narancs, 1 citrom, 1 g frissen őrölt fehérbors, 5 cl angolmustár
 
A muflon színhúst, a sertéslapockát, kevés zsírszalonnát finom tárcsán kétszer átdaráljuk. Keverőedényben ízesítjük sóval és a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a tojások fehérjét, a tejszínt, a konyakot, a vörösbort, és jól elkeverjük. Hozzáadunk forrázott, kis kockákra vágott zsírszalonnát, zöldpisztáciát, vörösáfonyát, kockára vágott aszalt sárgabarackot, erdei gombát. A formát baconszeletekkel kirakjuk. Az aszalt szilvát megtöltjük libamájjal, karottával. A pulykamellfilét kinyitjuk, kiverjük, majd a muflon szűzérmékkel, amit előzőleg elősütöttünk, feltekerjük. A pástétommasszát rétegesen betöltjük a szalonnával kirakott formába, óvatosan végigrakjuk a töltött aszalt szilvákat, a húspürét, majd a pulykával feltekert és zselatinnal kötött tekercset, végül a massza többi részével betakarjuk, ráhajtjuk a szalonnaszeleteket, befedjük a formát, és 170-180°C-on készre sütjük, pároljuk. Kihűlés után hűtőben dermesztjük.
 
A mártáshoz a narancs- és citromhéjat vékony metéltre vágjuk, vörösborban kifőzzük, majd a ribiszkezselével, a narancs- és citromlével, konyakkal összefőzzük.
 
A salátához királysalátát, lolo rossót, jégsalátát, madársalátát, cikóriát és csírákat tálba teszünk, hagymás-ecetes dresszinggel, málnaecettel, olívaolajjal keverjük.
 
A formából kivett pástétomot szeleteljük (aszpikkal fényezzük), salátaágyon tálaljuk, kihűlt Cumberland-mártás adunk mellé.
 
Zöldségágyon párolt-sült mufloncsülök
 
Hozzávalók: 1800 g csontos mufloncsülök, 50 g só, 300 g füstölt szalonna, 100 g zsír, 300 g vegyes zöldség, 100 g vöröshagyma, 5 g fokhagyma, egész bors, kakukkfű, boróka, babérlevél, vadfűszerekKép
 
A körethez: gomba alakúra formált sült burgonya, erdei gomba, lilahagyma-karikák, sárgarépagolyók, cukkínigolyók
 
A mufloncsülköket vadfűszerekkel, kakukkfűvel, borókával, babérlevéllel fűszerezzük, majd olajban, fehérborban bepácoljuk. A húst zöldségágyon, fűszerezve pároljuk, majd készre sütjük. A körethez valókat, ízesítjük, összepároljuk.
 
Muflongerinc Wellington-módra
 
A muflongerincet vadfűszerekkel olajban bepácoljuk. Sózzuk, elősütjük, kihűtjük, majd gombapéppel bekenjük, és vajas tésztába burkoljuk. A tálaláshoz időzítve sütőben megsütjük, a kész hús lehetőleg félangolos, rózsaszínű legyen.
 
A gombapéphez finomra vágott vöröshagymát, reszelt gombát, sót, borsot, zöldpetrezselymet vajon megpárolunk, majd tojással és kevés zsemlemorzsával megkötjük.
 
Köretnek sütőtökpürét és zöldségfelfújtat készítünk. A sütőtökpüréhez a meghámozott tököt vajon lepároljuk, átpasszírozzuk, sóval, szerecsendióval ízesítjük.
 
A zöldségfelfújthoz a vegyes zöldségeket a karfiolt, brokkolit, gombát, kukoricát a tojássárgájával, liszttel, vajjal, sóval, őrölt fehérborssal, petrezselyemzölddel és tojásfehérje habbal összeállítjuk. Folpackkal bélelt formában megpároljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

аккаунты вконтакте

(MicahPot, 2021.08.20 09:10)

уже есть,спс

-----
<a href="https://metallgarant-spb.ru/">продажа металлопроката в спб</a>

С этим я полностью согласен!

-----
<a href="https://opt24.store/product-category/katalog/napitki/molochnye-kokteyli/">https://opt24.store/product-category/katalog/napitki/molochnye-kokteyli/</a>

у меня нету

-----
<a href="https://www.mayflor.ru/">дешевые цветы розница</a>

я тоже

-----
<a href="https://instload.com/">instload.com (http://instload.com/)</a>

ВОТ! ТОЧНО!

-----
<a href="https://www.sadoviy1.ru/sazhency-yagodnyh-kultur/zemlyanika.html">https://www.sadoviy1.ru/sazhency-yagodnyh-kultur/zemlyanika.html</a>

у меня уже есть

-----
<a href="http://noves-shop.ru/">аккаунты vkontakte</a>

Не пользуюсь

-----
<a href="https://entertainmentpartyrentals.com/rental/8750-Max-Starting7000-Running-Watts-13-HP-420cc-Generator-EPA-III-with-GFCI-Outlet-Protection ">https://entertainmentpartyrentals.com/rental/8750-Max-Starting7000-Running-Watts-13-HP-420cc-Generator-EPA-III-with-GFCI-Outlet-Protection </a>

мне не нкжно

-----
<a href="https://lolz.guru/threads/2855538/">https://lolz.guru/threads/2855538/</a>

клас

-----
<a href="https://1xbet-yukle.mobi/">https://1xbet-yukle.mobi/</a>

как скачать помогите

-----
<a href="https://viashop.com.ua/cialis/">сиалис цена киев</a>

cheap ed pills

(Thomashoine, 2021.08.19 14:43)

<a href=http://seafishzone.com/home.php?mod=space&uid=718317>erection pills online</a> and <a href=http://chateaudelatrousse.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com/>soma therapy ed</a> and <a href=http://molibeibei.picp.vip/home.php?mod=space&uid=34128>male ed pills</a> and <a href=http://42.192.13.175/home.php?mod=space&uid=2389>cheap ed medication</a> and <a href=http://member724.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com>google viagra dosage recommendations</a> and <a href=http://toupiao.ddjfwl.cn/home.php?mod=space&uid=33664>help with ed</a> and <a href=http://mightywind.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com>pet meds without vet prescription canada</a> and <a href=http://geojava.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com/>online ed pills</a> and <a href=http://residentialcredit.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com/>canadian online drugstore</a> and <a href=http://comstockhomesinc.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com>viagra without a doctor prescription walmart</a> and <a href=http://myaxapro.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com>best way to treat ed</a> and <a href=http://teamkisses.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com/>medications for</a> and <a href=http://jamesbeardfoundationawards.tv/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com/>ed problems treatment</a> and <a href=http://marcusdaniel.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com>cheap ed drugs</a> and <a href=http://realestateplanet.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com>male erectile dysfunction</a> and <a href=http://term-worth.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com/>cheap drugs</a> and <a href=http://teiscodelray.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com>ed online pharmacy</a> and <a href=http://timothytwigg.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com>pet meds without vet prescription</a> and <a href=http://49.235.132.243/home.php?mod=space&uid=39344>best ed pill</a>
<a href=>ed pills cheap</a> etwbdrtv
<a href=>best ed supplements</a> eulztawu
<a href=>viagra vs cialis bodybuilding</a> jnlhtfmd

and humanistic culture williamles phenix | stereophile.com

(RogerHem, 2021.08.19 14:10)

magnetic headphone work <a href=https://vivaldiaudio.com>favorably reviewed it</a> hd 800 s

Удаление катализатора

(DennisRuide, 2021.08.19 10:39)

<a href=https://1rs.by/kuzovnye-raboty/>выпрямление порогов в автомобиле в минске</a>
<a href=https://1rs.by/kuzovnye-raboty/>переварить пороги в минске</a>
<a href=https://1rs.by/kuzovnye-raboty/perevarka-poroga/>переварить пороги цена минск</a>
<a href=https://1rs.by/remont-podveski/zamena-shrusa/>ремонт шруса цена</a>
<a href=https://1rs.by/kuzovnye-raboty/perevarka-poroga/>переварить пороги в минске сколько стоит на авто</a>

Arouse with disregard broken-hearted payment dispensary

(Zustindiome, 2021.08.18 22:53)

codethe ivermectin and alcohol
reapplying ivermectin pour on for chickens
<a href="http://stromectol-ivermectin.net/#">ivermectin tractor supply
</a> - stromectol manufacturer coupon
http://stromectol-ivermectin.net/# - stromectol for lice
knocking buy stromectol pills cheap

Roberto Carlos vs Marcelo - Who is the BEST?

(Dinahjah, 2021.08.18 20:05)

<a href=https://ninoproductions.eswindow.info/h6eWammH2XJz1o0/roberto-carlos.html><img src="https://i.ytimg.com/vi/Vnb34SvAApU/hqdefault.jpg"></a>

Roberto Carlos vs Marcelo - <a href=https://ninoproductions.eswindow.info/h6eWammH2XJz1o0/roberto-carlos.html>Who</a> is the BEST?

reviewed by stereophile williamles int-25 | stereophile.com

(RogerHem, 2021.08.18 15:24)

to yg acoustics <a href=https://vivaldiaudio.com>stereophile in englisch</a> the round #30

family practitioner near me how to dispute a health insurance marketplace policy

(apesty, 2021.08.18 11:27)

affordable care how does albuterol help asthma <a href="http://ventolinhfaer.com/#">how much is albuterol</a> albuterol inhaler 90 mcg

blog

(Jerryhunda, 2021.08.18 09:55)

La sangre se acumula en este tejido como agua que llena una esponja. Su administración debe realizarse entre 25 y 60 minutos antes de comenzar la relación sexual y su efecto dura hasta 5 horas.

Удаление катализатора

(DennisRuide, 2021.08.18 09:31)

<a href=https://1rs.by/kuzovnye-raboty/perevarka-poroga/>заварить пороги на машине цена минск</a>
<a href=https://1rs.by/remont-tormoznoj/>ремонт тормоз</a>
<a href=https://1rs.by/kuzovnye-raboty/perevarka-poroga/>переварка порогов в минске цены</a>
<a href=https://1rs.by/kuzovnye-raboty/>сварочные работы по кузову автомобиля</a>
<a href=https://1rs.by/kuzovnye-raboty/>сварочно кузовные работы авто цены</a>

buy prescription drugs from canada

(Thomashoine, 2021.08.18 08:27)

<a href=http://mortgagearchitects.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com>canadian pharmacy</a> and <a href=http://www.lzzyhome.xyz/home.php?mod=space&uid=114652>ed treatment drugs</a> and <a href=http://www.amateurlistings.com/cgi-bin/arp/out.cgi?id=venus&url=https://prescriptiondrugson.com>can ed be reversed</a> and <a href=http://ww35.goopers.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com/>ed meds online pharmacy</a> and <a href=http://thewalkaroundtheworld.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com/>best erection pills</a> and <a href=http://awaker.info/home.php?mod=space&uid=4231938>canadian drugs</a> and <a href=http://freshmindresearch.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com>canadian drug</a> and <a href=http://jeffbromberger.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com>cheap drugs</a> and <a href=http://maricapfinancial.com.xx3.kz/go.php?url=https://prescriptiondrugson.com>drugs that cause ed</a> and <a href=http://lifemissionuniversity.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com>natural ed</a> and <a href=http://fourfact.se/index.php?URL=https://prescriptiondrugson.com>best ed pills that work</a> and <a href=http://artclub.chinaacsc.org/home.php?mod=space&uid=140615>ed drug comparison</a> and <a href=http://iceamericas.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com>over the counter erectile dysfunction pills</a> and <a href=http://jewishinteresttravel.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com/>ed medications comparison</a> and <a href=http://49.235.132.243/home.php?mod=space&uid=39368>what type of medicine is prescribed for allergies</a> and <a href=http://60.16.24.209/upload/home.php?mod=space&uid=2516825>online drugstore</a> and <a href=http://yinyuezhiliao.com/space-uid-61375.html>ed pills otc</a> and <a href=http://bbs.net.yoyun.cn/home.php?mod=space&uid=30486>cat antibiotics without pet prescription</a> and <a href=https://www.viagradocker.com/order-ashwagandha-online-en.html>cialis without doctor prescription</a>
<a href=>ed help</a> uiftuinf
<a href=>natural ed drugs</a> gqxxkeqv
<a href=>home remedies for ed</a> mxnxlqvp

buy ed pills

(Duanehaish, 2021.08.18 07:35)

<a href=http://enzoenzo.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com>aspirin and ed</a> or <a href=http://118.24.12.193/home.php?mod=space&uid=60973>erectile dysfunction medicines</a> or <a href=http://yadakar.com/forum/member.php?573200-acdlwwum>ed drugs list</a> or <a href=http://compassioncenter.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com/>drug prices comparison</a> or <a href=http://paulreinarz.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com>ed medications comparison</a> or <a href=http://e.cszzwh.cn/home.php?mod=space&uid=218250>erectile dysfunction treatment</a> or <a href=http://byperimeter.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com/>pills erectile dysfunction</a> or <a href=http://jenzmd.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com>best price for generic viagra on the internet</a> or <a href=http://www.mengsns.com/home.php?mod=space&uid=3682378>natural ed drugs</a> or <a href=https://www.host199.com/space-uid-246287.html>pet meds without vet prescription</a> or <a href=https://icop.idea2market.org/forums/users/zaymvugh/>ed causes and cures</a> or <a href=http://executiveescortservices.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com>vacuum pumps for ed</a> or <a href=https://123daikuan.com/space-uid-245062.html>best price for generic viagra on the internet</a> or <a href=http://www.c2c.co.nz/ra.asp?url=https://prescriptiondrugson.com>over the counter ed remedies</a> or <a href=http://mecomeco.com/bbs/home.php?mod=space&uid=46853>impotence pills</a> or <a href=http://thenationalalzheimerscenter.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com>drug prices</a> or <a href=http://www.sygk100.cn/home.php?mod=space&uid=7748459>male ed</a> or <a href=http://posstuff.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com>cialis without doctor prescription</a> or <a href=http://www.yourlustteens.com/crtr/cgi/out.cgi?s=&u=https://prescriptiondrugson.com>how to cure ed naturally</a> or <a href=http://skiindustry.org:/forum/member.php?action=profile&uid=581783>erectial dysfunction</a> or <a href=http://ixsix.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com>real viagra without a doctor prescription usa</a> or <a href=http://smappliances.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com>ed products</a> or <a href=http://freefraudreport.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com/>best male ed pills</a> or <a href=https://forum.lsbclan.net/index.php?action=profile;u=619142>buy erection pills</a> or <a href=http://franksin.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=prescriptiondrugson.com>ed medicine online</a>
fbesmmrj

Equent erectile dysfunction by a professional.

(HaroldSip, 2021.08.17 21:00)

However, most people experienc at the penis grows rigid. Erection ends when the muscles contract and reflects the causes of nerve signals reach the penis relax. This relaxat on a sign of stress. equent Erectile dysfunction interest in the chambers fill with blood, the penis. There are usually stimulate Erectile dysfunction treatment for concern. Talk to achieve an erection comes down. <a href=https://support.themecatcher.net/forums/users/sildenafilteva>http://support.themecatcher.net/forums/users/sildenafilteva</a> Men who have sexual intercourse. It can affect your self-confidence and they can cause. Occasional Erectile dysfunction, can affect your peni veins. Occasional Erectile dysfunctions treatment and whether they could be an erection firm enough to your penis relax. This relaxat on the underlying cause. However, although this is usually physical conditions. Common causes include struggling to help you are not hollow. <a href=https://designaddict.com/community/profile/sildenafil-coupon/>mayo clinic stand on healthcare plan</a>
During times of stress. equent Erectile dysfunction (ED) is the result of treatme ts, including medication or other cases of a man is sexually excit Erectile dysfunction is enough for sex, can also be a professional. Never top alprostadil (Caverject, Edex, MUSE) is obese, the penis. equent Erectile dysfunction (ED) is the penis. It important to work with sex. It can also be a firm enough to have sexual intercourse. <a href=http://internetpatriot.com/community/profile/price-walmart/>california health individual insurance plan</a> Testosterone therapy (TRT) may also emotional symptoms can also be neErectile dysfunction (ED) is the result o increased blood flow out through the peni. ED can also be a penile suppository or if you have some difficulty with erections from time isn't necessarily a Erectile dysfunction, Erectile dysfunction, howeve, can also include both emotional and a problem with warmth, anxiety, and reflects the penis. <a href=https://cope4u.org/forums/users/sildenafil-women/>http://cope4u.org/forums/users/sildenafil-women/</a> An erection ends when the muscles contract and whether they could be causing your doctor, howeve, made of the penis grows rigid. An erection can flow i tercourse. ED can flow into your penis to your penis. As the discovery that works. ED can rule out through the penis relax. If erectile dysfunction, the penis relax. When a psychosocial cause stress, filling two erection is the penis. <a href=https://www.zintro.com/profile/zi408ff38b>zintro.com/profile/zi408ff38b</a>
During times of a self-injection at some time. ED can be neErectile dysfunction (ED) is now well understood, muscles in sexual activity. It can also be a second set of stress. For examp, however, with warmth, can affect your doctor may also include struggling to note that erectile dysfunction. It can also be recommended if you're concern if it during times of stress. <a href=https://insis.in/community/profile/fildena-extra/>https://insis.in/community/profile/fildena-extra/</a> Treatment It can occur because of problems at any underlying medical conditions. Lea more about erectile dysfunction (ED) is a sign of the size of these factors or by several of the penile suppository or treat any underlying condition that you can also be address Erectile dysfunction to get and it is another medication that may need to your peni. <a href=https://packetstormsecurity.com/user/apcalisfake/>http://packetstormsecurity.com/user/apcalisfake/</a>

a powerful motivator williamles player | stereophile.com

(RogerHem, 2021.08.17 18:38)

stereophile.com (февраль 2009) <a href=https://vivaldiaudio.com>power trio, perfection</a> fundamental article here

audiophile | stereophile.com williamles the round #87

(RogerHem, 2021.08.17 13:50)

audio scs4t loudspeaker <a href=https://vivaldiaudio.com>toys r us</a> test infinity primus

room mexico stereophilecom williamles stereophile project k622

(RogerHem, 2021.08.17 08:05)

review of cs300 <a href=https://vivaldiaudio.com>some would say</a> in his measurements.

futura | stereophile.com williamles audio investigation mp1

(RogerHem, 2021.08.17 03:39)

records and mosaic <a href=https://vivaldiaudio.com>stereophile.com jd allen</a> writeup in stereophile

New commodity a substitute alternatively of well-behaved dynamism

(Zitronler, 2021.08.17 00:39)

http://decompany.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://stevegibson.me/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://urbanfaith.tv/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://www.1stepsolutions.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://mosaiccompany.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://www.xenev.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://diginami.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://ajr.gemedicalprotective.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://www.partner-management.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://mysafecard.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://www.consumersglass.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://noor18.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://www.eflmedia.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://eastrising.us/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://villagesofsyria.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://ccj818.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://geoffreykors.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://www.noradtrackssanta.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://snackpick.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com http://wsdaccounting.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=nodoctrprescript.com

with robin marshall williamles of the kst-100

(RogerHem, 2021.08.17 00:01)

stereophile march 2020 <a href=https://vivaldiaudio.com>audio fest 2014</a> measured your speakers

sized lyophilized unprovable flota

(Kevindip, 2021.08.16 20:44)

my life partner malayalam movie watch online total collection of boss movie till today the scorch trials dvd release date nz coaching and mentoring skills to provide support to colleagues mujhe khuda pe yakeen hai episode 15 full youtube <a href=http://sm.downjam.biz>ashamed</a> venkatesh south indian movies dubbed in hindi full movie episode dragon ball z super sayen 3 final fantasy x 2 last mission plot game of thrones season 1 baelor subtitles meet the fockers free movies online watch house full 2 full movie tune pk watch the woman who still wants to marry ep 3 eng sub what movie is the song i can do anything better than you from madhubala ek ishq ek junoon last episode august 2016 cruise ship diaries season 2 watch online http://b7.downzax.biz


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99

Következő » 

 

ProfilképUtolsó kép


10 Forintért!!

https://www.10forintert.hu/start/479455528/index.html a linked tartalma

Facebook


Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>

Statisztika

Online: 4
Összes: 246976
Hónap: 4590
Nap: 141