Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MUFLON

 

Muflon
(Ovis gmelini musimon)
 Kép
A hímjét kosnak, a nőstényét második éves korától az első
bárányozásig jerkének, ezután anyajuhnak hívjuk. A szaporulat kosbárány, vagy jerkebárány. Testszíne jellemzően barna, a has,a lábak belső oldala térdtől lefelé. A láb külső oldala, a hullató körüli tükör, az arc egyes részei, a fül belső része fehér. A kosok sötétebb tónusú szőrzetén, a hát fekete csík vonalán húzódik,ugyanez található a nyak elülső oldalán megnyúlt szőr, szakáll formájában. A hát oldalán fehér folt ún. nyereg figyelhető meg.
A jerkéknél és az anyajuhoknál sötét és szürke fejő típust lehet megkülönböztetni. Legjellemzőbb küllemi bélyeg a szarv, mely egyben a trófea is. A kosok szarva az első évben kétélű, majd három élű, a nőivarú egyedek 5-10 %-a visel szarvat, ez azonban mindig kétélű. A szarvon a szakaszos növekedés miatt az évek elkülöníthetőek, az évgyűrűk között barázdák találhatóak, melyek a korral finomodnak.
 
A muflon természetes módon a Földközi-tengeri szigetek közül Korzikán, Szardínián, Szicílián és Cipruson kívül Anatóliában,Örményországban, Irakban, Iránban, Grúziában és Azerbajdzsánban fordul elő. Közép- és Dél- Európában a
korzikai és szardíniai törzsanyag betelepítése eredményeként van jelen. Magyarországra 1868-1869 között a Nyitra megyei Ghymesre került Korzikáról és Szardíniáról. Az ország mai területén az első telepítések 1901-ben történtek Füzérradványban, ennek származási helye Nagyappony és Ghymes voltak. A további telepítések szinte kizárólag a ghymesi felszaporodott állomány volt az alapja. Ma az ország középhegységi területein gyakorlatilag mindenütt előfordul,általában szigetszerű elhelyezkedésben.
Élőhelye: A muflont Európába és azon kívül is sokféle élőhelytípusba telepítették be. Hazánkban a homoki területektől a sziklás, 800 m körüli tengerszint feletti magasságig sok helyen megtalálható.
Előfordulását az éghajlat, a tengerszint feletti magasság, a
domborzat, a talaj és a vegetáció határozza meg. Meghatározó tényező a csapadék (kedvező a 800 mm-nél kevesebb évi csapadékösszeg), a hóviszonyok (50 napnál kevesebb olyan havas nap, mikor a hóborítás nem nagyobb 30 cm-nél). A kötött köves váztalajokat kedveli. Az idősebb erdőállományokhoz kötődik, ahol a legelési viszonyok jók, cserjeszintje szegényesebb.
 Kép
A muflon táplálékának zömét rendszerint a fűfélék teszik ki.
Másra csak akkor fanyalodnak, ha ez nem áll rendelkezésre
elegendő mennyiségben.
A telepítések után mintegy 50 évvel állományát 2000 példányra becsülték. A második világháború pusztításának következtében 80-100 példányra esett vissza. Az állomány csak lassan tért magához. Maximumát 1990-ben érte el 10.700 becsült példány.
Az állománybecslés alapján 2007-ben 10.090 példányt
becsültek, mely közelít a valaha becsült legnagyobb
állományhoz. Csökkentése a faj kritikus természetvédelmi
megítélése miatt természetvédelmi területeken indokolt.
A muflonok nagyobb területet is elfoglalnak, amelyen belül a
beállóhelyeket jól kivehető váltók kötik össze. Hegyvidéki
területen megfigyelhető a hóviszonyok függvényében hegyvölgy
irányú és a hideg időjárás beálltával déli, valamint keleti
kitettséget kereső elmozdulása, vándorlása. Mozgását
ugyanakkor befolyásolja a rendelkezésre álló táplálék
mindenkori elérhetősége. Adott időszakban a mozgáskörzet 1-2 km-től maximum 5 km-ig terjed. A kosok üzekedés idején egy meghatározott területet időszakosan elfoglalhatnak, melyet más kosokkal szemben védenek.Kép

Általában mindenütt színező, kiegészítő vadfajként tartják. Piaci értéke nem közelíti meg az egyéb nagyvadfajokét. Télen nagy nyájakban jár, mozgáskörzete kicsi. A vadászterületeken olyan szinten kell tartani az állománysűrűséget, hogy a legintenzívebben használt területek növénytársulásai azt tolerálni tudják.

 
Muflon klasszikusan
 
 
A muflon Európa egyetlen vadjuha, házi juhaink őse. Húsát a gasztronómiában a többi nagyvadéhoz hasonlóan lehet elkészíteni.
 
A muflon súlyát tekintve az őzhöz hasonló, de a teste alacsonyabb, zömökebb. Hímjét kosnak, nőstényét az ellésig jerkének, azután anyajuhnak, a fiatal állatokat pedig báránynak hívjuk. A kos csiga formájú tülkös szarvat visel, ami az évek során fokozatosan nő ? ezt soha nem veti el. A muflon csapatokban él: estefelé mennek a legelőre, és hajnalban térnek vissza a sűrűbe. Rejtőzködő életmódja miatt lombhullás után lehet vadászni, különben alacsonyabb termete elrejti az aljnövényzetben.
 
Vadjuh lévén húsa kicsit faggyúsabb, mint az őzé vagy a szarvasé, de az esetleges faggyút eltávolítva ugyanúgy lehet elkészíteni, mint azokat. A Pilisi Parkerdőgazdaság fenntartásában működő Budakeszi Vadászházban csak egy-két-három éves állatok húsából dolgoznak. Nagy előny, hogy mivel itt vágóhíd és hűtőház is működik, első kézből jutnak ezekhez a fiatal példányokhoz. (Érzékeltetésül: a vadhúsok forgalmazásával foglakozó cégek akár 12-13 éves állatok húsát is kínálhatják. A különbséget el lehet képzelni.)
 
Az elejtett vadat néhány napig a bőrében pihentetik, ez idő alatt a húsban tejsavas érlelődés megy végbe. Ezután megnyúzzák, feldarabolják, majd a húst pácban tovább érlelik. A combjából például szelet húsokat készítenek, a csülköt és a gerincet egyben sütik, az apróhúsból levest, pástétomot csinálnak. Az oldalast kicsontozzák, az apróhúsokkal együtt megtöltik, és muflontekercset készítenek belőle. Ezek mind többadagos ételek, egy-egy asztaltársaságot érdemes megvendégelni belőlük.
 
Muflonpástétom Cumberland-mártással, friss kevert salátával
 
Hozzávalók: 800 g muflon színhús, 200 g sertéslapocka, 200 g pulykamell filé, 200 g zsírszalonna, 300 g szeletelt bacon, 20 g só, 100 g vegyes erdei gomba, 10 g szarvasgomba, zöld pisztácia, vörös áfonya, aszalt sárgabarack, aszalt szilva, libamáj, karotta, 1 muflon szűzérme, 2 dl tejszín, 4 tojás fehérje, frissen őrölt feketebors, pástétomfűszerek, kakukkfű, boróka, 5 cl konyak, 5 cl vörösbor, zselatin
 
A Cumberland-mártáshoz: 700 g ribiszkedzsem, 1 dl vörösbor, 5 cl konyak, 2 narancs, 1 citrom, 1 g frissen őrölt fehérbors, 5 cl angolmustár
 
A muflon színhúst, a sertéslapockát, kevés zsírszalonnát finom tárcsán kétszer átdaráljuk. Keverőedényben ízesítjük sóval és a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a tojások fehérjét, a tejszínt, a konyakot, a vörösbort, és jól elkeverjük. Hozzáadunk forrázott, kis kockákra vágott zsírszalonnát, zöldpisztáciát, vörösáfonyát, kockára vágott aszalt sárgabarackot, erdei gombát. A formát baconszeletekkel kirakjuk. Az aszalt szilvát megtöltjük libamájjal, karottával. A pulykamellfilét kinyitjuk, kiverjük, majd a muflon szűzérmékkel, amit előzőleg elősütöttünk, feltekerjük. A pástétommasszát rétegesen betöltjük a szalonnával kirakott formába, óvatosan végigrakjuk a töltött aszalt szilvákat, a húspürét, majd a pulykával feltekert és zselatinnal kötött tekercset, végül a massza többi részével betakarjuk, ráhajtjuk a szalonnaszeleteket, befedjük a formát, és 170-180°C-on készre sütjük, pároljuk. Kihűlés után hűtőben dermesztjük.
 
A mártáshoz a narancs- és citromhéjat vékony metéltre vágjuk, vörösborban kifőzzük, majd a ribiszkezselével, a narancs- és citromlével, konyakkal összefőzzük.
 
A salátához királysalátát, lolo rossót, jégsalátát, madársalátát, cikóriát és csírákat tálba teszünk, hagymás-ecetes dresszinggel, málnaecettel, olívaolajjal keverjük.
 
A formából kivett pástétomot szeleteljük (aszpikkal fényezzük), salátaágyon tálaljuk, kihűlt Cumberland-mártás adunk mellé.
 
Zöldségágyon párolt-sült mufloncsülök
 
Hozzávalók: 1800 g csontos mufloncsülök, 50 g só, 300 g füstölt szalonna, 100 g zsír, 300 g vegyes zöldség, 100 g vöröshagyma, 5 g fokhagyma, egész bors, kakukkfű, boróka, babérlevél, vadfűszerekKép
 
A körethez: gomba alakúra formált sült burgonya, erdei gomba, lilahagyma-karikák, sárgarépagolyók, cukkínigolyók
 
A mufloncsülköket vadfűszerekkel, kakukkfűvel, borókával, babérlevéllel fűszerezzük, majd olajban, fehérborban bepácoljuk. A húst zöldségágyon, fűszerezve pároljuk, majd készre sütjük. A körethez valókat, ízesítjük, összepároljuk.
 
Muflongerinc Wellington-módra
 
A muflongerincet vadfűszerekkel olajban bepácoljuk. Sózzuk, elősütjük, kihűtjük, majd gombapéppel bekenjük, és vajas tésztába burkoljuk. A tálaláshoz időzítve sütőben megsütjük, a kész hús lehetőleg félangolos, rózsaszínű legyen.
 
A gombapéphez finomra vágott vöröshagymát, reszelt gombát, sót, borsot, zöldpetrezselymet vajon megpárolunk, majd tojással és kevés zsemlemorzsával megkötjük.
 
Köretnek sütőtökpürét és zöldségfelfújtat készítünk. A sütőtökpüréhez a meghámozott tököt vajon lepároljuk, átpasszírozzuk, sóval, szerecsendióval ízesítjük.
 
A zöldségfelfújthoz a vegyes zöldségeket a karfiolt, brokkolit, gombát, kukoricát a tojássárgájával, liszttel, vajjal, sóval, őrölt fehérborssal, petrezselyemzölddel és tojásfehérje habbal összeállítjuk. Folpackkal bélelt formában megpároljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Depress

(Verotina, 2021.09.18 11:39)


What a information of un-ambiguity and preserveness of valuable know-how regarding unpredicted feelings.

PuthuyugamTV

(SandraJer, 2021.09.18 04:30)

[url=https://puthuyugamtv.mnwork.info/videos/QR6lKiJbcTs-%E0%AE%B5%E0%AE%B4%E0%AE%BF-%E0%AE%A4%E0%AE%B5%E0%AE%B1%E0%AE%BF-%E0%AE%B5%E0%AE%A3%E0%AE%BF%E0%AE%95-%E0%AE%B5%E0%AF%80%E0%AE%A4%E0%AE%BF%E0%AE%AF%E0%AE%BF%E0%AE%B2%E0%AF%8D-%E0%AE%B5%E0%AE%B2%E0%AE%AE%E0%AF%8D-%E0%AE%B5%E0%AE%A8%E0%AF%8D%E0%AE%A4-%E0%AE%95%E0%AE%BE%E0%AE%9F%E0%AF%8D%E0%AE%9F%E0%AF%81%E0%AE%AF%E0%AE%BE%E0%AE%A9%E0%AF%88-%E0%AE%9A%E0%AF%86%E0%AE%AF%E0%AF%8D%E0%AE%A4%E0%AE%BF%E0%AE%A4%E0%AF%8D-%E0%AE%A4%E0%AF%81%E0%AE%B3%E0%AE%BF%E0%AE%95%E0%AE%B3%E0%AF%8D-puthuyugamtv.html][img]https://i.ytimg.com/vi/QR6lKiJbcTs/hqdefault.jpg[/img][/url]

வழி [url=https://puthuyugamtv.mnwork.info/videos/QR6lKiJbcTs-%E0%AE%B5%E0%AE%B4%E0%AE%BF-%E0%AE%A4%E0%AE%B5%E0%AE%B1%E0%AE%BF-%E0%AE%B5%E0%AE%A3%E0%AE%BF%E0%AE%95-%E0%AE%B5%E0%AF%80%E0%AE%A4%E0%AE%BF%E0%AE%AF%E0%AE%BF%E0%AE%B2%E0%AF%8D-%E0%AE%B5%E0%AE%B2%E0%AE%AE%E0%AF%8D-%E0%AE%B5%E0%AE%A8%E0%AF%8D%E0%AE%A4-%E0%AE%95%E0%AE%BE%E0%AE%9F%E0%AF%8D%E0%AE%9F%E0%AF%81%E0%AE%AF%E0%AE%BE%E0%AE%A9%E0%AF%88-%E0%AE%9A%E0%AF%86%E0%AE%AF%E0%AF%8D%E0%AE%A4%E0%AE%BF%E0%AE%A4%E0%AF%8D-%E0%AE%A4%E0%AF%81%E0%AE%B3%E0%AE%BF%E0%AE%95%E0%AE%B3%E0%AF%8D-puthuyugamtv.html]தவறி[/url] வணிக வீதியில் வலம் வந்த காட்டுயானைசெய்தித் துளிகள்PuthuyugamTV

health department columbus ohio

(Biattsam, 2021.09.17 20:21)

Korossy I. Balazs *gasztronomus* - MUFLON zithromax to buy <a href=http://azithrozpack.com/ >alternative to azithromycin allergy</a> azithromycin over counter walmart azithromycin for 3 days

geometri $ee geometri.

(Craiggyday, 2021.09.17 18:24)

Ночные линзы в Иркутске для коррекции зрения
Практически у каждого человека с годами происходит изменение взгляд, у кого
развивается близорукость, а у кого дальнозоркость. Однако это не придирка течь в уныние,
ведь медицина не стоит на месте. <a href=https://zalinza.ru/ortokeratologiya/>Ортокератология</a> сможет в этом помочь.
<a href=https://zalinza.ru>ночные линзы</a> в Иркутске неподдельный воспламенение в офтальмологии. Корректировка зрения
происходит ночью, если устройство находится в стадии спокойствия. Носить их нуждаться не
меньше 6 часов. При длительном использовании этой новинки, а именно 4 недели,
наблюдается полное оживление зрения. И уже в дневное сезон не надо извлекать
очки иначе линзы.
Проблема, кому подойдут ночные линзы? Ответ прост:
Всем кому перевелись 40 лет,
у кого только началось развертываться нарушение зрения, и имеет легкую alias
среднюю стадию, и не важно, дитя это alias взрослый лицо,
ради тех, кому ношение обычных линз приносит дискомфорт, <a href=https://zalinza.ru/ortokeratologiya/>Ортокератология</a> аллергию или
вызывают сухость буркала,
который любит жить особенный досуг экстремально: катание для лыжах, плавание сиречь
другие активные будущий спорта,
чтобы тех, у кого рабочие условия не позволяют носить <a href=https://zalinza.ru>ночные линзы</a>
, а взгляд
падает, например, пыльная работа,
и самое главное, тем пациентам кому не предписаны операционные вмешательства
на глаза.
Сиречь же работают эти ночные линзы? Процесс происходит для микронном уровне. Сама
линза изготовлена из жесткого и газопроницаемого материала. Около ношении линз в
ночное дата, происходит незаметное изменение поверхностного слоя роговицы
(эпителий), которое в будущем влияет для имеющиеся нарушения. Но следует сразу
оговорить, поголовно этот процесс обратим, так исключительно больной перестанет перемещать ортолинзы,
эпителий вернется в свое прежнее состояние.
Выбор изза Вами!

Lamborghini Urus v Audi TT-RS v Porsche GT4 v VW Golf R: DRAG RACE

(SabinaFrusy, 2021.09.17 17:22)

[url=https://carwow.eswindow.info/gaqjjph506RmxWg/lamborghini-urus.html][img]https://i.ytimg.com/vi/PqoWcEps4_0/hqdefault.jpg[/img][/url]

Lamborghini Urus v Audi TT-RS v Porsche GT4 v VW Golf R: DRAG [url=https://carwow.eswindow.info/gaqjjph506RmxWg/lamborghini-urus.html]RACE[/url]

All Robots Should Have This Button (POWER LOADER: PART 15)

(BarbaraDiogs, 2021.09.17 03:42)

<a href=https://mstrjames.alclip.info/BltPGCDpico-all-robots-should-have-this-button-power-loader-part-15.html><img src="https://i.ytimg.com/vi/BltPGCDpico/hqdefault.jpg"></a>

All Robots Should Have This <a href=https://mstrjames.alclip.info/BltPGCDpico-all-robots-should-have-this-button-power-loader-part-15.html>Button</a> (POWER LOADER: PART 15)

physician job requirements medicine content

(WeedKave, 2021.09.17 01:10)

<a href="https://withoutdrvisit.com ">how to get viagra without a prescription</a>

Mejores Fails en Clases Online (9)

(Sharonknign, 2021.09.16 17:39)

<a href=https://eljameshd.brcamera.info/clip/mejores-fails/jMG1dJOZhp6bnmY.html><img src="https://i.ytimg.com/vi/X_PBc3Seel4/hqdefault.jpg"></a>

Mejores Fails en Clases Online <a href=https://eljameshd.brcamera.info/clip/mejores-fails/jMG1dJOZhp6bnmY.html>(9)</a>

Порно

(MichaelPheno, 2021.09.16 15:17)

<a href=https://dublikatnomera.com/>секс индивидуалки казани</a>

Наклейки на одежду для детей и взрослых

(KeithSural, 2021.09.16 14:15)


<a href="https://vk.com/modkartinaru">Термонаклейки на одежду</a>

Nebenbei geld passive income ideas Artern/Unstrut

(Bitcoin Superstar Toome, 2021.09.16 11:09)

Hi meine Freunde,


NEWS BITCOIN UP <a href=http://rtn.track.rediff.com/click?destinationurl=https://sites.google.com/view/geldverdienenmitapps-die3beste/>online geld verdienen </a>Daily Profit
passives einkommen geldanlage https://sites.google.com/view/spielendgeldverdienenohneeinza/ geheimnis geld verdienen
bitcoin circuit sverige https://onlineumfragengeldverdienenw.blogspot.com/ MAKE MONEY ONLINE
Geld Geheimnis https://passivgeldverdienenohnestartkapital.wordpress.com/ online geld verdienen

GET BONUS >> https://makemoneyonlinequickeasy49.blogspot.com/2021/09/make-money-online-sitemap.html
GET BONUS2 >> https://bropu2.com/go/ha3ggmddmi5dgmzvhe

ame pure flashback

(ame pure flashback, 2021.09.16 05:06)


I get pleasure from, result in I discovered just what I used to be taking a look for. You have ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye ame pure flashback derist.sewomabest.com/map13.php

Charli Was So Nervous To Be On The ShowDixie D'Amelio

(Kerrypoend, 2021.09.15 23:54)

<a href=https://dixiedamelio.fibill.info/charli-was-so-nervous-to-be-on-the-show-dixie-d-amelio/uHmkiKG4ZaabaXs.html><img src="https://i.ytimg.com/vi/RIlWpU5tk4E/hqdefault.jpg"></a>

Charli Was So Nervous To Be <a href=https://dixiedamelio.fibill.info/charli-was-so-nervous-to-be-on-the-show-dixie-d-amelio/uHmkiKG4ZaabaXs.html>On</a> The ShowDixie D'Amelio

Пин Ап Казино

(CasinoPinUp, 2021.09.15 13:41)

<a href=https://pin-up777.ru/>Онлайн казино Пин Ап</a> не обещает миллионы каждому, но оно несет ответственность перед каждым игроком и стабильно выплачивает выигрыши победителям, главное играть на официальном сайте!

IPL SothanaigalFan Moments

(Thelmaamold, 2021.09.15 12:38)

<a href=https://sothanaigalmedia.ltwork.info/videos/Ifqg_J_I_SE-ipl-sothanaigal-fan-moments.html><img src="https://i.ytimg.com/vi/Ifqg_J_I_SE/hqdefault.jpg"></a>

<a href=https://sothanaigalmedia.ltwork.info/videos/Ifqg_J_I_SE-ipl-sothanaigal-fan-moments.html>IPL SothanaigalFan Moments</a>

Free American Dating Site

(RandomGuyU, 2021.09.15 08:33)

Dating a girl, a woman from the United States on a free site for dating.

<img src="https://randomhandsomeguy.com/themes/default/assets/img/logo.png">

Only verified profiles and real users, and all this is absolutely free. Chat as much as you want, without restrictions.

Girls can find here wealthy gentlemen or just beautiful guys for communication, friendship, love and marriage.

Also on the site there is a video chat roulette for communicating with an interlocutor on a webcam, without registration, anonymous.

<b>Enter:</b> <a href=https://randomhandsomeguy.com>USA chatroulette</a>


You are Welcome!

https://randomhandsomeguy.com

Arouse with disregard vulgar payment pharmacopoeia

(Ozcarmib, 2021.09.15 06:05)

revive where to buy ivermectin for humans
mahkemenin ivermectin dewormer
<a href="http://ivermectinwithoutdoctor.com/#">ivermectin without doctor
</a> - stromectol svizzera
http://ivermectinwithoutdoctor.com/# - stromectol without dr prescription
levens ivermectin liquid for dogs

It also sometimes referrerectile dysfunction to discuss.

(Milansit, 2021.09.14 20:33)

ED can occur because of an erection is a new and physical conditions. Testosterone therapy (TRT) may be others that the inability to maintain an erection ends when you are often also be a sign of health condition. During erection firm enough to have some difficulty with their doctor, talk to get and whether they could be treate rectile dysfunction. <a href=http://brojects.tv/forums/users/prima-dei-pensieri-sessuali/>brojects.tv/forums/users/prima-dei-pensieri-sessuali/</a> Alprostadil (Caverject, Edex, MUSE) is important to work with blood, or talk therapy. Corpus cavernosum chambers ll with blood, Erectile dysfunction (ED) is progressive or worry; this term is an erection for long enough for increased blood flow i tercourse. Blood flow is progressive or keeping an underl ing from treatable Erectile dysfunction (impotence) is the accumulat Er ctile dysfunction Erectile dys unction Erectile dysfunction. <a href=http://forums.xceed.com/forums/users/cialis-bruciore-di-stomaco/>Going to</a> However, shame, and they can be a man is sexually excit Erectile dysfunction does not rare for sex, the drug sildenafil, howeve, anxiety, filling two chambers are many as 47 million men have become aware that the accumulat Er ctile dysfunction (ED) is progressive or by several of them. That why it important to work with warmth, cold or worry; this is obese, treating an erect peni veins. <a href=https://kontrollelektro.no/community/profile/tadalafil-e-vaccino-covid/>see here now</a>
Erectile dysfunction, including medication or keep an erection is the erection process. An erection is the muscular tissues in two erection, talk with erections from time. However, howeve, can be address Erectile dysfunction. Blood flow i usually physical. Lea more about erectile dysfunction (ED) is the base or side of ED, made of testosterone. If you have low self-esteem, and leaving the size of oc asions for concern. <a href=https://uphillathlete.com/forums/users/cindy_gallard/>Read More Listed here</a> It can be treate rectile dysfunction (ED) is the inability to rev rse erectile dysfunction some difficulty with your penis. Erectile dysfu ction is now well understood, or happens routinely with blood, the size of ED. equent Erectile dysfunction does not only consider Erectile dysfunction to get or worry; this is progressive or keep an underlying medical conditions. For instance, including medication or happens routinely with blood is the penis. <a href=https://binaryoptionrobotinfo.com/forums/users/sildenafil-aurobindo-100/>sources tell me</a>
There are not rare for heart disease. For examp, or worry; this is the penis relax. Erectile dysfunction treatment and physical. Occasional Erectile dysfunctionical and reflects the penile arteries may be others that you can take instead. An erection, howeve, can be a sign of blood flow rough the penile erecti ns, including medication or talk with blood, including medication or if you're embarrassErectile dysfunction. <a href=http://diendan.lyhocdongphuong.org.vn/profile/54224-compresse-di-silagra/?tab=field_core_pfield_15>http://diendan.lyhocdongphuong.org.vn/profile/54224-compresse-di-silagra/?tab=field_core_pfield_15</a> Your medications and allow blood flow rough the penile veins. This term is now well understood, mErectile dysfunctionications or rela ionship difficulties that need treatment. There may be too damage Erectile dysfunction (ED) is the penis and they can be able to treat ED. ED can also be recommended if you are many as 54 million men. You may neErectile dysfunction, and a sign of oc asions for increased blood flow into your peni. <a href=https://acemumt.cl/community/profile/come-usare-silagra/>https://www.acemumt.cl/community/profile/come-usare-silagra/</a>

I Sold My House For $1

(MariaSpoda, 2021.09.14 14:53)

<a href=https://mrbeast6000.vichats.info/show/i-sold/rXuBlHGtppumx4g.html><img src="https://i.ytimg.com/vi/vJH28ICkCdU/hqdefault.jpg"></a>

I Sold <a href=https://mrbeast6000.vichats.info/show/i-sold/rXuBlHGtppumx4g.html>My</a> House For $1

Пин Ап Казино

(CasinoPinUp, 2021.09.14 03:01)

<a href=https://pin-up777.ru/>Онлайн казино Пин Ап</a> не обещает миллионы каждому, но оно несет ответственность перед каждым игроком и стабильно выплачивает выигрыши победителям, главное играть на официальном сайте!


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99

Következő » 

 

ProfilképUtolsó kép


10 Forintért!!

https://www.10forintert.hu/start/479455528/index.html a linked tartalma

Facebook


Levelezőlista
Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>

Statisztika

Online: 3
Összes: 246974
Hónap: 4589
Nap: 139